Love og Regler

Betaler man skat af parkeringsudgifter?

 

SKAT annoncerede den 22 september 2016, at medarbejdere, der får skattefri kørselsgodtgørelse ikke samtidig kan få skattefri dækning af parkeringsudgifter. Men nu har de (måske) skiftet mening…?

Parkeringsudgifter i U-vending

Den 5. oktober skriver Dansk Erhverv så, at efter sagen om parkeringsudgifter har været meget omdiskuteret, har SKAT fortaget en skarp U-vending

”SKAT har netop tilkendegivet, at det alligevel skal være skattefrit for medarbejdere at få dækket parkeringsudgifter, selvom de også får skattefri kørselsgodtgørelse.”

Kørselsgodtgørelse og parkeringsudgifter

Det var SKATs vurdering, at man ikke kunne få kørselsgodtgørelse og samtidig få dækket sine parkeringsudgifter, at man i så tilfælde skulle betale skat af arbejdsgiverens dækning af parkeringsudgifter. Udgangspunktet var, at udbetalingen af skattefri kørepenge skulle kunne dække parkeringsudgifter, selv de dyre af slagsen. Alternativt, at arbejdsgiverens dækning af parkeringsudgifter vil være skattepligtig A-indkomst for medarbejderen.

Medierne har siden diskuteret og argumenteret, at det ramte urimeligt hårdt for medarbejdere, der blev nødt til at benytte sig af f.eks. dyre P-huse og lufthavnsparkering.

SKAT har revurderet og siger nu, at arbejdsgiver både kan betale skattefri kørselsgodtgørelse og dække medarbejdernes parkeringsudgifter i forbindelse med arbejde. Dvs. at Skats nye udmelding vil betyde, at en medarbejder der skal til møde i udlandet, vil få stillet parkering til rådighed af sin arbejdsgiver – skattefrit

Høring om parkeringsudgifter

Men – vi skal dog ikke glæde os for tidligt, sagen skal først til høring blandt andet hos Dansk Erhverv. Høringen vil ske i løbet af oktober, og så vil man kunne læse afgørelsen på SKATs hjemmeside.

Læs udkast fra SKAT:

Satser for kørselsgodtgørelse

Én gang årligt fastsætter SKAT satserne for kørselsgodtgørelse. De bliver normalt offentliggjort midt i december, hvor vi altid informerer vores kunder om de nye satser og implementerer dem i vores elektroniske kørebog, så vores kunders kørselsregnskab udregnes automatisk.