Tips & Tricks

5 nemme måder at spare brændstof på i din virksomhed

Hvis din virksomhed har en bilflåde, ved du, at brændstof er en enorm udgift og én, der er svært at strømline. Men det er ikke tilfældet, hvis du får hjælp fra et flådestyringssystem, der fortæller dig alt om, hvor du skal spare.

5 nemme måder at spare brændstof på:

1. Spar brændstof med mindre tomgang

Hver time et køretøj står i tomgang svarer til ca. 40 kilometers kørsel. Virksomheder kan dermed let spare mange penge ved at reducere køretøjernes tomgang.

2. Spar brændstof med bedre rute- og opgaveplanlægning

Ved korrekt planlægning af dagens både kendte og ukendte opgaver bruger køretøjerne mere tid på at arbejde og mindre på vejen. Fleet Completes erfaring er at, dette er en af de effektive måder at spare på, da brændstof koster mange penge, men det gør dine medarbejderes tid i den grad også!

GPS-sporing som et flådestyringssystem betyder bl.a., at du kender din køretøjs nøjagtige placering og kan sende den nærmeste mand til jobbet. Og alle får den mest direkte vej til hver opgave på dagen. Fleet Completes opgavestyring ’Task Module’ lader også din mand på vejen kommunikere online med kontoret og dermed spare meget tid på at køre frem og tilbage med billeder og papirer. Dette er alt sammen gjort via systemet og på chaufførens tablet eller smartphone.

3. Spar brændstof med bedre vedligeholdelse

Køretøjer, der får regelmæssig vedligeholdelse, kører bedre og sparer dig meget på reparationsomkostningerne. Køretøjer, der kører bedre, bruger mindre brændstof og har længere levetid. For ikke at nævne, hvad en forsinkelse vil koste dig i mandtimer, hvis et køretøj går i stykker på grund af forsømt vedligeholdelse. Fleet Complete Fleet Management har vedligeholdelse som en automatiseret funktion i systemet, hvor du f.eks. får notifikationer, hvis det er tid til et servicetjek eller anden vedligeholdelse.

4. Spar brændstof på mindre acceleration og effektiv green driving

Hvis du accelerer for hurtigt bruger du mere brændstof. Det virker som en lille ting, men det viser sig hurtigt på dine udgifter. Vi ved, at det ikke kræver store ændringer for at spare en betydelig mængde brændstof, bare en lille ændring i kørselsadfærd, og det viser på bundlinjen.

Fleet Complete flådestyring har et hændelsesmodul, hvor du kan se for høj acceleration, bremsning, skarpe sving og kørsel i eller uden for et givet område eller arbejdstid, du har sat. Endvidere har Fleet Complete et Green Driving-modul til forbedring af den samlede kørselsadfærd for at spare brændstof.

5. Spar brændstof på brændstofkort og undgå tyveri

Mange virksomheder bruger brændstofkort. Det giver dig et godt overblik over brændstofforbrug og omkostninger. Fleet Complete har integreret brændstofkort med flådestyringssystemet i en del lande, men ikke i Danmark endnu. Systemet kan dog stadig identificere eventuelle uhensigtsmæssige vaner, der giver brændstofspild og hjælpe dig med at træffe de rigtige tiltag for at forhindre dette i fremtiden.

Nogle virksomheder har desuden problemer med brændstofstyveri, hvorfor Fleet Complete systemet har indbyggede alarmer og meddelelser, hvis brændstofniveauet i din flåde har uregelmæssigheder.

Dette var de 5 største områder, hvorpå du kan spare meget brændstof. Brug GPS dataene i dit flådestyringssystem til at hjælpe dig med at få din virksomhed strømlinet og spar endnu mere brændstof.

Læs, hvordan du bl.a. bruger flådestyringsdata til at gøre din virksomhed smartere.

Pålidelige flådestyringsdata hjælper dig med at identificere den direkte årsag til højt brændstofforbrug, eliminere brændstoflækage, håndhæve brændstofbesparende kørevaner, og sikre, at dine køretøjer kører effektivt og reducere dine samlede brændstof- og bilflådeomkostninger.

Ring til Fleet Complete i dag, og lad os hjælpe dig med at få din forretning strømlinet og spare brændstof.

Related Articles