Kørebog

Skattefri kørepenge – sådan får du mest

 

kørepenge

 

Har du firmabil er det først og fremmest en tryghed med en elektronisk kørebog, da du undgår at blive forkert beskattet for brugen af din arbejdsgivers bil.

Har du egen bil, er det en sikkerhed for, at kørebogen er korrekt, samtidig med at du får alle turene med.

Og dette sidste er netop en meget vigtig pointe i forhold til kørselsregnskab. Hos Fleet Complete har vi ikke bare mange, men rigtig mange kundehistorier, der beviser, at de små ture, man ellers har tendens til at glemme, gør en rigtig stor forskel i beløbet af skattefri kørepenge, når man lægger dem sammen.

Og hvordan får man så ellers mest ud af kørebogen…

Dokumentation og snyd

Kørebogen kan naturligvis ikke forhindre direkte forkert brug af firmabilerne. En elektroniske kørebog sikrer blot, at dokumentationen for kørslen er korrekt.

Reglerne for brug af gulpladebiler er komplekse. En virksomhed kan have en gulpladebil med tilladelse til at køre op til 1.000 km ”private svinkeærinder”, og i det tilfælde er det arbejdsgiveren (som ejer af gulpladebilen), der skal kunne retfærdiggøre, om medarbejdernes private ærinder holder sig til reglerne.

Kørepenge og SKAT

Skat har længe haft fokus på, om virksomhederne udbetaler skattefri kørepenge korrekt. Og der er faldet domme, hvor virksomhederne skal betale mange hundrede tusinde i bøder. Og risikoen for at falde i fælden er betydelig, da der er mange oplysninger, der skal være 100% korrekte. Se vores blogindlæg om skats krav her.

Kørebogen er også for mange en daglig irritation. Alle de oplysninger om f.eks. målet for kørslen virker overflødigt. ”Chefen ved da godt hvor jeg har været”, tænker man…. Men det kan SKAT ganske fuldstændig uenig i… Det er et ufravigeligt krav fra SKATs side, at det klart fremgår af kørebogen, hvor medarbejderen har været for sin arbejdsgiver og hvornår.

Konsekvenserne ved ikke at opfylde disse krav til perfektion kan være meget bekostelige. Alene en manglende underskrift eller manglende godkendelse på bare ét enkelt bilag kan blive dyrt for medarbejdere, der hvert år får skattefri kørepenge.

Hvis arbejdsgiveren ikke holder ordentligt styr på bilagene, bliver godtgørelserne pludselig skattepligtige. Og det ender med at koste den enkelte medarbejder. Sådan lyder budskabet fra de revisorer vi og vores kunder arbejder sammen med.

Derfor kan konklusionen kun være– at for at få flest penge udbetalt skal man have sin dokumentation i orden. Man skal undgå bøder – og sørge for at få alle kilometrene med! 🙂

Få udfyldt din kørebog korrekt og få penge for alle dine relevante ture – køb din elektroniske kørebog Autolog her.

Related Articles