Kørebog

Kørebog. Hvad er den bedste kørebog godkendt af Skat?

autolog.dkblog.ecofleet.combedste-k-2f59a8795ab9c84feff934ad220e639a79499cc3-2Hvordan finder man ud af, hvilken kørebog, der bedst lever op til kravene fra Skat? Vi giver dig grundlaget herunder, så du kan foretage et informeret valg.

Bedste kørebog via App eller hardware?

Der er selvsagt mange kørebøger derude nu – mange er udelukkende app baserede, og nogle kører via hardware. Læs om fordelene ved en App-kørebog her, og læs om fordelene ved en hardware-kørebog her. Hvilken én der passer dig bedst, kommer an på, hvordan du er som person, dit arbejde, dit forhold til skatteregler og det at føre regnskab.

Skats krav til en kørebog

Før vi finder ud af hvilken kørebog, der er bedst i forhold til kraven fra Skat, skal vi lige have styr på dem: Her er kravene fra skat til at føre kørebog

Kort fortalt er Skats krav ret strenge – Skat kan sætte tvivl til om dit kørselsregnskab er korrekt, og så er det op til dig at bevise, at det er dokumenteret og udført korrekt. Det hedder omvendt bevisbyrde, og det har vi skrevet om her: Kan man få bøde for at føre manuel kørebog?

Skat er overordnet set ligeglad, hvordan du fører din kørebog – om det er manuelt eller elektronisk, via app eller hardware, men den måde du gør det på, skal være ensartet, pålideligt, dagligt opdateret og nemt at føre tilbage med tydelige formål for hver tur. Derudover skal beregningen selvfølgelig være korrekt, og det kan hurtigt blive langhåret, hvis du f.eks. skal tage højde for skatteregler såsom 60-dages reglen. Den har vi skrevet generelt om her: 60 dages reglen og kørebogen. Hvis den regel gælder for dig, anbefaler vi i allerhøjeste grad, at du vælger en kørebog med den indbygget i sig. Se hvordan 60 dages reglen i Autolog kørebogen fungerer her.

Hvad er den bedste kørebog for dig?

Pyha – nu er vi vist ovre det værste – app eller hardware, har du bestemt dig? Manuelt eller elektronisk? Skal det være en kørebog med Plug ’n’ Drive? Der er mange informative blogs på vores hjemmeside her, hvis du vil læse mere-  eller også kan du læse videre herunder, hvor jeg uddyber lidt om Autologs kørebog.

Autologs kørebog

Autolog kørebog er en af de første elektroniske kørebøger i Danmark, med over 50.000 aktive brugere verden over. Den er pålidelig, bygger på mange års erfaring og har en god solid organisation i ryggen. Det er altid rart at vide inden man køber, at firmaet også er der i morgen eller ikke mindst om et halvt år eller år, når man skal aflevere kørselsregnskabet.

Autologs godkendte kørebog overholder samtlige af Skats krav for, at en digital kørebog kan godkendes af Skat. Den er for dig, der tager dit kørselsregnskab alvorligt, men samtidig bare gerne vil have et pålideligt system, der registrerer alle dine ture, uden du skal bekymre dit om batterilevetid eller andre detaljer i en travl hverdag.

Herunder beskrives de mange fordele, der kommer med et gennemprøvet system som Autologs. Måske er der flere biler i dit firma, der har behovet? Eller er du selvstændig med enkeltmandsfirma?? Så kan du læse, hvordan du skal forholde dig her. Er du i tvivl om det kan betale sig med flere kørebøger eller endda flådestyring til firmaets biler, skal du kigge her.

Elektronisk, automatisk kørebog, – hvad skal du gøre?

Autologs kørebog giver dig en fuldautomatisk elektronisk kørebog med GPS-enhed (Hardware) godkendt af Skat. Den registrerer alle dine ture, angiver adresser, du har været på og hvor mange kilometer du har kørt. Helt enkelt lever den op til alle krav til et kørselsregnskab, uden du skal røre en finger. Det eneste du skal fortage dig er, at angive om det er en privattur eller en erhvervstur, og angive formålet for turen.

Fordele ved elektronisk kørebog:

  • Du og dine medarbejdere sparer tid ved ikke at skulle føre kørebog og lave kørselsregnskab.
  • Du (eller regnskabsafdelingen) sparer tid på at skulle inddrive og godkende kørebøger.
  • Mindre spild-kørsel ved bedre overblik over firmaets biler, hvis I har folk i marken. Bedre overblik optimerer kørslen og sparer penge på både slid, reparationer og brændstof.
  • Du kan føre kørebog, når du har tid.
  • Automatiske rapporter klar til udprint eller forsendelse

Kørebogen sparer dig tid og besvær

Den automatiske registrering af alle dine ture, sikrer dig at du får alle dine ture med. Og som ordsproget siger – mange bække små gør en stor å. Det vil sige alle de små ture, man ellers har tendens til at glemme kommer med, og dermed har kørebogen allerede tjent sig selv ind mange gange. Men derudover så slipper du for besværet med at side og rekonstruere kørebogen ved at tænke tilbage og regne ud hvor du har været, og hvor langt du har kørt. Kørebogen gør det simpelthen for dig – helt AutoMagisk. Ved at lade teknologien arbejde for sig, så man får tid til vigtigere ting.

Opdeling af privat- og erhvervskørsel

Autolog gør der nemt for selvstændige og andre, der bruger bilen til både privat og erhvervskørsel. I kørebogen er der en let og hurtig markering med ikoner af erhverv eller privat, som derefter fremgår i dit kørselsregnskab. Du markerer når det passer dig, og systemet beregner selv fordelingen og laver rapporter klar til udprint eller forsendelse. Autolog passer til alle typer af biler, firmabiler, taxa, gulpladebiler. Læs hvad du bør vide om gulpladebiler og kørselsregnskab her.

GPS kørebog giver dig pålidelighed, nøjagtighed og fleksibilitet

En GPS-baseret kørebog er altid helt præcis. Læs hvordan en GPS fungerer her. Kørebogen sikrer dig, at tidspunkter og adresser registreres nøjagtigt med vores OBDII løsning, som du kan læse om her.

Selvom det er registrering via GPS, kan du stadig rette manuelt i din kørebog. Du kan flette ture, der skal lægges sammen, og du kan indstille den således at kun du ser dine private ture, hvis du ikke vil have at en arbejdsgiver eller bogholder skal vide det. Hvordan Autolog kørebog forholder sig til GPS og privatliv kan du læse om her.

En GPS baseret elektronisk kørebog, der dokumenterer din kørsel via GPS-teknologi er det med pålidelige og troværdige, du kan gøre i forhold til kunder eller overfor Skat. Hvilken én, der er den bedste kørebog for dig, kan kun du bestemme. Vi er dog glade for at tage en snak med dig og se hvordan vi kan hjælpe dig med en Autolog kørebog.

Related Articles