Kørebog

Vintertips til bilen – Hvordan fjerner du is og dug bedst?

dug og is på bilen-min-1

Kender du en dugpude? Eller en is-fjerner spray? Læs med her og få tips til, hvordan du bedst fjerner is og dug fra bilen.

Der mangler hverken produkter eller gode råd på området, hvis du har en god metode, vi ikke nævner, læg gerne en kommentar. Vi samler på gode råd .

Læs også starthjælp til bilbatteri om vinteren

Sprinklervæske og is-fjernerspray

Et godt trick er lige at rengøre ruden med sprinklervæsken, når du parkere bilen hjemme. Så er det nemmere at skrabe isen af om morgenen. Du kan også spraye med is-fjerner spray direkte på isen på ruden, det gør dit ’skrabe-job’ lettere.

Sørg selvfølgelig for, at der er fyldt sprinklervæske på bilen – af den rigtige slags, der kan tåle frostgrader. Det står på flasken – f.eks. ned til minus 21 grader. Det er ret vigtigt, da den forkerte sprinklervæske kan fryse inde i sprinkleranlægget og forårsage frostskader.

Læs de bedste råd til at beskytte bilen om vinteren

Fjern dug og is på indersiden

Har din bil tendens til at danne dug på indersiden? Det er især irriterende om vinteren, hvor duggen kan blive til is, og du skal skrabe både ude og inde. Læs med her, der er nemlig råd at hente.

Dug kommer selvfølgelig af fugt inde i bilen, så hvis der ligger ting i bilen, der kan holde på fugten, så sørg for at reducere disse ting først. Og husk at tjekke at ventilationen ikke står på recirkulation! Samt at pollenfilteret ikke er stoppet.

Et godt råd er at tage en klud med lidt opvaskemiddel på og gnide på indersiden af ruden, det skulle mindske dannelsen af dug for et stykke tid. Gentag når problemet vender tilbage. Man kan også købe en  dugpude hos FDM og lægge ind i bilen. Den suger fugten til sig, så duggen sig ikke sætter på ruderne. Smart ikke?

Kender du det, når man har brugt en krig på at skrabe is af og sætter sig ind i bilen og kigger i sidespejlet for at bakke ud, og det så er fuldstændig dugget til? Det gør jeg hele tiden! Husk at tørre sidespejlene af eller skrabe dem, inden du kører. Det gælder også, hvis dine sidespejle har indbygget varme. Med mindre du altså har god tid der i indkørslen, der går nemlig lidt tid inden spejlene er varmet nok op til, du kan bruge dem.

Glem heller ikke at skrabe lygterne fri for sne og is, det er vigtigt for sikkerheden at folk kan se dig!

Læs også 10 ting folk ofte gør forkert når de skal vedligeholde bilen

Vælg den rigtige isskraber

Der findes isskrabere i mange slags butikker, og det er ikke nødvendigvis bedre at købe den i et byggemarked fremfor i supermarkedet. Man anbefaler den med plexiglasklinge i stedet for en metalklinge. Metalklinger ridser ikke umiddelbart ruden, men den kan risikere at ødelægge gummiet omkring ruden.

Låsespray og silikone

Når det rigtig fryser, kan bilens døre nogle gange fryse helt fast. Det afhjælpes ved at smøre bildørens gummilister med silikone. Der findes både spray og stift, de fleste anbefalinger går på at bruge stiften, da den er mere præcis og ikke rammer lakken på bilen f.eks.

Har du problemer med frosne låse, kan det afhjælpes med en låsespray. Det er bare vigtigt, at du husker hvor du lægger den, for hvis du er ligesom mig med mine bilnøgler, tager det alt for lang tid at finde den – og det er ekstra dumt, hvis man låser den inde i bilen.

Så er du køreklar! Og hvis du har en automatisk kørebog, så slipper du for at sidde der i kulden i bilen og notere kilometerne ned – endnu mere smart end alt det andet tilsammen

Læs også tips til kørsel i vådt føre – sådan undgår du aqua planing

Related Articles