Flådestyring

Kan overvågning af kørselsadfærd redde liv?

Vi er kun lige begyndt at forstå, hvordan nutidens teknologi i forbundne køretøjer kan hjælpe os med at reducere ulykker og forbedre den samlede trafik. Læs hvorfor virksomheder bruger systemer til administrering af kørselsadfærd for at forbedre sikkerheden.

Flådestyring med indbygget måling af kørselsadfærd giver virksomheder mulighed for at overvåge hastighed, acceleration, opbremsning og andre faktorer, der kan påvirke sikkerheden. Systemet giver live visuel feedback og er et redskab til at kunne coache chaufførerne til mere hensigtsmæssig kørsel.

Men mange er stadig tilbageholdende med at indføre GPS-teknologi på deres arbejdsplads. Denne hurdle er dog hurtigt overvundet, så snart man ser fordelene ved teknologien, og hvordan den sikrer medarbejdere mod arbejdsulykker.

Ifølge en undersøgelse gennemført af C.J. Driscoll & Associates, sagde flertallet af de flådeadministratorer, der har installeret systemer til kørselsadfærd, at den primære årsag for at få systemet var sikkerhedsproblemer eller for at reducere ulykker.

Læs hvordan Fleet Complete og AT&T hjælper storbyer med at eliminere trafikrelaterede dødsulykker

Driscoll, der har mere end 20 års erfaring inden for specialiseret forskning, herunder analyse af markedsstatus, trends og konkurrenceforhold, baserer undersøgelsen på 508 flådeadministratorer, der arbejder med service, fragt, lastbiler, offentlige flåder mm.

De flåder, der har investeret i teknologien, har været meget tilfredse med systemet og har set forbedringer på en lang række områder:

  • 33% af deltagerne sagde, at det reducerede antal ulykker var den væsentligste fordel, som systemet gav
    • 27% af flådeoperatørerne nævnte forbedret lovgivningsmæssig overensstemmelse som en hovedfordel
    • 17% af respondenterne nævnte at fastlægge ansvar som en væsentlig fordel
    • 7% af flådeoperatørerne anser det reducerede brændstofforbrug som en primær fordel

Antallet af arbejdsulykker falder

Arbejdsulykker har været i fokus for Arbejdstilsynet, virksomheder, organisationer og fagforeninger i mange år. Det er først nu, at vi er begyndt at indse, hvordan teknologien kan hjælpe. Tiltag på dette område har vist sig at reducere arbejdsulykker, men der er endnu mere, der kan gøres.

Fleet Completes flådestyring registrerer kørselsadfærd som f.eks. hurtig acceleration, hård opbremsning, skarpe sving og flere andre parametre, der ikke kun forbedrer chaufførens sikkerhed, men også for alle andre på vejen.

Flådestyring har også indbygget påmindelser for at underrette dig, når det er tid til service på dine køretøjer. Dette sparer dig nedetid på din bil på grund af misvedligehold, unødvendig slitage og hjælper også med at forbedre den samlede sikkerhed på vejen.

Flådestyring sikrer medarbejderen på mange måder, som du måske ikke tænker på. I tilfælde af arbejdsulykker giver det dig også sikkerhed for at kunne bevise din kørsel og lokation i tvivlsspørgsmål.

Fordele ved at holde øje med kørselsadfærd:

  • Reducere antal arbejdsulykker
    • Reducere nedetid på biler
    • Forbedre virksomhedens image ved at forbedre førerens adfærd
    • Spare brændstof og overordnet vedligeholdelse
    • Coaching chaufføren til bedre bedre kørselsadfærd på baggrund af data
    • Forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne ved at forbedre sikkerheden
    • Dokumentation for ansvar i tvivlsspørgsmål
  • Fleet management øger sikkerheden
    Flådestyring med overvågning af kørselsadfærd er således en konkret måde at øge sikkerheden på. Fleet Complete arbejder sammen med kundens overvejelser og specifikke behov for at få det produkt, der passer til deres forretnings- og arbejdsprocesser. Flådestyring kan sættes op med de funktioner, roller og tilladelser, der passer jer. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan man kan bruge de mange data og muligheder. Ring eller skriv til os for en gennemgang af systemet.

Tilbage til det oprindelige spørgsmål – kan overvågning af kørselsadfærd redde liv? Vi tror, at det helt sikkert vil – og det er kun et spørgsmål om tid.

Related Articles