Delebiler

Inden 2020 vil 73% af internationale flåder tilbyde delebiler

 

Den relativt nye deleøkonomi har ændret mange brancher med lynets hastighed, og er blevet et allestedsnærværende koncept med overnatnings- og taxatjenester i spidsen for denne nye forbrugsmodel. Delingsøkonomien er særlig relevant for transportvirksomheder såvel som brugere af transporttjenester, og Deloitte GmbH støtter dette udsagn med en rapport om, at delebilsordninger er et centralt aspekt af fremtidens transport.

Mange virksomheder har startet deres egne delebilsordninger for at kunne tilbyde bekvem transport til alle medarbejdere. En undersøgelse foretaget af Fleet Europe og Global Fleet vurderer, at næsten 73% af de internationale flåder inden 2020 vil tilbyde delebilsordninger. Det store gennembrud vil komme i løbet af de næste tre år, hvor i alt 43% af alle virksomheder vil begynde at tilbyde en delebilsordning.

Der er flere grunde til, at virksomheder ønsker at introducere puljebiler i deres organisation. Den første er optimering og reducering af omkostningerne i forbindelse med flåden. En anden vigtig motivator er at kunne reducere deres CO2-udslip ved at sætte færre køretøjer på vejen, køre mere effektivt, mindske slid og spare brændstof og dermed blive mere miljømæssigt ansvarlige.

Også de store bilproducenter har fået øje på trenden. De har indset, at de mister mange penge til eftermarkedet, der tilbyder flådestyring, delebilsordninger og andre flåderelaterede tjenester, og derfor har for eksempel BMW Drive Now, Daimler Car2Go og Audi introduceret deres egne delebilsordninger.

 

Få mere at vide om delebiler! 

Tag kontakt og lad os tale om jeres behov.

{{cta(‘ee6107c0-4a36-4762-b037-9ea0789bc16a’)}}

 

6 fordele for din virksomhed ved delebilsordninger

1. Fleksibilitet for medarbejderne

Delebilsordninger (også kaldet puljebilsløsninger) gør det muligt for virksomhederne at tilbyde deres medarbejdere en bedre transportløsning, og selv de ansatte, der ikke har en bil, bliver på den måde mobile. På den måde kan medarbejderne spare tid, og muligheden for at kunne bestille et køretøj efter behov har gjort disse tjenester meget populære blandt brugerne. Fra virksomhedens synspunkt giver det mulighed for at strømline driften af flåden og udnytte hvert køretøj optimalt.

2. Reducerer omkostninger

Ved at reducere de samlede transportomkostninger med op til 30%, gør puljebilsløsninger det muligt for virksomhederne at spare samtidig med at de tilbyder bedre mobilitet for alle medarbejdere. Da de fleste køretøjer udnyttes maksimalt, sparer virksomhederne ikke kun på parkeringspladser, leasing, service o.l., men de opnår også dyrebar indsigt i kørselsmønstre, hvilket muliggør bedre budgettering.

Optimering af brugen af ressourcer er et aktuelt emne for mange virksomheder. Flåder er dyre at vedligeholde, og selvom køretøjer ikke køres i dagligt, koster de stadig penge i vedligeholdelse, der kunne bruges bedre på andre områder.

Puljebilsløsninger er en effektiv og bæredygtig måde at reducere omkostninger brugt på administration af biler, samtidig med at medarbejdermobiliteten opretholdes. Det giver mulighed for at justere på flåden, sætte inaktive køretøjer i brug og dermed reducere budgetterne.

3. Mindre trafik på vejene

Med en enkelt fælles bil, i stedet for 15 køretøjer på vejene, er puljebilsløsninger helt sikkert med til at reducere overbelastning af vejnettet. Det er måske også en af de nemmeste måder at reducere CO2-udledningen fra biler, samtidig med at virksomheder lever op til deres sociale ansvar ved at yde bæredygtig transport.

4. Nem og enkel booking for brugerne

Fleet Completes mobilapp for puljebiler gør det muligt for medarbejdere at foretage reservationer fra deres smartphone og få beskeder om deres kommende og ændrede bookinger i rette tid. Der oprettes endda begivenheder automatisk i deres Outlook og Google kalender, som holder dem opdateret om alle deres bookinger.

5. Nøglefri adgang

Med Fleet Completes puljebilsløsning bliver det muligt for chauffører at låse bilen op og i fra deres smartphone eller ved hjælp af et RFID-kort, hvilket betyder, at de ikke længere har brug for en traditionel nøgle. Desuden sørger systemet for, at kun autoriserede personer med gyldig reservation kan få adgang til køretøjet. Dørene åbnes kun, når det rigtige kort vises.

6. Datadrevne beslutninger

Fleet Completes puljebilsløsning giver flådeadministratorer omfattende analyseværktøjer og automatiske rapporter til at forstå den reelle brug af køretøjerne. Det gør det muligt at træffe datadrevne beslutninger og mindske menneskelige fejl. Størstedelen af virksomhederne har købt for mange biler, og ressourcerne vil ofte ikke være fuldt udnyttede. Fleet Completes puljebilsløsning giver et klart overblik over flådens brug og gør det i sidste ende muligt at reducere omkostningerne.

Hvis du er interesseret, så kontakt os, så vi kan finde den bedste løsning til din virksomhed.

 

Related Articles