Aflader bilens batteri med en GPS tracker?

bilbatteri-min-1

Fleet Complete (firmaet bag Autolog) har mere end 400.000 GPS-trackere kørende på verdensplan. Vi får en del tekniske spørgsmål, der går på teknologien bag en GPS-tracker, og en gang imellem får vi spørgsmål om GPS-trackeren aflader batteriet. De fleste henvendelser ligger i vinterperioden, hvor batteriet lever et hårdere liv end om sommeren.

Læs hvad en GPS er her

Kunden henvender sig oftest først til et værksted, når de oplever problemer med batteriet. I undersøgelsen af bilen opdager værkstedet GPS-trackeren, og de kan finde på at give den skylden for problemet. Derefter ender spørgsmålet typisk hos os – og nogle gange vælger værkstedet også at afmontere enheden. Det skal du sørge for ikke sker, inden vi har haft chance for at undersøge problemstillingen!

Fordi:

Hvis værkstedet afmonterer:

  • Hvis værkstedet afmonterer en GPS tracker - uden forudgående aftale med leverandøren eller montøren - så fratages Fleet Complete dermed den juridiske udbedrelses-ret og -pligt.
  • Fleet Complete har pligt til at undersøge og udbedre et problem, men vi har også ret til selv at undersøge problemet.
  • Et værksted som afmonterer en GPS tracker uden forudgående aftale, gør det for egen regning og kan ikke rejse krav om betaling.

GPS trackerens strømforbrug

De kan være mange årsager til at et batteri aflader:

  • Batteriet har en celle som er klappet sammen - kan også ske på helt nye batterier.
  • Andet udstyr er monteret til fast strøm i bilen (kamera, lader til computer, etc.)
  • En dør/bagagerum stod på klem - en dørkontakt er defekt  - og loftlyset brænder.
  • Bilen stod med tænding på eller lyset blev ikke slukket.
  • En telefon, headset, navigator, kamera, etc. ligger til opladning i et usb stik.

Vi kender det præcise strømforbrug for alle vores GPS trackere. og vi kan selvfølgelig dokumentere det. Vi opfylder både krav fra forsikringsselskaberne, og vi overholder vores egne krav, som endda er endnu skrappere, og vi har overvågningsværktøjer, der kontrollerer en lang række betingelser.

Læs om vores GPS tracker, der hedder OBDII standard her

Hvordan det virker

En GPS tracker er designet til at arbejde, når der er tænding på bilen, eller når køretøjet/motoren kører. Når trackeren arbejder, aflæser den satellitter hvert sekund, og sender data til serveren 1 gang i minuttet. Vi kan til enhver tid dokumentere GPS trackerens aktuelle strømforbrug.

Date published.   okt. 21, 2019  |  Author: Janne Beeken