Guldalder for digital transformation i transportindustrien

 

Fleet Completes Chief Strategy Officer Sandeep Kar blev inviteret af HDMA til at give en eksklusiv tale på IAA Commercial Vehicles 2018 i Hannover i sidste uge. Han talte om vækstmuligheder for HD-branchedeltagere i Connected Commercial Vehicle Ecosystems. Her er lidt af hovedkonklusionerne fra talen.

Hvad ændrer selve fundamentet for lastbilindustrien i dag? Digitalisering. Det skaber grundlæggende ændringer i den måde, aktørerne udleder og leverer værdi i branchen. Tre tendenser har vores fokus: elektrisk mobilitet, autonom mobilitet og forbundet mobilitet.

Fleet Complete sætter turbo på den globale Connected Cars-industri med CONNVEX – Connected Vehicle Ecosystem

Kraftig stigning i middelklassen i byerne

Stigningen af den globale middelklasse er en tendens, der er kommet for at blive. I de kommende 10-20 år vil den globale økonomiske vækst blive drevet af lande, hvor størstedelen af befolkningen bor i byområder.

I denne æra med udvikling omkring forudsigelighed og garantier for leverancer vil teknologien til forbundne køretøjer ikke længere være en mulighed, men en realitet. Køretøjer, der anvendes til opsamling og levering, vil få en betydelig stigning i efterspørgsel.

Læs mere om megatrends i telematik her

Vinder momentum: Elektriske køretøjer

En anden trend i transportsektoren er det stigende momentum i elektriske køretøjer. Dette vil påvirke alle hjørner af industrien for erhvervskøretøjer. Ikke alene vil disse systemer reducere CO2-fodaftryk og driftsomkostninger, men også skabe grundlaget for at integrere flere systemer i bilerne, så de bliver endnu mere forbundne med omverdenen. Køretøjer fra personbiler til lastbiler bygget på hybrid og el vil også reducere service-, vedligeholdelses- og andre livscyklusomkostninger.

Guldalderen for transportsektoren er nu!

Efter flere årtier af gradvise fremskridt indenfor teknologier, der gjorde det muligt for bilproducenter at differentiere deres produkter fra konkurrenter, ændrer den globale erhvervskøretøjsindustri endelig sit fokus fra produkter til tjenester. Fra nu og til 2025 og fremad vil prominente forretningsmodel for ’product as-a-service’ bidrage til at øge effektiviteten. Denne nye virkelighed vil bringe fokus tilbage til fundamentet for transportsektoren: menneskelig interaktion, dets rolle i den økonomiske vækst, interaktivitet med andre køretøjer og mere.

Læs om Fleet Completes samarbejde med Telekom om den største forbundne køretøjsplatform til Tyskland

Da industrien går gennem denne overgang fra produkter til tjenester, vil en anden overgang begynde at vinde frem, en som flytter fokus fra tjenester til løsninger. Dette er når fokus vil skifte fra at eje relationer til at eje interaktioner. En ting er helt sikkert: Denne industri, som har udviklet sig konstant og betydeligt i løbet af de sidste 50-100 år, er nu nået til et kritisk vendepunkt.

Om Sandeep Kar
sandeepkar1

Sandeep Kar er en global industriekspert indenfor erhvervskøretøjsindustrien. Han leder virksomhedens strategi hos Fleet Complete med en mission om at udvikle virksomheden som en førende global udbyder af IoT-løsninger til det bredeste udvalg af økosystempartnere inden for erhvervskøretøjer. Sandeep arbejder tæt sammen med bilproducenter, leverandører, lovgivere, finansindustrien og flåder i udviklingen af strategiske partnerskaber.

Date published.   sep. 24, 2018  |  Author: Janne Beeken