Kørebog

Hvad er en OBD II standard?

 

obd_ii_standard-minFor en bil entusiast er OBD II porten noget, de helt sikkert har hørt om eller måske endda brugt. Men få ved præcis, hvad standarden egentlig er, og hvad mulighederne for den er. De fleste mennesker ved måske ikke engang, at bilen har en OBD II port.

OBD eller On-Board Diagnostics (egendiagnosesystemer) er en køretøjsdiagnostisk og rapporterings-standard. Den første version blev lanceret allerede i 1968. Der har været forskellige versioner af denne standard, men i dag er OBD II (OBD 2) standard den mest udbredte.

Hvordan kan jeg bruge OBD II porten?

OBD II bruges oftest til at få diagnostik fra køretøjer, for at se, om der er nogen fejlkoder og andre data relateret til bilens velbefindende. OBD II porten giver en lille mængde elektricitet til enheder forbundet til den. Det er sådan, Fleet Completes Plug’n’Drive enhed bruger den til at levere strøm til en lille GPS tracking-enhed.

Hvor er OBD II porten?

OBD II porten kan findes på ethvert køretøj fremstillet i 1996 eller senere. Den er normalt placeret på instrumentbrættet eller andet sted under rattet, nogle gange bag en lille luge. På nogle biler er det i midterkonsollen eller under sædet. OBD II port (eller sokkel) har et 16-bens stik ligesom på billedet. Hvis du ikke kan finde det, kan du tjekke bilens ejermanual.

Hvad betyder det for mig?

Tja, hvis du er en ‘tech fan’ du kan diagnosticere din bil og tjekke for fejlkoder. Du kan også imponere dine venner med nørdet viden om OBD II. Eller hvis du er en person, der værdsætter din tid, så få en Fleet Complete Plug’n’Drive GPS-enhed med Autolog, så du aldrig behøver at udfylde din kørebog manuelt mere.

GPS-teknologi i ’connected cars’

Tingenes internet (Internet of Things) er et virkelig hot begreb lige nu i tech- og iværksætter-miljøet. Autolog er i centrum af dette, og hjælper med at forbinde bilen til intelligent software, der gør dit liv lettere med automatisk at udfylde dit kørselsregnskab. Vil du vide mere om denne fascinerende teknologi?

Hvad er GPS?

GPS aka Global Positioning System er et rumbaseret navigationssystem, der giver placerings- og tidsinformation under alle vejrforhold, hvor som helst på eller i nærheden af Jorden. Det kræver, at der er en uhindret sigtelinie til fire eller flere GPS-satellitter.

Så dybest set kan satellitter hjælpe os med at få nøjagtige koordinater for køretøjet. I øjeblikket er der 31 satellitter svævende et eller andet sted over vores hoveder, og de hjælper os med at nå vores destinationer via navigationssystemer, men også automatiske Autolog kørebøger.

Hvordan virker GPS i realiteten?

GPS-satellitter cirkulerer meget præcis rundt om jorden og sender signaler ud med information. GPS-enheder anvender signalerne fra satellit og gennem geometrisk proces kaldet trilateration bestemmer de placeringen af enheden. Men hvordan gør de det, præcis?

Grundlæggende sammenligner GPS-modtageren den tid et signal blev sendt fra en satellit med den tid, det blev modtaget. Tidsforskellen fortæller GPS modtageren hvor langt væk satellitten er. Med denne information er det ren matematik (og computere er ganske gode til det). Fleet Completes software beregner afstanden mellem hvert sporingspunkt, og det er, hvordan vi præcist kan måle afstanden for hver tur, både mht. distance og i tid.

Baseret på en hel del placeringspunkter, vi kan også beregne hastighed, afstand til destinationen og andre nyttige oplysninger.

Det er ret cool, at Fleet Completes Autolog automatisk bliver udfyldt med hjælp af satellitter. I rummet. For at du skal slippe for at lave dit kørselsregnskab.

Related Articles