Starthjælp til dit bilbatteri om vinteren

 

vinter

 

Der er bare ikke noget mere irriterende end at efter at have skrabet bilruderne af for sne og is, givet kunstigt åndedræt til nøglehullet for at få åbnet bilen, banket sneen af skoene, og endelig sætter sig ind i den frysende kold bil for at komme afsted, så vil bilen ikke starte fordi bilbatteriet er dødt….

Kan man få en vintermorgen uden forsinkelser? Læs med her, vi har samlet tips til bilbatteriet og starthjælp, når vinterkulden rigtig sætter ind.

Tips til vinter med bilbatteriet

Kom problemer med bilbatteriet i forkøbet – og undgå irritation og forsinkelser med disse tips.

Der er altid risici for at et ældre bilbatteri sætter ud i vinterkulden. Et ældre bilbatteris kapacitet reduceres med så meget som 50%, hvis termometeret viser under nul, og kapaciteten kan helt ryge, hvis der kommer rigtig hård frost. Er nyt batteri burde dog kunne klare vinterens udfordringer, men det er jo ikke hver dag, man får skiftet sådan et…

Lad bilbatteriet op en gang om måneden

Det anbefales at man lader bilbatteriet helt op, med en frekvens på én gang om måneden. Det kan gøres hjemme, mens du sover med en hjemmelader. Det er bare lige ind i stikkontakten, så er den klaret. Ved regelmæssig fuld opladning af bilbatteriet forlænger du dets levetid. Og med en hjemmelader kan du også undgå ubehagelige overraskelser en dag, hvor du måske har ekstra travlt. Så er det rart at sikre sig, at bilen kan starte ved at lade bilbatteriet op hjemmefra.

Rens bilbatteriet

Vi har tidligere skrevet om at gøre bilen vinterklar. Et af punkterne er angående bilbatteriet. Det er vigtigt du holder bilbatteriet og batteripolerne fri for ir, og det gøres let med en fugtig klud, dyppet i lunken vand. Bare man husker at gøre det en gang imellem, så man kommer irren i forkøbet.

Når nu bilbatteriet er dødt, hvad så?

Vi har luret inde hos Falck og fundet dette trick til hurtig starthjælp, hvis bilbatteriet er dødt:

Har bilen har svært ved at starte, kan du sætte tænding på, så lyset tændes – men kun kortvarigt! Så slukker du igen, - og så drejer du nøglen helt om denne gang og starter motoren. Ofte kan dette lille trick gøre at du får starte bilen og kan køre den ned til nærmeste værksted eller tage den på en god tur op og ned ad motorvejen for at få ladet bilbatteriet helt op.

Læs mere om sikker vinterkørsel her.

Date published.   jan. 11, 2017  |  Author: Janne Beeken