Kørebog

GPS og privatliv

 

shutterstock_376840894_web-minFleet Complete har med Autolog tænkt på problematikken med hensyn til GPS og privatliv.

Behovet for de fleste mennesker er, at man gerne vil have gavn af GPS teknologiens fordele, men samtidig vil man gerne værne om privatlivets fred. Med vores elektroniske kørebog betyder det, at man får lavet sit kørselsregnskab automatisk vha. GPS teknologien. Og samtidig er softwaren udviklet, så man holder sine private ture private.

Autolog GPS og privatliv

Det er meget enkelt i Autolog programmet:

  1. Alle turene logges automatisk og kommer ind i programmet med adresseangivelse
  2. Du markerer turene som enten private eller erhverv (Og lægger ture sammen og redigerer, hvis du har behov for det)
  3. Når du er tilfreds markerer du turene som ”udført”

Kørselsregnskabet er således allerede færdigt, og du kan sende det til den relevante person. Det være sig revisor/bogholder eller administrator af systemet, hvis I kører med teamversionen Denne person kan kun se de ture, du har markeret som erhverv. GPS og privatliv er dermed ikke et issue.

Så let er det – vi kalder det ”For your eyes only”. Det er også kun dig, der kan se turen på et kort. Således kan administrator/revisor heller ikke se, hvordan turen er kørt uden din accept. GPS og privatliv problematikken er løst.

Krypteret data

Det fungerer sådan at lige så snart, du er logget ind i systemet, er dine data krypteret. Dermed er de både sikret for udefrakommende, og ved sorteringen i ”udført”- bakken er tingene holdt adskilt. Det fungerer meget ligesom dit almindelige mailprogram, såsom Microsoft Outlook, og er lige så let at betjene.

Vores erfaring er, at det er vigtigt for mange mennesker, at der er taget stilling fra firmaets side, når vi har med GPS og privatliv at gøre. Vi har udviklet systemet med det for øje, og resultatet er sikkert og brugervenligt.

GPS teknologi

Du kan læse mere om, hvordan vi bruger GPS teknologi i vores andre blog indlæg. For eksempel hvordan satellitter og hardwaren taler sammen i OBD II bloggen. Eller om fordele og ulemper ved Hardware og App-løsninger i forbindelse med valg af elektronisk kørebog.

GPS og privatliv og Persondataloven

GPS og privatliv er også vigtigt i forhold til persondataloven. Ifølge denne må firmaer ikke gemme private data. Derfor gemmer Fleet Complete kun dine data på vores servere så længe, du er kunde hos os. Og vi er forpligtet til at slette dine data, når kundeforholdet ophører. Jævnfør SKAT er det privatpersonen selv, der har ansvaret for at kunne dokumentere sin kørsel 5 år tilbage, det er ikke GPS-serviceudbyderen.

Derfor – hvis du f.eks. ønsker at skifte kørebogsudbyder, så tag en kopi af alle dine kørselsrapporter, print dem eller gem dem i f.eks. excel. Så er du sikret overfor SKAT.

Løs dit problem med GPS og privatliv ved at købe din Autolog elektronisk kørebog.

Related Articles