Flådestyring

Hvordan flådestyring kan sænke driftsomkostningerne

Ineffektive arbejdsgange, der bunder i uhensigtsmæssig adfærd koster på bundlinjen – men oftest ved du ikke, hvor det halter, eller hvad du skal gøre ved det. Uden flådestyrings klare overblik over bilerne på tværs af alle dine chauffører og alle dine køretøjer, ved du ikke, hvad du ikke ved.

Tilbage i 2014, viste en undersøgelse, at 47% af dem, der bruger telematiksystemer, gør det for at overvåge chaufførens adfærd. Og det ser ud til, at denne overvågning kan være født af nødvendighed, hvilket underbygges af nogle bekymrende statistikker fra en 2017 undersøgelse af australske flådeejere:

• 70% siger, at personalet bruger firmabiler til privat kørsel
• 53% anerkender, at medarbejdere bruger firmabenzinkortet til at tanke deres private bil

Forhåbentlig er forsætlig misbrug af erhvervskøretøjer og penge ikke et centralt problem for din virksomhed. Imidlertid kan utilsigtet adfærd også forårsage skade og dermed følgende omkostninger. Den samme undersøgelse viste at:

• 55% erkendte, at unødvendig tomgang mindsker produktiviteten
• 61% siger, at deres medarbejdere kører uforsigtigt eller uagtsomt i firmabilerne

Selv om disse statistikker kan være alarmerende, kan de heldigvis i høj grad rettes af flådestyringssoftware. Og hvorfor ikke belønne de medarbejdere, som gør det godt og gør det rigtige fremfor dem, der snyder, – som en af vores kunder har udtalt.

Reduceret tomgang

Unødvendig tomgang dræner dine ressourcer, da det brænder brændstof af uden grund. Derudover kan overdreven tomgang beskadige motorens komponenter, herunder tændrør og udstødningssystemer.

En del af problemet er myten om, at biler skal have tid til at “varme op”. Faktisk behøver moderne motorer ikke længere end et par sekunder i tomgang, før de kan køre sikkert. En anden faktor er, at chaufførerne tror, at de kan ‘bare lige’ kan suse ind med en hurtig levering, mens bilen venter i tomgang. Eller det forståelige ønske om at holde bilen varm om vinteren, mens man ordner andre ting.

Læs også hvordan flådestyring kan forbedre levering og reaktionstider

Uddannelse af chaufførerne kan delvis løse problemet; Det er dog ofte ikke før, vi får vist det sort på hvidt, at vi får ændret adfærd. Ved at kunne vise chaufførerne deres egne målinger med nøjagtige tider og steder, samt sætte real-time alarmer op i bilerne for overdreven tomgang, kan du hjælpe din flåde med at holde tomgangstiden nede og holde forbundne omkostninger til et minimum.

 Reduceret slitage

Uhensigtsmæssig kørselsadfærd, som skarpe sving og hårde opbremsninger, kan skade dine køretøjer. Hvis de går ubemærket hen, kan det endda føre til ulykker eller fejl i maskindelene og udskiftning af køretøjer i utide. Uden tvivl en kostbar fejltagelse, der let kan undgås. Fleet Management software (flådestyring) som Fleet Completes vil ikke kun identificere denne adfærd, men vil også sende advarsler i realtid til de enkelte chauffører.

Forbedret ruteoptimering

Chauffører, der vælger en anden rute end den mest optimale, koster tid og penge.
Fleet Completes ‘Tur Rapport’ -funktion advarer dig om dette problem, og du kan gennemgå en tur ved hjælp af funktionen ‘Tur Replay’, så du kan identificere præcis, hvor der kan foretages forbedringer. Flådestyringssoftware kan også identificere såkaldt stjernekørsel og har mange andre funktioner, hvormed du kan optimere dine ruter.

Generel optimering af flåden

For at få den bedste udnyttelse af din flåde, skal du vide, hvad dine køretøjer laver hele tiden. Og hvor de er Lad os sige, som eksempel, at du i en vækstperiode udvider til at have 100 køretøjer i din flåde. Ordrerne er også tilsvarende steget, og alt kører på skinner – eller det tror du.

Overblik og præcise målinger med Fleet Completes flådestyring kan faktisk gøre dig opmærksom på, at du sagtens kan nøjes med 85 køretøjer i stedet for 100. På trods af at nogle af dine køretøjer ikke bliver kørt dagligt, koster de stadig penge i vedligeholdelse, der kan bruges bedre i andre områder af virksomheden. Og optimering af brugen af din flåde, kan med selv små justeringer have stor betydning for din bundlinje.

Læs mere på vores blog:

Hvad er flådestyring, og hvorfor har min virksomhed brug for det?

Hvordan et GPS-flådestyringssystem viser sig på bundlinjen

Fleet management og andre strategier for at vækste flåden

8 gode grunde til flådestyring i din virksomhed

5 måder at reducere virksomhedens brændstofforbrug på

 

Related Articles