Flådestyring

GPS teknologi og digitalisering forhindrer arbejdsulykker

Mange er stadig tilbageholdende overfor at indføre GPS teknologi på arbejdspladsen. Det er frygten for overvågning der lurer, og det er en forståelig bekymring, som Fleet Complete ofte støder på. Denne hurdle er dog hurtigt overstået, så snart folk får øjnene op for alle fordelene ved teknologien, f.eks. hvordan den sikrer medarbejderne mod arbejdsulykker.

Øget sikkerhed og færre arbejdsulykker

Fleet Completes kunde, Skanderborg Forsyningsvirksomhed, sikrer f.eks. deres medarbejdere mod arbejdsulykker ved, at der afgår en alarm til kontoret, hvis medarbejderen ikke er tilbage i bilen indenfor 2 timer. Det særlige hos dem er, at de ofte udfører natarbejde og tilsyn alene, og derfor behøver ekstra sikkerhed. Så kan kontoret hurtigt reagere, hvis uheldet er ude. Medarbejderne er blevet meget tryggere og arbejdsulykkerne færre.

GPS’en i bilen sikrer medarbejderen på mange måder, man måske ikke tænker på. I tilfælde af uheld er det en sikkerhed at kunne bevise sin færden. Så får man ikke skylden for noget, man ikke har gjort, sådan som det næsten var tilfældet med vores kørebogskunde Sarah. Læs her hvordan Sarah beviste sin uskyld i et biluheld.

Ny teknologi mod arbejdsulykker

Teknikentreprenørselskabet Caverion har taget skridtet videre og har som en af de første i branchen udviklet en app til smartphone og tablet, der skal sikre medarbejderne mod ulykker.  En app, der skal fremme medarbejdernes sikkerhed er nem at få forankret, og SN.dk skriver også, at appen er blevet modtaget med stor begejstring blandt medarbejderne. Distriktschef Hanne Bruun Rendsborg ser  digitaliseringen af sikkerheden som en stor konkurrencemæssig fordel for virksomheden.

Arbejdsulykker falder

Arbejdsulykker har været fokus for Arbejdstilsynet, virksomheder, organisationer, fagforeninger og offentlige instanser i mange år, og det er først nu, man for alvor er begyndt at få øjnene op for, hvordan teknologien kan hjælpe. De seneste tiltag på området de sidste 5 år har nedsat arbejdsulykker med 5%, men der meget mere at komme efter.

Fleet Completes flådestyring registrerer kørselsadfærd såsom for høj acceleration, hårde opbremsninger, skarpe sving og flere andre parametre, der ikke alene forbedrer sikkerheden for bilisten med GPS’en men også for alle de andre i trafikken. Kørselsadfærd forbedrer sig markant efter installation af flådestyring;det melder godt og vel alle Fleet Completes kunder tilbage – og arbejdsulykker bliver færre.

Men vi skal blive endnu bedre til at skabe trygge rammer for vores medarbejdere, og der har Caverion været foregangsmænd med den nye app. Caverion har igangsat flere tiltag, der skal bringe Caverion i front inden for arbejdsmiljø og -sikkerhed. Og vi ved, at glade og trygge medarbejdere giver en bedre virksomhed, der leverer bedre resultater.

”Som en seriøs aktør skal du tage ansvar for sikkerheden for dine medarbejdere. Vores HSE-motto er, at i Caverion arbejder vi sikkert, ellers arbejder vi ikke”, siger Neda-Maria Kaizumi, der er HSE-manager i Danmark og Norge. HSE er den internationale betegnelse for ”Health, Safety and Environment”. Blot et halvt år efter introduktionen af appen er antallet af arbejdsulykker i Danmark faldet fra 27 til 14 i første kvartal, hvis man sammenligner antallet fra i år med antallet i de tre første måneder i 2016, konstaterer Neda-Maria Kaizumi.

Digitalisering øger sikkerheden

Dermed er digitaliseringen konkret med til at øge sikkerheden. Fleet Complete er med hele vejen i kundernes overvejelser og specifikke behov, så de får det produkt, der passer til deres virksomhed og arbejdsprocesser. Det kan være fra Skanderborg Forsyningsvirksomheds mand alene på natarbejde til Sarah, der kører hjem fra arbejde. Det kan også være store entreprenørvirksomheder som MT-Højgaard, der effektiviserer kørslen med Fleet Complete og dermed sparer millionbeløb på driften.

Data er en guldgrube for virksomhederne

Det gode ved Fleet Completes flådestyring, GPS teknologi og data i det hele taget er, at du ikke blot får det produkt, der er aftalt og tilpasset fra starten. Det kan udvikle sig efterhånden som man får øjnene op for, hvad det ellers kan bruges til. Det er ofte en læreproces, som virksomhederne går igennem, hvor de i starten har et afgrænset behov, men efterhånden åbner systemet op for flere og flere muligheder. Det kan være noget af en øjenåbner for virksomhederne, hvor god en investering det er.

Læs hvordan virksomheder bliver klogere på sig selv ved at bruge data indsamlet fra kørsel – leveret i overskuelige rapporter – som en uendelig kilde til optimering og forbedring af alle processer. Flådestyring gemmer på en guldgrube af viden, som bare venter på at komme i spil.

Related Articles