Plug’n’Drive – Stik i og stik af!

obd_ii_standard-min

Plug’n’Drive – hvad er det nu, det betyder? Der findes et hav af Plug’n’Play løsninger i teknologiens verden, men Plug'n'Drive?

Plug'n'Play kort fortalt

Plug'n'Play, undertiden forkortet PnP (Plug and Play), bruges til at beskrive enheder, der arbejder med et computersystem så snart, de er tilsluttet. I computerverdenen er en Plug'n'play-enhed eller computerbus en enhed med en specifikation, der letter opdagelsen af en hardwarekomponent i et system uden behov for fysisk enhedskonfiguration eller brugerintervention til løsning af ressourcekonflikter.

Brugeren behøver således ikke manuelt at installere drivere (software) til enheden eller endda fortælle computeren, at en ny enhed er blevet tilføjet. I stedet genkender computeren automatisk enheden, indlæser nye drivere til hardwaren, hvis det er nødvendigt, og begynder straks at arbejde med den nye tilsluttede enhed.

Plug'n'Drive med Autolog

Plug’n’Drive er vores kreative udtryk til at beskrive Autologs GPS-enhed, der arbejder med din bil, så snart den er tilsluttet. Stik i og stik af – kan man sige på dansk. Du behøves derfor ikke at kaste dig ud i en forkromet installationsvejledning til GPS-enheden. Man sætter den blot ind i OBD porten, og den registrerer umiddelbart derefter alle dine kørte ture, så du kan bare køre afsted. Derefter kan du let redigere dine ture på din computer, tablet eller mobiltelefon.

Hvad er et OBD-stik?

Hvis du ikke har hørt om en OBD port før, er det et stik, der findes i alle køretøjer fremstillet i 1996 eller senere. Det er normalt placeret på instrumentbrættet eller andet sted under rattet, nogen gange bag en lille luge. På nogle biler er det i midterkonsollen eller under sædet. Har du svært ved at finde porten, kan du altid tjekke bilens ejermanual.

Læs: Hvad er en OBD II standard?

Se hvor let det er at installere enheden til din OBD port i videoen, og begynd at lave din kørebog. 

Date published.   aug. 01, 2018  |  Author: Janne Beeken