<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=309609029588200&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ecofleet Blog

Look here for inspirational, cost saving, and money making updates!

square-icon Feature Post

 

Der er indtil flere standardrapporter tilgængelige i vores flådestyringssystem, når du skal vurdere, hvor du kan spare penge på dine flådeomkostninger.

De data, der indsamles fra din GPS-sporingsenhed eller IVMS (Vehicle Monitoring System), giver værdifuld information, og det kan muligvis spare dig titusindvis af kroner hvert år, uanset hvordan du tolker det.

Grundlæggende er der fire typer rapporter, der er oplagte at kigge på:

  • Kørselsadfærd
  • Påmindelser
  • Materielrapport
  • Arbejdstidsrapporter

Læs 8 gode grunde til flådestyring i din virksomhed

Indsigt i kørselsadfærd

Overforbrug af brændstof og slid på køretøjer er nogle af hovedårsagerne til, at virksomhederne faktureres for unødvendige omkostninger.

Ved at kigge på dine chaufførers adfærd over en periode, kan du opdage mønstre i deres kørsel, f.eks. for høj hastighed, hårde opbremsninger og sving samt overdreven tomgang, der alle bidrager til et overforbrug af brændstof. Ud fra disse oplysninger kan du identificere problemområder og måske personale, der kører dårligt. Dette giver en oplagt mulighed til at uddanne og træne personalet, så de kan foretage forbedringer.

Uhensigtsmæssig kørsel giver også uhensigtsmæssigt slid på køretøjerne, hvilket er en enorm omkostning for de fleste virksomheder. Alene almindelig planlægning af regelmæssig vedligeholdelse af køretøjer holder omkostningerne nede, og i flådestyringssystemet findes et særskilt modul til at holde øje med service af køretøjer med automatiske påmindelser.

Vores kunders erfaring er, at brændstofomkostninger, omkostninger ifm. uheld og reparationsomkostninger kan reduceres med mere end 15%, hvis du bruger flådestyringssoftware.

Læs hvordan Axel Sørensen sparer 10% i brændstof vha. flådestyring

Påmindelser

Ved al kørsel er der selvfølgelig en potentiel risiko for problemer med bilmotoren. Reparationsomkostninger kan være urimeligt høje og kan skade en virksomhed, da det både er uplanlagt mht. tid og ikke en del af det oprindelige budget.

Modtagelse af advarsler for at underrette dig, når det er tid til service, hjælper dig med at vedligeholde din flåde og sparer dig for omkostninger til reparationer. Når et køretøj ikke er i brug, er der også tabet af indtægter, der skal medregnes. Ved at sørge for at flåden altid er vedligeholdt, undgår du overflødige vedligeholdelsesomkostninger.

Materielrapport

Det er ret skræmmende ikke at vide, om din dyre investering i tungt materiel bliver brugt optimalt. Standardrapporter giver dig mulighed for overblik over dit materiel, hvor du bl.a. kan se, hvornår det sidst blev brugt, samt hvor og hvor ofte det bliver brugt.

Tungt materielt er per definition tungt – især udgiftsmæssigt, og det skal præstere optimalt for at tjene nok penge til virksomheden. Hjulene skal holdes i gang, og derfor er maskintimer så vigtige at have overblik over og styr på. Dét er business casen for virksomhederne, og som en af vores kunder udtaler:

”Det er vigtigt at have så mange fakturérbare timer som muligt, når man har med de store maskiner at gøre. Derfor er det vigtigt for mig at dobbelttjekke om timerne passer, og at vi har noget dokumentation at gå ud fra”, udtaler Michael Holm fra Holm El og VVS.”

Læs mere om Holm El og VVS her og se hvorfor de får 10% rabat på forsikringen.

Fra denne vigtige information kan du beslutte, om du skal reducere dit materiel eller hvordan du gør bedre brug af din materielpark, så du udnytter ressourcerne optimalt. Måske er maskinerne mere nyttige på andre lokationer?

Arbejdstider

Rapporter over arbejdstider kan bruges på flere måder; de kan bruges som chaufførens arbejdstidsplan, eller de kan være en oversigt over start- og sluttider på projekter, da disse oplysninger ofte overses og er af stor værdi for kunderne. Arbejdsgiverne har tillid til, at deres medarbejdere er ærlige med deres arbejdstid (eller vil ikke bruge tid på kontrollen), men der kan være tidspunkter, hvor der er lagt et par timer på, som er svære at gennemskue, og underleverandører eller medarbejdere formår at slippe afsted med at få betalt ekstra penge for arbejde, der aldrig er fundet sted.

Læs hvordan Dansk Tagbearbejdning sparer 4-6 timer om dagen med flådestyring

Eller,

Læs hvordan man får medarbejderne med på GPS overvågning

Ved at kontrollere arbejdstiden får du styr på fakturerings-nøjagtighed og tidsøkonomi.en som er af kæmpe værdi for din virksomhed men også for kundeservicen, for kunderne ved at de betaler lige nøjagtig for det de får, og det firma de handler er både gennemsigtigt og har orden i sagerne.

Læs mere om hvordan flådestyring hjælper virksomheder med at vækste og forbedre kundeservicen

  Jun 19, 2018     jannebeeken