Skatteregler

Beregn dit kørselsfradrag – hvor langt skal du køre?

autolog.dkblog.ecofleet.comkørsels-557e48cc69c68fba4b310004b74e9a03f451fecb-1Der er visse betingelser der skal være til stede før, du er berettiget til kørselsfradrag (også kaldet befordringsfradrag).

  • Du skal have lønnet arbejde
  • Du skal have mere end 24 kilometers kørsel til og fra arbejde (over 12 km hver vej)
  • Din arbejdsgiver må ikke betale transporten

Kørselsfradrag er penge, du får tilbage i skat ved at indberette din kørsel til og fra dit hjem og dit arbejde. Det er kun din folkeregisteradresse, der tæller. Sommerhus eller kørsel fra andre adresser, kan ikke indgå i beregningen. Værdien af selve kørselsfradraget er sat til ca. 27 %. Det vil sige, hvis dit kørselsfradrag er 1.000 kr., sparer du ca. 270 kr. i skat.

Kører du under 24 kilometer til arbejde hver dag, får du således ikke noget kørselsfradrag. Men har du fra 25 til 120 kilometer kan du trække nogle fastsatte (af Skat) penge fra per kørte kilometer.

Få styr på forskellen på kørselsgodtgørelse og kørselsfradrag her

Kørselsfradrag fås af den reelle kørselsafstand

Den reelle kørselsafstand er den distance, du rent faktisk kører. Du kan bruge din Autolog kørebog til at registrere de præcise kørte kilometer – og du behøver ikke tage den korteste rute. (Dog kan svinkeærinder som at hente en kollega/hente børn eller lignende ikke regnes med).

Det er ligegyldigt hvilket transportmiddel du bruger, bus, færge eller fly er såmænd ok, men beregning tager udgangspunkt i afstanden til og fra dit arbejde i bil. Hvis din rute er længere end den, du kan indtaste hos Skat – kan du selv indtaste den længere rute og have dokumentationen på plads f.eks. med din Autolog kørebog. Skat kan godt have skærpede krav til dokumentation og sandsynliggørelse af afstanden, hvis den er længere end deres beregning, så er det rart at have den på plads!

Kørselsfradrag for det faktiske antal dage

Din Autolog kørebog kan også hjælpe dig med at registrere det faktiske antal dage, du kører på arbejde. Så er du ikke underlagt Skats standarder for, hvor mange dage du er på ferie eller syg. Skat regner med, du arbejder 216 dage, har 6 ugers ferie og er syg et par uger.

Skats beregner for kørselsfradrag finder du her: Beregn kørselsfradrag

Forhøjet kørselsfradrag, hvis du tjener mindre

Skat sætter årligt et minimumsbeløb for, hvornår man er berettiget til forhøjet kørselsfradrag. I 2020 er beløbet 284.300 kr. Hvis du tjener mindre end dette, kan du få forhøjet kørselsfradrag.

Skat beregner automatisk dit ekstra kørselsfradrag. Du skal blot indtaste din kørsel i Skats beregner.

Læs mere om det ekstra kørselsfradrag i den juridiske vejledning