Kørebog

Når kørselsregistrering går i kludder

blog_ecofleet_comkørselsregistrering-klud-ccca91f0fc42a2c3de9ae837f9ae7676ca7abf3cHvad sker der, hvis du er gået i gang med at lave dit kørselsregnskab og din kørselsregistrering er gået i kludder? Du er halvvejs igennem at lave din kørebog, og kilometerne passer pludselig ikke  – eller du har glemt adressen eller formålet på den lille tur du tog forleden? Læs med her og få tips til, hvordan du løser det.

Kørselsregistrering er en kompliceret affære, både teknisk og i praksis, når vi som almindelige mennesker skal lave vores kørselsregnskab. Og kedeligt. Udover det er helt vildt besværligt at huske at notere, hvor man er og har været hele tiden, så kan ordet ’kørselsregistrering’ alene få én til at ville tage en morfar.

Hvad er kørselsregistrering?

Nå, men rent teknisk, så foregår kørselsregistrering via GPS sådan her. Og det er faktisk ikke kedeligt men i mine øjne ret spændende. Selvfølgelig – det er den teknologi vi arbejder med hos Autolog og har videreudviklet siden 2005. Vi har et stærkt fokus i udviklingen på at gøre teknologien så intuitiv og brugervenlig som muligt, så du ikke skal bøvle med at lave dit kørselsregnskab. Se hvor nemt det er her.

Når kørselsregistrering går i kludder

Vi bliver tit ringet op folk, der er gået i gang med at lave deres kørselsregnskab, og er gået kløjs i det i processen. Typisk er det fordi de mangler data, fordi de har registeret kørslen via deres telefon, og så har den været uden dækning eller løbet tør for batteri – øv.  Men der kan være flere årsager:

Manuel kørselsregistrering/kørebog i Excel

Fører du manuel kørebog, burde det jo ikke gå i kludder rent teknisk i hvert fald, men det er højst sandsynligt, at du ikke har fået alle dine ture med. Det er svært at huske alle sine ture, og besværligt at udregne det nøjagtige antal kørte kilometer.

Kørselsregistrering via telefon/app

Hvis du er en af dem der har valgt en udelukkende app-baseret kørebog, så læs med her om sammenligner mellem forskellige typer kørebøger og fordele og ulemper ved app kørebog kontra en med hardware. Jeg kan dog godt afsløre at hardware er mere stabil i drift , men det hjælper jo ikke dig, hvis du er i gang med dit app-baserede kørselsregnskab. Hvis din telefon ikke har registeret dine ture, er der ingen anden vej end at genskabe dem manuelt efter hukommelsen. Husk på, at SKAT kan afvise dit kørselsregnskab, hvis de ikke finder din dokumentation pålidelig, og så bliver dine ellers skattefrie kørepenge til skattepligtig A-indkomst. Læs om man kan få bøde for at føre manuel kørebog her.

Løsning på din kørselsregistrering

Men fortvivl ikke, det er aldrig for sent at gå i gang med at ændre din app-kørselsregistrering til kørselsregistrering via hardware. Saml alle dine ture hidtil, print dem ud eller sæt dem op i excel, for i Autolog kørebog kan du sagtens taste turene ind manuelt, så regnskabet kommer til passe, til det årlige tidspunkt for indlevering af regnskabet.

Elektronisk kørselsregistrering via GPS

Der er forskel på kvaliteten af logninger fra kørebog til kørebog. Det kommer an på teknologien bag samt hvilke underleverandører, dit valg af kørebogsfirma arbejder sammen med. Autolog har den bedste kvalitet at logning på markedet, men derfor kan der i sjældne tilfælde ske fejl, f.eks. hos én af underleverandørerne, såsom de teleselskaber, der leverer SIM-kort til enheden eller andet uforudset, men med en oppetid på over 99% er Autolog et rigtig godt bud på et driftsikkert værktøj til din kørselsregistrering.

Hvis det alligevel skulle ske at du mangler ture i din kørebog, så fortvivl ej, vi gemmer altid dine data, så de kan indlæses på et senere tidspunkt. Dine data er sikre hos os og overholder naturligvis den nye persondataforordning.

Related Articles