Kørebog

Få kørselsfradrag ved samkørsel, fra udlandet eller til flere arbejdssteder

autolog.dkblog.ecofleet.comkørsels-0ae2e6659023f99751bb073a8876398d307727ff-1Kørselsfradrag er penge, du får tilbage i skat ved at indberette din kørsel til og fra dit hjem og dit arbejde. Det er kun din folkeregisteradresse, der tæller. Sommerhus eller kørsel fra andre adresser, kan ikke indgå i beregningen. Værdien af selve kørselsfradraget er sat til ca. 27 %. Det vil sige, hvis dit kørselsfradrag er 1.000 kr., sparer du ca. 270 kr. i skat.

Få styr på forskellen på kørselsgodtgørelse og kørselsfradrag her

Disse betingelser skal være til stede før, du er berettiget til kørselsfradrag (også kaldet befordringsfradrag)

  • Du skal have et lønnet arbejde
  • Du skal have mere end 24 kilometers kørsel til og fra arbejde (over 12 km hver vej)
  • Din arbejdsgiver må ikke betale transporten

Læs hvor langt du skal køre for at få kørselsfradrag

Kørselsfradrag, hvis du kører sammen med andre

Du kan stadig få kørselsfradrag selvom du kører sammen med andre til dit arbejde. Hvordan I fordeler udgifterne til kørslen er underordnet i forhold til fradraget – også selvom du slet ikke betaler noget. Dog kan et brofradrag kun gå til én person

Kørselsfradrag, hvis du bor i udlandet eller tager færge eller fly til arbejde

Nogle personer pendler til arbejde fra Sverige eller Tyskland. Du kan stadig få kørselsfradrag i dette tilfælde.

Du kan også få kørselsfradrag for dine udgifter til færge og fly, hvis det er din normale vej til arbejde at disse transportformer indgår. Skats beregner for kørselsfradrag, som vi har linket til herover, kan beregne kørselsfradrag for de fleste færgeruter – men dog ikke for fly endnu. Den kørsel du har haft til og fra færge/fly kan du også få kørselsfradrag for – men selvfølgelig ikke for de første 24 kilometer.

Kørselsfradrag, hvis du har flere arbejdssteder

Vi har mange kunder – typisk i håndværksbranchen, der kører til fere arbejdssteder. Mange af dem falder ind under den skatteregel, der hedder 60 dages reglen. Læs mere om 60 dages reglen i kørebogen her.

Du kan også få kørselsfradrag hvis du arbejder mere end ét sted. Så skal du bare have styr på hvor mange dage du kan kørt hvorhen og indtaste det i din beregning for kørselsfradrag. Det kan din Autolog kørebog hjælpe dig med at holde styr på. Den registrerer al din kørsel og du kan gemme adresserne til dine forskellige arbejdspladser.

Nogle kører endda til flere arbejdssteder på én dag. Du kan stadig få kørselsfradrag – men der skal dig stadig være over 24 kilometers kørsel.

Forhøjet kørselsfradrag, hvis du tjener mindre

Hvis du tjener mindre end 284.300 kr. om året kan du få forhøjet kørselsfradrag.

Skat beregner automatisk det ekstra kørselsfradrag. Det indgår i den normale beregning, når du indtaster din kørsel.

Læs mere om det ekstra kørselsfradrag i den juridiske vejledning

Related Articles