Tips & Tricks

Sådan forlænger du din motors levetid

autolog.dkblog.ecofleet.comforlæng-246eb3568144626372d710c68f0efb1db72fb574-1Når du kører i din bil – hvis den vel om mærke kører på brændstof, udvikles der oliedampe. Oliedampene plus dit brændstof efterlader sod og affaldsstoffer i bilens forbrændingssystem og motor. De kan bl.a. ophobe sig i motorens indsprøjtning, og det vil over tid slide på din motor. Hvordan undgår man det bedst muligt? Andet end at købe en elbil altså? Læs med her.

Det forureningen i din motor gør er:

  • Motorens ydeevne bliver forringet
  • Bilen bruger mere brændstof en nødvendigt
  • Du skal betale for unødige reparationer

Læs hvordan du placerer mobilen i bilen her

For at undgå forureningen skal du:

Du kan tilslutte det der hedder en WIC-rensemaskine til din bils brændstofsystem, og dermed rense både indsugning og indsprøjtningsdyser. Det renser motoren for affaldsstofferne, uden du behøver en tur forbi mekanikeren eller skille bilen helt ad.

Det er en rigtig god idé at holde bilen ren indvendig som udvendig – god vedligeholdelse af din bil, gør bare at den lever længere og du skal mindre forbi mekanikeren. Læs mere om de 10 mest almindelige fejl folk gør med vedligehold af bilen.

Der er klare fordele for dig – du sparer penge både på brændstof, reparationer og ikke mindst indkøb af ny bil før tid er. Men det er også en fordel for miljøet, hvis vi går lidt op i den vedligeholdelse der.

Fordele for bilen:

  • Den kører længere på literen
  • Længere motor-levetid
  • Mere trækkraft og bedre acceleration
  • Færre reparationer
  • Bedre for miljøet med renere udstødning

Hold den gode stil

Når du har renset din motor er der mere du kan gøre, du kan vedligeholde den ved at tilføje det der hedder et additiv, når du tanker. Enten Diesel- eller Benzin-additiv. Det er med til at holde motoren ren fremover. Det sådan et additiv gør at blødgøre de affaldsstoffer brændstoffet udskiller, så de brændes af sammen med brændstoffet. Det er rigtig smart.

Læs om smarte apps til køreturen her

Der er forskellige typer additiver, og hvilken én der er bedst for dig og din bil afhænger af hvilket mærke bilen er og hvordan du kører. Du kan spørge din mekaniker næste gang du er forbi, hvad der mest optimalt.

Har du styr på sikkerheden til bilferien? Læs med her.

Related Articles