Kørebog

Skattekrav til en kørebog

skattekrav

Når du bruger din private bil på jobbet, har du ret til at få kørselsgodtgørelse. Det er SKAT, der fastsætter de skattekrav, der skal opfyldes for, at dit kørselsregnskab kan godkendes. Derefter kan du modtage din skattefri godtgørelse. SKAT er generelt ret strikse, men det er nu ikke så svært at opfylde skattekravene.

Her er de overordnede ting, du skal have styr på.

  • Dato for turen
  • Startpunkt for turen (GPS eller adresse)
  • Destinationen
  • Formål for turen
  • Distancen

Hvis din optegnelse ikke opfylder disse skattekrav, bliver godtgørelsen i stedet for til skattepligtig A-indkomst. Du kan så i stedet få kørselsfradrag.

Kørselsfradrag (befordringsfradrag) får du styr på her

Læs de nyeste 2021 satser for kørepenge her.

Skattekrav

Du kan stadig godt lave dit kørselsregnskab manuelt, men SKAT anbefaler, at du bruger GPS baseret kørselsregistrering for at gøre det mere korrekt og dermed mere pålideligt. Kørselsgodtgørelsen udbetales af din arbejdsgiver og satsen kan være individuel fra arbejdsgiver til arbejdsgiver. Det er arbejdsgiverens ansvar, at dit kørselsregnskabet er korrekt og disse skattekrav er opfyldt. Oftest bruger arbejdsgiveren SKATs laveste sats for kørselsgodtgørelse, men tjek det med din arbejdsgiver.

Hvordan kilometertælleren skal regnes med i dit kørselsregnskab kan du læse mere om her

Autolog sikrer dig, at du får kørepenge for alle kørte kilometer.

Skatteregler for erhvervskørsel

Der er specifikke skattekrav, der skal opfyldes for om kørsel kan anses for at være erhvervskørsel. Det er skattereglerne, der bestemmer om formålet for turen kan godkendes til godtgørelse. Reglerne for erhvervskørsel er generelt set:

  • Kørsel fra hjem til dit arbejde indenfor 12 måneder i højst 60 dage (60 dages-reglen).
  • Kørsel imellem arbejdspladser for samme arbejdsgiver i din private bil.
  • Kørsel inden for samme arbejdsplads i din private bil.

Der kan dog være mange forskellige små opgaver i netop dit arbejde, der kan anses for erhvervskørsel. Tjek altid Skats regler for at få så mange ture som muligt med i dit kørselsregnskab.

Kørselsregnskab for selvstændige kan du får styr på her

Den juridiske information om kørselsregnskab og skatteregler kan ses på SKATS hjemmeside.

Related Articles