Kørebog

Hvad kan jeg gøre, for at undgå min bil bliver stjålet?

blog_ecofleet_comundgå-biltyveri-min-5a1ed4364ccc7c1aa37de7bcdfab5769abd4a3b1

Her er en række tips, som kan hjælpe med dig med at undgå både indbrud i bilen og biltyveri på én gang.

Lås bilen

Luk og lås alle døre, vinduer og evt. soltag. Og tjek, at alle døre er låst inden du forlader bilen. Tyve er snu og kan hurtigt sætte f.eks. en mønt under håndtaget på én af bildørene, så den ikke låses.

Tøm bilen

Fjern alt indhold i bilen. – selvfølgelig bilnøglen, men selv den ubetydeligste ting som en pose træningstøj kan friste tyvene. Det er også vigtigt at have styr på registreringsattesten. Nyere registreringsattester består af to dele, og har du begge dele med dig i bilen, er det guld værd for tyven. De to dele indeholder oplysninger, der kan benyttes til at omregistrere bilen. Bonus info: Når du kører på ferie, har du kun behov for første del af registreringsattestens – originalen – ikke en kopi. Del 2 skal du lade du blive hjemme.

Ratlås og startspærrer

En ratlås er en ekstra præventiv ting, der er meget synlig udefra. De mest effektive ratlåse er dem, der kan låses på tværs af rattet. Startspærreanordninger kan også være en ekstra sikkerhed.

Parkeringsfif

Hvis det er muligt, så parker så vidt muligt på befærdede steder med god belysning. Og husk ved juletid, konfirmationer og bryllupper går tyvene efter gaver i bilerne. Tag dem med dig eller gem den godt væk i bagagerummet. Eller endnu bedre – parkér langt væk fra arrangementsstedet.

Ved indbrud i hjemmet

Hav ikke nøglerne liggende frit tilgængeligt derhjemme. Biler stjæles ofte i dag, at der sker indbrud i hjemmet først, hvor nøgler typisk ligger lige indenfor i entreen. Gem dem godt væk sammen med pung og andre værdiggenstande.

Alarm i bilen

Installer en bilalarm i bilen. Og skilt med det på bilen.  Biler, der er udstyret med GPS og godkendte alarmer, udsættes sjældnere for tyveri og indbrud.

GPS i bilen

Sidst men ikke mindst – installer GPS i bilen. Gerne én med tilkoblet alarmcentral. Og skilt også gerne med det udenpå bilen.

Sørg for at GPS’en er forsikringsgodkendt. Mange trackingfirmaer oplyser ikke, om selve hardwaren er godkendt – det kan tjekkes her. Kræver dit forsikringsselskab forsikringsgodkendt enhed, og er din enhed ikke på denne liste, er dit køretøj ikke forsikret. Autologs VT10-enhed er på listen over godkendte enheder.

Biltyveri i dag sker dog ofte ved, at køretøjets nøgler stjæles, og derfor ses det ofte, at evt. alarmer ikke aktiveres (bugseringsalarm og strømafbrudt alarm f.eks.). Det er derfor afgørende, at der også er et GPS-spor. På den måde kan man spore tilbage i tiden, hvor køretøjet har været, i modsætning til en evt. øjebliksposition.

Ecofleet har et samarbejde med G4S. Hvis du har en alarm tilknyttet dit abonnement og denne aktiveres, starter G4S en sporing af bilen, samt en orientering til forsikringstager om, at personens køretøj er stjålet. Denne tidlige reaktion er ofte med til at redde køretøjet, inden typisk køres ud af landet.

Related Articles