Flådestyring

5 tips til at reducere virksomhedens forbrug af brændstof

Denne blog handler om at spare. På brændstoffet såvel som på pengepungen. Et mindre brændstofforbrug medfører nemlig ikke kun en fordel for miljøet – en bedre brændstoføkonomi sparer også virksomheden penge. Her er de fem mest åbenlyse tips til at reducere brændstofforbruget:

 

1. Invester i nye biler i tide

Med en mere avanceret teknologi er nye biler næsten altid ”renere” og kan omdanne brændstof til energi mere effektivt. Nye biler og lastbiler er desuden sikrere og mere komfortable. Ved at forny din bilflåde reducerer du ikke kun flådens brændstofforbrug, du forbedrer også medarbejdernes trivsel.

 

2. Hav fokus på dine chaufførers kørselsadfærd

For at kunne forbedre noget, skal du først kunne måle det. Uden at vide, hvor økonomisk dine medarbejdere kører, er det ikke muligt at vurdere, om situationen bliver bedre eller værre. Fleet Complete’s GPS-baserede flådestyringssoftware hjælper dig med at måle chaufførernes kørestil, og holder for eksempel øje med hårde accelerationer, opbremsninger og skarpe svingninger, som alle er store brændstofslugere. På lastbiler kan brændstofforbruget også måles og yderligere parametre kan forudindstilles, hvis det ønskes.

Læs mere om, hvordan I kan måle kørselsadfærd >

 

3. Beløn de økonomiske chauffører

Nu hvor du kan måle køreadfærd, kan du også belønne de bedste førere. Gør det gerne til en lille intern konkurrence. Prisen kan være en kontant belønning eller ekstra ferie dage – og retten til at prale. Hvis det er sjovt, og der er lidt stolthed forbundet med det, ønsker alle snart at køre mere økonomisk og arbejde aktivt for det.

Læs her hvordan du kan motivere dine chauffører til at køre bedre og sikrere > 

 

4. Planlæg dine ture bedre

Hvis dine chauffører skal foretage flere ture, kundebesøg eller vareafleveringer om dagen, bør I have fokus på at optimere deres ruter. At ændre på rækkefølgen af destinationer og altid at vælge den korteste rute kan medføre hundredvis af færre kørte kilometer om dagen. Udover at spare brændstof sparer det også tid, og det gør at I måske kan klemme et kundebesøg mere ind om dagen.

Det er også noget, som findes indbygget i Fleet Complete’s opgave- og flådestyringsløsning. I systemet kan du oprette alle aktuelle opgaver og adresser til de enkelte medarbejdere. Besøgenes rækkefølge kan optimeres med et enkelt tryk, hvorefter systemet finder en rute, der giver dig mulighed for at bruge mindst tid og brændstof. Når opgaveplanen er klar, kan du sende opgaverne direkte til chaufførens mobiltelefon.

Læs mere om vores opgave- og flådestyringsløsning >

 

5. Kør færre ture

Denne henstilling kan lyde lidt forenklet, men den er virkelig vigtig. Tænk på dine ture – er de virkelig alle nødvendige? Og hvad er resultatet? Giver det for eksempel mening at køre 200 kilometer for at aflevere en lille pakke. Kan ti små ture eventuelt lægges sammen til én lang? Identificer den mest omkostningseffektive løsning til levering af dine varer. Måske kan I med god samvittighed en gang imellem bede en kunde om at mødes på jeres kontor i stedet for på kundens adresse. Dette vil både spare brændstof og øge produktiviteten.

Vores erfaring er at det virker! Så snart du går i gang med at måle, motivere og ændre adfærden, vil det påvirke din pengepung, miljøet og sikkerheden. Vi har mange eksempler på virksomheder, der hurtigt har reduceret deres brændstofforbrug med 10-15%.

Vil du vide mere? 

Tag kontakt til os, hvis vi skal tage en snak om, hvordan I kommer i gang!

{{cta(‘ee6107c0-4a36-4762-b037-9ea0789bc16a’,’justifycenter’)}}{{cta(‘a7604f26-478b-4a8c-bedc-a5d25aaa85d9′,’justifycenter’)}}

 

Related Articles