Kørebog

Undgå at blive snydt i en brugtbilhandel: Kender du tjekbil.dk?

AdobeStock_27758652_for website-1

I løbet af de seneste år er vi blevet mere og mere bevidste om vores miljøbelastning som private personer. I denne sammenhæng hjælper det at købe brugt i stedet for altid at købe nyt. 

Et sted, hvor danskerne altid har været gode til at købe brugt, er på bilmarkedet. Kigger vi tilbage til 2017, købte danskerne over en halv million brugte biler. Vi elsker altså brugte biler, og det at gøre en god handel. I Danmark er vi også vant til at vores biler er rigtig dyre – brugte eller ej. Samtidig bliver rigtig mange danskere desværre snydt i den sammenhæng, når det handler om at købe en brugt bil, især når handlen er privat. Desto flere brugte biler der bliver solgt, desto flere danskere ender med at blive snydt. For at undgå snyd, kan det være en stor fordel at bruge Tjekbil.dk.

Er der gæld i bilen?

Har du et køb af en brugt bil i tankerne, så husk at tjekke, om der er gæld i den. De fleste biler bliver finansieret ved hjælp af lån, enten i banken eller fra et finansieringsselskab. Er hele dette lån ikke betalt tilbage inden salg, er der restgæld i bilen. Denne gæld følger med bilen fra ejer til ejer, og er dermed noget, som du overtager som ny ejer.

Hos tjekbil.dk er det muligt at indtaste oplysninger om nummerplade eller stelnummer. Dette giver adgang til bilens historik i forhold til indregistreringer og eventuel restgæld i bilen. Overvejer du at købe en bil med restgæld, bør du være bevidst om, at du overtager dette beløb. Dermed bliver bilen også dyrere. I denne situation bør du undersøge alle oplysninger omkring gælden. Det kan også være en fordel at lave en aftale mellem kreditor, sælger og dig, inden I skriver under på den bindende slutseddel. Her kan det være muligt at få sælger til selv at betale gælden ud, uden du bliver involveret eller tvunget til at betale.

Hvad siger synsrapporterne og kan du være udsat for kilometerfusk?

Når du slår stelnummer eller nummerplade op på Tjekbils hjemmeside, får du også adgang til tidligere synsrapporter. Alle synsrapporter er nemlig offentligt tilgængelige. Med denne info kan du undersøge bilens stand, men også sammenligne med andre biler af samme mærke. Dermed kan du finde fællesnævnere for diverse biler, årgange og fabrikker. På den måde er det på sin vis muligt at forudse fremtidige problemer med bilen, som er hændt for andre biler i samme udgave fra samme fabrik og årgang.

Når du indhenter oplysninger fra en specifik nummerplade eller stelnummer, kan du også blive klogere på kilometertælleren. Slår du en potentiel bil op, kan du se dens kilometertal fra sidste synsrapport og sammenligne dette med tallet, som du er blevet oplyst. Stemmer dette ikke overens, eller oplever du mere slid på bilen siden sidste syn, kan dette være med til at indikere, at bilens ejer ikke er oprigtig. Der er altså med Tjekbil en stor mulighed for at tjekke en potentiel bils historie, ikke blot når det kommer til uoplyste fejl og mangler samt fusk, men også uventet gæld.

Efterlysning, omregistrering, slutseddel og synshaller

Med hjælp fra Tjekbil er det også muligt at blive oplyst om bilen er stjålet, når du undersøger bilens nuværende indregistrering. Samtidig deler de information omkring biler, som lige nu er efterlyst af politiet. Ydermere deler de guides til bilkøb. Dette kan for eksempel omhandle selve processen omkring omregistrering. Hvordan et ejerskifte skal gøres bedst muligt, både ordentligt og hurtigt. Er findes også guides omhandlende slutseddel samt en skabelon hertil. Dermed kan du lave en kontrakt mellem køber og sælger omhandlende uddybende information omkring bilen, blandt andet dens status, skader, mangler, defekter og ikke mindst aftalte pris mellem køber og sælger.

Hos Tjekbil.dk er der også et stort fokus på synshaller. De laver et overblik over alle synshaller i Danmark, deres antal registrerede syn og ikke mindst deres godkendelsesproces. I Danmark må du nemlig selv bestemme, hvem der skal syne din bil, så længe hallen er godkendt og autoriseret til jobbet. Her kan det være en fordel at finde et godt bilsyn og dermed den rigtige synshal, hvor du kan undgå at blive snydt.

Læs flere gode råd om at købe og sælge brugt bil >

Related Articles