Fem tips til en succesfuld fleet manager

Hvem vil ikke gerne være en succes i sit job? Disse 5 nemme vaner vil hjælpe dig med at styre din flåde effektivt, samtidig med at driftsomkostningerne holdes nede.

Ud fra erfaring fra vores Fleet Complete kunder over hele verden har vi samlet en liste over grundlæggende principper, der kan hjælpe dig med at forbedre driften af flåden ved at gøre dig - flådeadministratoren - mere effektiv.

Dokumentér alt digitalt
Drop whiteboards og papirmapper til opgavestyring og fordel opgaverne direkte fra din mobiltelefon gennem appen, hvor du kan se medarbejdernes status på opgaver. Det hjælper dig ikke kun med at spare tid på at udfylde dokumenter manuelt, men du kender også medarbejdernes tilgængelighed og placering til enhver tid. Du kan sende den rigtige opgave til den rigtige person med de rigtige kompetencer inden for få sekunder uden at skulle researche eller foretage telefonopkald.

Desuden administrerer du således hele din flåde på én skærm, hvor du kan se hvad der foregår overalt i marken. Vid, hvor dine medarbejdere og køretøjer er, deres produktivitetsniveau og alle de flådemålinger, du har brug for, herunder brændstofforbrug, chaufførens arbejdstid og kilometertal.

Sæt KPI'er for din flåde
Målinger er vigtige - de kan hjælpe med at overvåge fremskridt og træffe data-drevne beslutninger. Men de kan også bare være en masse tal, hvis du ikke har angivet de rigtige målepunkter til at overvåge flådens ydeevne.

For at få mest ud af din flåde skal du sørge for at have angivet de relevante nøgleindikatorer (KPI'er). For eksempel kan du indstille forskellige KPI'er til måling af sikkerhed, effektivitet, overholdelse af regler og overordnet ydeevne for flåden.

Et par målinger, der giver indsigt i sikkerheden:

 • Hastighed
 • Hurtig acceleration
 • Hurtig opbremsning
 • For skarpe hjørner
 • Ulykker

Når det kommer til effektivitet, kan du se:

 • Pris pr. kilometer
 • Tilgængelighed
 • Brug af køretøjer
 • Nedetid

Med hensyn til overholdelse af regler, kan du se

 • Tiden brugt i tjeneste/i arbejdstid
 • Overtrædelser

Med andre ord kan du overvåge og måle specifikke data, der direkte påvirker din flåde. Dette hjælper også med at beregne de samlede driftsomkostninger (TCO) for din flåde og bedre planlægge dit budget. Fleet management software (flådestyring) hjælper dig med at få alle de rette målinger på plads til at foretage data-drevne beslutninger.

Brug "gamification" til at forbedre kørselsadfærd
Nogle af vores kunder har opnået stor succes gennem motivering af chauffører til at gøre et godt stykke arbejde, f.eks. opnå høj brændstofeffektivitet, udføre vedligehold eller service på bilerne regelmæssigt og udvise god kørselsadfærd.

Sæt standarder for alle chauffører og brug gamifikation til at motivere dem.

Gamifikation af et bestemt produkt betyder, at det inspirerer til en sund konkurrence med dig selv for at blive motiveret til at forbedre sig med jævne mellemrum. Du kan se dette i mange sundheds-apps, f.eks. i Fitbit, hvor du tæller dine skridt.

Programmet ’Vision’ fra Fleet Complete giver denne gamificerede oplevelse til chaufførerne, så din flåde får optimal styring af køretøjer og køretøjssikkerhed. Denne innovative teknologi leverer ikke kun hjælp til chaufføren og mulighed for coaching, men også et dedikeret ’driverdashboard’, hvor de selv kan holde øje med deres præstationer og forhåbentlige forbedringer.

Som manager for en flåde kan du analysere chaufførens scorecards, så du kan identificere individuelle og overordnede svage punkter der skal adresseres. Omvendt kan du opbygge et incitamentsprogram til at fremme de positive resultater. For eksempel kan du i slutningen af hver måned belønne den bedste chauffør baseret på scorecard-data.

Gør vedligeholdelse så nem som muligt
Nogle gange har chauffører en tendens til at forsømme eller udskyde rutinemæssig service og vedligeholdelse af køretøjerne. Det er tidskrævende og besværligt. Men køretøjer, der får regelmæssig vedligeholdelse og service, bryder ganske enkelt mindre sammen, bruger mindre brændstof og har længere levetid.

Hvis du vil have dine chauffører til at holde styr på den planlagte vedligeholdelse af køretøjer, skal du forenkle administrationen af vedligeholdelsen ved at gøre den mobil, automatiseret og tilgængelig for alle. Fleet Management software med mobil tilgængelighed og automatiserede servicepåmindelser kan virkelig gøre en forskel.

Uddan dig selv konstant
Det er vigtigt at holde øje med alle ændringer i branchen. Deltag i en brancheforening, læs branchepublikationer og blogs (som denne), bliv opdateret om nye regler og hold øje med alle de teknologiske nyskabelser.

Når du læser om ny teknologi, tænk på måder, du kan bruge den på, og om det ville gavne din virksomhed. Pulje- eller delebilsordninger, autonome køretøjer og forudsigelser på efterspørgsel blev nævnt af flere branchens ledere på topmødet WebSummit i Portugal i år.

Software forbedrer måden folk transporterer sig på, og hvis du har præcise data om dine køretøjer, kan du træffe beslutninger ud fra et solidt grundlag og bedre udnytte dine ressourcer.

I denne tid med teknologi og information er alt, hvad du behøver for at være en succesfuld flåde-manager lige ved hånden.

Date published.   dec. 26, 2018  |  Author: Janne Beeken