Servicebiler med flådestyring - Hvor god en investering er det?

Servicebiler med flådestyring giver et løbende opdateret overblik over servicebilernes lokationer. Det hjælper til en optimal og besparende disponering af medarbejderne i dagligdagen.

Bladet 'Installatøren' har for nyligt udgivet en artikel om servicebiler med flådestyring fra Fleet Complete, og hvilket udbytte det giver store og små virksomheder. Business casen Installatøren tager udgangspunkt i er Fleet Completes kunde John Jensen VVS og hvad de har fået ud af at bruge flådestyring i deres knap 70 servicebiler.

Flådestyring gør dialogen med kunderne nemmere

John Jensen VVS har haft flådestyring i sine servicebiler siden 2013. Det hjælper til en god dialog med kunden og sparer svendene for at skulle huske og forklare, hvordan de brugte en arbejdsdag for flere måneder siden. Den tid, servicekoordinatorerne sparer på at finde ledige montører eller udrede indsigelser fra kunderne, bruger de i stedet på sjovere ting som at udregne tilbud og tale med kunderne, forklarer Jesper Leen Jensen, administrerende direktør i John Jensen VVS.

”Når vi kan dokumentere tidsforbruget, gør det dialogen nemmere, fordi vi kan hjælpe kunden til at huske, hvad der skete. Servicebiler med flådestyring har effektiviseret vores virksomhed, så vi har haft plads til at vækste med de medarbejdere vi har”, siger Jesper Leen Jensen.

Servicevirksomhed med mange opgaver

Sidste år ramte de 120 medarbejdere i John Jensen VVS og 130 millioner kr. i omsætning. Heraf var halvdelen fra serviceopgaver, mens resten kom fra forsikringsopgaver og entrepriser. De fleste kunder er offentlige eller erhvervsvirksomheder.

”Med så mange serviceopgaver giver det mening med større fokus på at planlægge kørslen for vores mange servicebiler med flådestyring. Når vi har en opgave, der haster, er det oplagt at sende en medarbejder, der i forvejen er ude at køre eller tage en, der arbejder lige ved siden af” siger Jesper Leen Jensen.

Læs hvor meget benzin John Jensen VVS’ sparer i deres servicebiler med flådestyring i casen her.

Servicebiler med flådestyring er hurtigt tjent ind

Fleet Complete er leverandøren af John Jensen VVS´ flådestyring, og vi oplever, at det tidligere kun var de største forsyningsvirksomheder, der havde flådestyring i deres hundredevis af servicebiler. Siden har mange mellemstore virksomheder også sat en GPS i bilen. Tendensen er nu, at det er virksomheder ned til tre-fem servicebiler, der kontakter os i Fleet Complete for at installere flådestyring.

Investeringskalkulen i flådestyring er oplagt. Typisk koster en hardware enhed med GPS modtager og GSM sender 1000 kr. per vogn. Dertil kommer et månedligt abonnement på ca. 80 kr. for hver vogn alt efter kundens behov.

Fordelen er ret åbenlys. Der skal næsten ingenting til for, at en business case hænger sammen. Vi har oplevet en virksomhed, hvor return-on-investment var blot tre uger. Virksomhederne sparer selvfølgelig meget i benzin og mandetimer, men flådestyring kan bruges til meget mere end det og optimere flere af virksomhedens processer og arbejdsgange.

 

Date published.   sep. 28, 2016  |  Author: Janne Beeken