Lad din kørebog holde styr på 60-dages-reglen

Lad ikke dit kørselsregnskab holde dig vågen om natten!

60-dages-reglen er en kompliceret affære, men heldigvis er der hjælp at hente i Autolog, Fleet Complete’s kørebogsløsning. Læs mere om 60-dages-reglen herunder, og se hvordan Autolog kørebog hjælper dig med at holde styr på den, så du kan sove roligt om natten.

 

 

 

60-dages-reglen for dig som medarbejder

Kørsel mellem den sædvanlige bopæl og en fast arbejdsplads betragtes som udgangspunkt som privat kørsel. Men hvis arbejdspladsen kan betegnes som ”midlertidig”, kan kørslen dertil betragtes som erhvervsmæssig, og du kan derfor have ret til skattefri kørselsgodtgørelse i henhold til 60-dages reglen. Se satserne for kørselsgodtgørelse 2019 her >

Og hvad er så en midlertidig arbejdsplads? Det er i denne sammenhæng en arbejdsplads, som den ansatte har kørt til i højst 60 dage inden for en periode på 12 måneder. Deraf navnet 60-dages-reglen.

Hvis du arbejder flere steder end ét, kan du dog under visse betingelser få udbetalt for mere end de 60 dage. Tal med din revisor om dette, hvis det er aktuelt for dig.

Overordnede regler for 60-dages-reglen

  • Du skal bruge din egen bil for at kunne få udbetalt kørselsgodtgørelsen.
  • Det er kun kørsel direkte mellem bopælen og den pågældende arbejdsplads, der tælles med ved opgørelsen af de 60 dage.
  • Har du kørsel over 60 dage til samme arbejdsplads (inden for de sidste 12 måneder), kan du ikke længere få skattefri kørselsgodtgørelse.
  • 60-dags-tællingen skal foretages for hver enkelt arbejdsplads for sig. Det vil være gældende, hvis du f.eks. har skiftende arbejdspladser, således at du mandag og tirsdag morgen kører til arbejdsplads 1 og resten af ugen til arbejdsplads 2.

Hvordan tælles perioden?

  • 60-dages-reglen gælder for de sidste 12 måneder. Det betyder, at kørsel, der ligger mere end 12 måneder tilbage i tiden, ikke tælles med.
  • Sammentællingen bliver kun afbrudt, hvis medarbejderen arbejder mindst 60 dage i træk på andre arbejdspladser, inden medarbejderen igen kører mellem bopæl og den første arbejdsplads.

Hvordan tælles dagene?

  • Alle arbejdsdage bliver talt med i de 60 dage uanset dit transportmiddel.
  • De 60 arbejdsdage behøver ikke at være i forlængelse af hinanden.
  • En arbejdsdag tælles kun med én gang uanset hvor mange gange du kører frem og tilbage mellem hjem og arbejdspladsen.
  • Weekender, feriedage og sygedage regnes ikke med, men de afbryder ikke 60-dages-perioden.

 

60-dages-reglen, hvis du har flere arbejdsgivere:

Hvis du har flere arbejdsgivere kan du få skattefri godtgørelse i 60 dage fra hver af dine arbejdsgivere. Når du stopper med at arbejde for din arbejdsgiver, slutter 60-dages-perioden. Hvis du får en ny arbejdsgiver, starter en ny 60-dages-periode uanset, hvad du har fået af skattefri godtgørelse hos den tidligere arbejdsgiver.


Søg hjælp hvis du er i tvivl

Som sagt så er der en del at holde styr på, og har du spørgsmål til lige netop din situation, anbefaler vi at søge hjælp hos din revisor eller skatterådgiver. Og lad så Autolog gøre resten!

 

 

Professionelle kørebogsløsninger
til små og store virksomheder 

Fleet Complete leverer kørebogsløsninger til virksomheder med behov for at administrere kørselsgodtgørelse for små og store teams. Medarbejderne slipper for bøvlet med at føre en nøjagtig kørebog, og fordi alt håndteres i ét system, bliver kørselsregnskaberne lette at indsamle, godkende og overføre til økonomisystemet.

Få mere at vide

 

Date published.   nov. 06, 2019  |  Author: Kirsten Tange