Asset Tracking

Beskyt byggepladsens maskiner og materiel med GPS-sporing

 

Ethvert bygge- og anlægsprojekt afhænger af, at det nødvendige værktøj og materiel er til stede! Har I gjort nok for at beskytte jeres?

Hvis noget bliver ødelagt, forlagt eller stjålet, betyder det ikke kun forsinkelser eller dyre udskiftninger – jeres produktivitet og omdømme kan også være i fare. GPS-sporing kan være en god beskyttelse!

De data, der indsamles via sporingen, viser hvor udstyret befinder sig, og hvordan det anvendes – fra store maskiner og køretøjer til mindre men dyre generatorer og værktøjer.

Det hjælper dig ikke kun med at bevare overblikket,  men giver dig også mulighed for at få øje på mulige effektivitetsforbedringer.

AT1 road construction site-01-1

Hvorfor GPS-sporing er vigtigt i byggebranchen og andre steder

Arbejdskritisk udstyr er dyrt i denne branche, og har derfor stor indflydelse på bundlinjen. Udover at beskytte selve udstyret mod tyveri og bortkomst, kan GPS-sporing også beskytte dig mod andre slags ”spild af penge”, herunder underudnyttelse, driftsstop og uautoriseret brug.

Her er tre måder, hvorpå GPS-sporing kan hjælpe jer:

 

1. Lokationssporing

Når du har monteret GPS-trackere på dit forskellige udstyr og materiel, kan du spore dem med et enkelt klik. Hvis udstyret forsvinder p.g.a. tyveri eller forglemmelser, kan du hurtigt se, hvor det befinder sig. Og hvis du i systemet angiver et relevant arbejdsområde og den normale brugstid, kan du modtage en notifikation, hvis materiellet flyttes udenfor området eller tages i brug udenfor arbejdstiden.

 

2. Administration af materiel

Med GPS-sporing af materiel ved du altid, hvor mange du har af en slags, og hvor mange gange det har været i brug på forskellige tidspunkter. Det hjælper dig med at få overblik over, om I har et passende antal, og om materiellet er fordelt hensigtsmæssigt på forskellige lokationer. Et sådan overblik gør det muligt at forudse behovet og dermed undgå dyre forsinkelser p.g.a. manglende værktøj og materiel.

 

3. Spar tid og penge

Erfaringen viser, at når man får bedre overblik over brugen af værktøj og maskiner, så kan man ofte nøjes med et mindre antal. Vi ser ofte, at antallet af nødvendige nyanskaffelser falder med 50-100%, 1 til 2 år efter implementering af asset tracking. Og så er der jo al den tid man sparer på at lede efter udstyr og på at skulle håndtere information manuelt i Excel-ark e.l.

Hvordan vælger du den rigtige løsning til GPS-sporing af maskiner og materiel?

Hvad skal man kigge efter, når man leder efter den rigtige asset tracker løsning?

Ikke to virksomheder er ens, og ikke alle har brug for den samme løsning. Når du vælger din løsning, er der derfor et par ting, du skal huske på:

 

  • Vælg en GPS-enhed, der let kan integreres med dit nuværende materiel, inklusive udstyr og værktøjer. Hvor stor må den være, og skal den sidde skjult eller synligt? Skal enheden have integreret batteri eller kan udstyret levere strøm til enheden?
  • Sørg for, at softwaren kan skræddersys til dine nøjagtige krav. Hvad vil du se på skærmen, og hvilke rapporter har du brug for? Skal systemet evt. kunne integreres med andre systemer, som I benytter jer af?
  • Sørg for, at enheden opfylder dine dækningskrav. Nogle bruger satellitnetværk, mens andre er afhængige af LTE-M eller 3G
  • Ud over at sikre, at softwaren er brugervenlig og imødekommer dine behov, er det vigtigt at vælge en GPS-enhed, der er let at installere, eller hvor du kan få hjælp af en professionel montør.

Vil du vide mere om GPS-løsninger til sporing af udstyr og materiel

Læs mere om vores løsninger her eller udfyld kontakformularen på denne side..

{{cta(‘548b4c24-9db2-4d96-98b4-57b2e2d3fba5’)}}