Nyheder

Fleet Complete’s globale topmøde viser nye veje for forbundne køretøjer

Fleet Complete’s innovative teknologi har været rygraden i mange flådeejende virksomheder, store som små. I dag bringer firmaet flere nytænkende partnerskaber, løsninger og integrationer på bordet for at hjælpe flåder med at trives i fremtiden.

Den 11.-12. september i år afholdt Fleet Complete sit årlige globale topmøde i Las Vegas for at gennemgå produktudviklingen og -innovationen på flådestyringsområdet. Topmødet omfattede leverandører og partnere som RoseRocket, SymbolicWare, ProntoForms, Route4Me, BeWhere, samt globale salgsteams og management. Gennem topmødet introduceredes nye tendenser, løsninger og integrationer, der vil påvirke branchen i den nærmeste fremtid.

At møde kundernes behov via software platforme

 “Vi er fuldt integreret med Fleet Complete og får “faktiske” data i stedet for “planlagte” data, hvilket betyder, at det kun tager kunderne få sekunder at oprette og få dataene fra Fleet Complete og vores løsning.” – siger Sean Stenson fra Route4Me

Løsningsleverandører skal i dag kunne overskue det overordnede billede af ’interoperabilitet’ (systemer, der arbejder sammen) for at imødekomme kundernes behov. Dette betyder samarbejde med andre udbydere og skræddersyede integrationer for at kunne tilbyde optimal fleksibilitet til fælles kunder. Mens Fleet Complete’s specialitet drejer sig om IoT og tilsluttet mobilitet, er der kunder, der kan have brug for en integreret løsning med flere udbydere.

“Mange organisationer over hele verden forsøger at digitalisere for at slippe af med papir, blyant og manuelle processer,” kommenterede Amar Makim fra ProntoForms, Fleet Complete’s integrationspartner til digitale formularer. “Vi ser en kraftig vækst over hele verden. Vi arbejder med næsten alle brancher med fokus er på konstruktion, transport og håndværk, men restaurant- og detailhandlen har også brug for online formularer og checklister. “

”Et af de seneste tilfælde var med verdens største udbyder af atlanterhavslaks. Deres teknikere skal foretage kvalitetskontrol af gigantiske fiskebure ude på bådene. De går derude med blyant og papirformularer; formularerne bliver våde, blæser væk i vinden, så vi hjælper i den grad deres forretning på 200 brugere ved hjælp af de digitale formularer.”

Ruteoptimering er en anden nøglefaktor i GPS-flådestyring, især for virksomheder, der er afhængige af effektive og komplekse ruter.

“Virksomheder som UPS kom til os med en anmodning om at få en virksomhedsapp for at få deres chauffører til at være mere effektive end alle andre,” sagde Sean Stenson fra Route4Me. “Fleet Complete tilbyder et helt unikt scenario for os, fordi appen er tilgængelig på mange forskellige sprog. Vi er omkring 95% globale med chauffører, der bruger appen over hele verden.

Fragt og håndtering af last

“Vi er problemløsere, ikke kun løsnings-sælgere, for vores kunder.” – David Prusinski, EVP Sales and Marketing at Fleet Complete.

Et andet stort emne, der blev diskuteret på topmødet drejede sig om blinde vinkler indenfor fragt og lasthåndtering. Nogle af de største problempunkter vedrørte distributionsprocessen – fragt siddende på lageret uden at blive sendt, chauffører, der returnerer med tomme biler, og fragtfirmaerne, der dermed mister penge.

I 2017 blev der kørt 1,9 milliarder kilometer uden last i Nordamerika. I betragtning af at chaufførens løn er afhængig af antallet af laster, har de ikke råd til at køre med tomme lastrum. Og når fragtfirmaet sætter en bil på vejen, skal de sørge for, at den genererer så mange indtægter som muligt. Altid at have en tur tilbage med returlæs er den løsning, der giver den største forskel, forudsat selvfølgelig at lønnen og indtægterne overstiger omkostningerne.

BigRoad (et Fleet Complete firma) tilbyder i dag BigRoad Freight – en digital platform designet til at udfylde de blinde vinkler på fragtmarkedet. Det tilbyder tusindvis af nye forsendelser om dagen, herunder Fortune 500-afskibere.

Tilbuddet er unikt i branchen. Mens konkurrenter kun tilbyder placering og type fragt, matcher BigRoad Freight-appen last baseret på flere parametre: førerens udstyr, køretøjstype, vægt, kapacitet, nuværende sted og destination samt tilgængelig køretid for at kunne levere den nye last.

Appen fungerer sammen med din elektroniske tracking-enhed (ELD), der sikrer overholdelsen af den tid, der må køres ifølge reglerne. Det giver dig også mulighed for at indsende din tilgængelighed for afskibere for at få en Top 10 liste over muligheder for nye forsendelser.

På denne måde behøver chaufførerne ikke at kigge efter ny last til en tur. Systemet gør det for dem.

Puljebiler og flådeoptimering

Ifølge en global flådeundersøgelse vil 7 ud af 10 flåder tilbyde en form for delebilstjeneste inden år 2020.

Optimering af brugen af ressourcer er et hot topic på tværs af branchen. Flåder er dyre at vedligeholde, og selvom køretøjer ikke køres i dagligt, koster de stadig penge i vedligeholdelse, der kunne bruges bedre på andre områder.

Alligevel er medarbejdermobilitet en vigtig faktor i mange virksomheder, og tilgængeligheden af biler skal være der.

Puljebiler er både en effektiv og bæredygtig måde at reducere omkostninger til forvaltning af køretøjer, samtidig med at medarbejdermobiliteten opretholdes. Det giver mulighed for at justere din flåde, sætte inaktive køretøjer i brug, optimere budgetter og reducere dit CO2-fodaftryk.

Fleet Complete tilbyder allerede løsninger puljebiler i Europa til intern booking blandt medarbejdere, og statistikken viser, at virksomheder ser 20% mere effektivitet og bedre budgettering gennem denne

Big Data er ’so last year’ – nu kommer Big Intelligence

“Vi er videre end Big Data nu. I dag muliggør vores dataanalyseplatforme ’Big Intelligence’, som påvirker store beslutninger. Vi leverer analyser og indsigter, der ikke kun forudsiger, men som sætter dagsordenen “- siger Sandeep Kar, Chief Strategy Officer hos Fleet Complete

Hidtil har vores teknologi givet mulighed for at indsamle massive mængder data, der skal analyseres og fortolkes for at være proaktiv og forudsigende for din flåde. Fra vedligeholdelse af køretøjer til nøjagtige leveringstider til dine kunder for at din virksomhed kører som en velsmurt maskine.

Men med starten på kunstig intelligens og maskinlæring kan vi gøre meget mere end det. Fjerndiagnostik, video telematik og prognoser er alle kommende applikationsudviklinger til flådestyring.

Det bringer os til platformen ’CONNVEX’, der er Fleet Completes økosystem til forbundne køretøjer. Platformen blev udviklet af Fleet Complete for at inkludere flere i branchen i innovationen af forbundet mobilitet. Det giver mulighed for involvering af bilfabrikanter, systemleverandører, eftermarkedsdeltagere, offentlige myndigheder og flådeejende virksomheder på en enkelt platform.

For at koge det ned, sagde Sandeep Kar: “CONNVEX er ligesom web-tjenesten Amazon, men til telematikdata.” Det giver millioner af datapunkter til sine brugere skræddersyet til en bred vifte af applikationer.”

Phillips Connect Technologies bruger CONNVEX-platformen til sit unikke TrailerNet-system og får øjeblikkelig synlighed i alle smarte komponenter på deres trailere (flere påhængskøretøjssensorer), der kommer fra forskellige producenter og leverandører.

I dag kan du med TrailerNet se dine trailere på en enkelt grænseflade og diagnosticere problemer forbundet med dæklufttryk, løfteanlæg, antiblokeringsbremsesystem (ABS), bagdør, lygter, luftlås, køleenhed og luftskivebremse. Der er 26 sensorer, der indfanger trailer- og lastdata, såsom lastvægt, ABS-fejlkoder, akselvægtfordeling, lampe, der er i stykker, dækstatus og meget mere.

Dette hjælper f.eks. med at forhindre nedetid pga. reparationer, der er en stor omkostning for virksomheden. “Som gammel lastbilchauffør selv, tror jeg, at det er den teknologi, der vil revolutionere branchen”, udtalte Marc Moncion, chef for sikkerhed, compliance og regulatoriske anliggender i Fleet Complete.
“Enhver løsning, der hjælper med at reducere nedetid, er en gave til virksomheder med flåder,” tilføjede Kar.

Partnerskaber med producenter

En anden anvendelse af CONNVEX er gennem partnerskaber med store bilproducenter, som General Motors.
“Hvert år er antallet OEM*-installeret hardware stigende,” udtaler Sandeep Kar. (*OEM = producenter)

Integreret tilslutning af både Fleet Complete software og OEM software giver flere fordele:

  • Det eliminerer bekymringen for hardwarekompatibilitet og behovet for enhedsinstallation, da den allerede er integreret i køretøjet.
    • Ingen installation giver mulighed for hurtig at komme i gang med at bruge teknologien.
    • Det forenkler kundens adgang til avancerede køretøjsteknologier og analytiske værktøjer til flåder i alle størrelser og biler.
    • Det hjælper med at reducere omkostningerne ved eliminere uhensigtsmæssige arbejdsgange ved hjælp af flådeanalyser.

Video telematik

Videoanalyse i flådestyring er en stigende tendens, og der er et par ting at se frem til. Vision – en ny videooptagelsesapp fra Fleet Complete – er selvskrevet til at være en integreret del af flådestyringen i den nærmeste fremtid.

Det er ikke kun fokuseret på flådesikkerhed, men også på ’chaufføroplevelsen’, hvor de bliver deres egen coach. App’en tager en gamificeret tilgang til tracking af kørselsadfærd, ligesom fitness apps, hvilket skaber en sund konkurrence med én selv.

Nye funktioner er ved at bringe videotelematik til en sammenhængende flådestyringsløsning. De vil fokusere på distraheret kørsel, status på sikkerhedssele etc.