Top fem telematiktrends for din flåde i 2019

Kan du forestille dig en verden uden computere, mobiltelefoner og anden smart teknologi? Sikkert ikke. Det er i den retning udviklingen af telematik går. Telematik refererer til konvergensen af telekommunikation og data, hvilket vil give os selvkørende biler inden for blot få år. Det vil give os tid til at slappe af eller arbejde, mens vi bliver fragtet fra A til B. Det vil snart være helt normalt, og at køre bil eller sidde fast i trafikken vil kun være et svagt minde.

Telematik medfører også, at flådestyring bliver smartere og mere effektiv. Snart vil håndtering af flåder og mobile medarbejdere ikke længere ske manuelt, og det vil være langt mindre tidskrævende. Herunder er de fem telematikløsninger, vi mener vil få stor indflydelse på flåder i de kommende år.

V2V-teknologi og autonome køretøjer

V2V-teknologien skal først introduceres i stor skala, før selvkørende biler slår igennem i den brede befolkning. Denne teknologi lader køretøjer kommunikere med hinanden ved at dele data om hastighed, vejforhold og andre faktorer gennem et ad hoc-netværk. Alle nye biler på vejen forventes at have denne teknologi inden 2023.

Først efter det vil autonome køretøjer, ifølge Boston Consultancy Group, ses oftere og oftere på gaderne. Estimeret vil 30-60% af bilerne forventes at være selvkørende i 2040. Denne udvikling vil resultere i færre trafikpropper, fordi biler kan køre tættere sammen, og færdselssikkerheden vil blive bedre, fordi der laves færre menneskelige fejl. Selvkørende køretøjer er også en løsning på manglen på chauffører, fordi telematikløsninger kan bruges til at styre autonome køretøjer fra distancen.

Videoløsninger til sikker kørselsadfærd

Sikker kørsel er en trend i stærk stigning blandt flådeadministratorer, personaleansvarlige og forsikringsselskaber. Intelligente videoløsninger gør det muligt at foretage rettidige tilpasninger ved at overvåge kørselsadfærden. Real-time coaching vil advare chaufførerne med det samme om usikker kørselsadfærd, såsom for høj hastighed, uautoriseret brug af en mobiltelefon eller et overset stopskilt. Billederne kan ses og diskuteres sammen senere. Dette forhindrer trafikovertrædelser og ulykker, så det ikke kun får chaufførerne sikkert hjem, men også reducerer flådens vedligeholdelses- og reparationsomkostninger.

AI interfaces

Stadig begrænset til vores smartphones eller intelligente samtaleanlæg, men inden for et par år kan chaufførerne tale med en virtuel personlig assistent mens de kører. Stemmekommandoer gør det muligt for chaufføren at føje en aftale til sin kalender, og den smarte assistent vil guide chaufførerne proaktivt i samarbejde med navigationssystemet. Bilproducenter forventes at introducere modeller med AI-interfaces allerede i 2019 eller 2020.

Big data

Big data giver dig mulighed for at træffe foranstaltninger, før et problem faktisk opstår. Softwaren til telematikløsninger kan genkende mønstre gennem prædiktiv analyse. Disse data gør det muligt for flådeadministratorer at identificere risikofaktorer og træffe øjeblikkelige foranstaltninger for at reducere disse risici. Dette vil f.eks. give dem indsigt i hvilke dage på måneden, der er de travle, og hvor der er behov for flere chauffører. Eller indblik i hvilken chauffører, der har de mindst sikre kørevaner og på hvilke tidspunkter af dagen, så dette kan drøftes i god tid.

Fjernstyring

At være fysisk til stede i området for at kontrollere dit udstyr er ikke længere nødvendigt. Med tracking af aktiver kan du styre dit værdifulde materiel, maskiner og køretøjer eksternt. Du kan nemt se, hvor dine aktiver er placeret, og hvad deres status er. Hvis der sker noget, f.eks. en dør, der åbnes eller en maskine, der startes uden for arbejdstiden, så modtager du en besked, så du kan tage øjeblikkelig handling. Det giver dig mulighed for at undgå dyre tab.

Vi mener, at udviklingen i telematik vil bidrage til sikrere, mere effektive og mere bæredygtige flåder. Har du spørgsmål, eller vil du gerne vide, hvilke muligheder Fleet Complete tilbyder? Kontakt os og hør nærmere om dine muligheder.

Date published.   jan. 11, 2019  |  Author: Kim Pot