Kørebog

Kørsel mellem skiftende arbejdspladser

shutterstock_152454830_web-1

Rigtig mange kører mellem forskellige arbejdspladser. Hvis det er dig, hvordan skal du forholde dig til kørselsregnskabet?

Jo – hvis du kører til skiftende arbejdspladser, er der for det første en skatteregel, der hedder 60-dages reglen, du skal have styr på. Læs mere om den her . Den er netop lavet for dig, der arbejder forskellige steder.

Grunden til at det er af yderste vigtighed at have styr på SKATs regler for kørselsregnskab er, at der er indført omvendt bevisbyrde i forhold til dokumentationen af kørselsregnskab – læs mere om det her.

Så langt så godt! De fleste der gerne vil vide, hvordan de skal forholde sig til kørsel mellem skiftende arbejdspladser er dem, der har et enkeltmandsfirma. Er det dig, er der også specifikke ting, du skal vide – læs om det her.

Der er meget at have styr på – men fortvivl ej – Autolog kørebog har styr på det for dig.

Kørselsgodtgørelse, hvis du har flere arbejdspladser

Der er rigtig mange kørebøger på markedet i dag, men ikke mange tager højde for specifikke danske skatteregler. Autolog kørebog har mere end 15 års erfaring og bliver opdateret automatisk med de nyeste satser for kørselsgodtgørelse, samt med indbygget både 60- og 25-dages regel.

Hvis du er i tvivl, om du skal have udbetalt kørselsgodtgørelse eller kørselsfradrag, kan du få styr på forskellen her.

60-dages-reglen gælder for din kørsel mellem en arbejdsplads og hjemmet og regnes som udgangspunkt for at være privatkørsel. Din kørsel mellem arbejdspladser er derimod erhvervsmæssig, og derfor kan du få skattefri kørselsgodtgørelse for den. Autolog registrerer automatisk al din kørsel og gør det så nemt for dig som muligt at lave kørselsregnskabet med f.eks. nem inddeling i hvad der er privatkørsel, og hvad der er erhvervskørsel. Du kan kategorisere de adresser, du kører til ofte som enten privat eller erhverv og mange andre hjælpsomme funktioner.

Læs om 60 dages reglen i kørebogen her

Kørselsfradrag, hvis du har flere arbejdspladser

Du kan ikke blot få kørselsgodtgørelse men også kørselsfradrag, hvis du arbejder mere end ét sted. Så skal du bare have styr på, hvor mange dage du kan kørt hvorhen og indtaste det i din beregning for kørselsfradrag. Det kan din Autolog kørebog også hjælpe dig med at holde styr på. Den registrerer al din kørsel og du kan gemme adresserne til dine forskellige arbejdspladser.

Nogle kører endda til flere arbejdssteder på én dag. Du kan stadig få kørselsfradrag – men der skal dig stadig være over 24 kilometers kørsel. Læs om beregning af fradrag her.

Besværligt gjort helt enkelt

Vi synes selv, det er besværligt at holde styr på alle de skatteregler, og vi anbefaler altid, at man rådfører sig med en skatteekspert eller revisor inden man laver regnskab. Men hvor dejligt er det ikke, når teknologien gør arbejdet for én?

Det er hele tanken bag kørebogen fra Autolog – at kørselsregnskabet bliver gjort helt AutoMagisk. Læs mere om hvor let det er her og rigtig god fornøjelse med din kørebog-  om du har skiftende arbejdspladser eller ej.

Related Articles