Uncategorized

Sådan gør du din flåde mere miljøvenlig

I henhold til EU’s klimalovgivning skal EU-landene reducere udledningen af drivhusgas med mindst 55 % inden 2030. Målet er at gøre EU klimaneutral inden 2050.

Klimaneutralitet inden 2050 betyder, at der opnås netto nuludledning af drivhusgas i EU-landene som helhed, hovedsagelig ved at reducere emissionerne, investere i grønne teknologier og beskytte det naturlige miljø.

For virksomheder med et stort kulstof- og/eller metan-fodaftryk betyder det i vid udstrækning, at produktionsprocesserne skal designes om, og at der skal anvendes andre foranstaltninger til at nå CO2-kompensationsmålene.

Alle grundlæggende økonomiske sektorer skal bidrage til at reducere emissionerne, som følgende: energi, transport, byggeri, industri og landbrug.

Små skridt fører til store forandringer

Flådestyringssystem gør det muligt at analysere brugen af din flåde

For at forstå, hvor effektivt din parkeringsplads bruges, har du brug for data – hvor mange biler der faktisk er i brug, hvorhenne, hvad køretøjets brændstofforbrug er, vedligeholdelsesbehov, hvor effektivt ruterne er planlagt, hvor meget af køretøjets arbejdstid der bruges på at holde i tomgang, og hvor økonomiske chaufførernes køre stile er.

Baseret på resultaterne af analysen er det muligt at fokusere på de vigtigste smertepunkter – om det så er træning af chauffører og forbedring af køre stile, eller en mere effektiv løsning af opgavestyring, i henhold til køretøjets placering og optimering af ruter.

Investér i en moderne flåde

Ved første øjekast kan en ny parkeringsplads virke som en enorm udgift, men når du foretager en investering, er det nødvendigt at se på det større billede, og hvor hurtigt investeringen vil kunne betale sig. Nyere køretøjer er mere miljøvenlige, såvel som generelt mere økonomiske – for ikke at nævne elbiler, som har en højere købspris, men en langt mere gunstig pris pr. kilometer (også i tilfælde af øgede elpriser) og et mindre økologisk fodaftryk.

Økonomisk køre stil sparer op til 25 % brændstof

Økokørsel er en økonomisk måde at køre på, dvs. bruge køretøjet på en måde, der bevidst og konsekvent reducerer brændstofforbruget og slitage af selve køretøjet. En holistisk tilgang til både køre stil og køretøjsstyring med det formål at have det mindst mulige økologiske fodaftryk.

Nogle tips til, hvordan du kan spare brændstofforbrug og køre mere miljøvenligt:

  1. Opvarm bilen, mens du kører, ikke imens du er på ét sted
  2. Undgå pludselige opbremsninger og stop
  3. Brug lave motorhastigheder
  4. I trafikken, så prøv at forudse manøvrer på forhånd
  5. Stop motoren, hvis den holder stille i mere end 20 sekunder
  6. Fjern overskydende vægt fra køretøjet
  7. Kontroller dæktrykket – lavere dæktryk øger brændstofforbruget

Regelmæssig vedligeholdelse

En velfungerende motor producerer færre emissioner og bruger mindre brændstof. Flådestyring hjælper dig med at holde dig ajour med bilens vedligeholdelsesplan.