<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=309609029588200&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blog

Look here for inspirational, cost saving, and money making updates!

square-icon Feature Post

 

 

 

 

Nøglen til at optimere dine omkostninger og udnyttelsesgraden af din flåde er at kende detaljerne for, hvad der rent faktisk sker med din flåde.

At vide, hvornår køretøjerne bliver brugt – både hvilke dage i ugen og hvilken tid i løbet af dagen. At vide, hvilket køretøj, der er det foretrukne valg af brugerne, forstå, hvilken type ture køretøjerne bruges til, og hvilken køretøjsspecifikation, der er behov for til disse ture, er alle vigtige oplysninger, så du kan træffe de rigtige valg til flådesammensætningen.

Spørg dig selv - hvilke kriterier stiller du for din købsstrategi, når du investerer? Hvorfor har du 100 køretøjer og ikke 95? Kan du reducere din flåde med kun 5%, får du en enorm omkostningsbesparelse.

Ecofleet har stor erfaring med flådestyring og har en specifik rapport, der giver dig overblik over flådens benyttelsesgrad og svarer på spørgsmålene ovenover.

Benyttelsesgradsrapporten

Benyttelsesgrads-rapporten hjælper dig med at få klare oplysninger om, hvornår og hvor meget de forskellige køretøjer er i brug.

ut1.png

Den avancerede benyttelsesgrads-matrixrapport giver dig et samlet overblik over køretøjerne i den venstre kolonne og dato og ugedag som kolonneoverskrift. De farvede felter viser, hvor meget hvert køretøj har været væk fra hjemstedet. (Normalt parkeringspladsen hvor køretøjet er placeret).

En meget lav udnyttelse på 0-2 timer om dagen - bliver rød, en lav / gennemsnitlig benyttelse på 2-4 timer om dagen bliver gul og over 4 timer er grøn.

Farvekodningen giver dig et øjeblikkeligt overblik over, hvilket køretøj der ikke bruges.
Næste trin i processen er at forstå, om der er en generel tendens til det pågældende køretøj, eller om det er forbundet med en bestemt ugedag eller bestemt tidspunkt på dagen.

Analyse af brugen af din flåde

Nogle af de mest almindelige årsager til, at køretøjer ikke bruges, er ganske ’uskyldige’:

 • Bruger har præferencer for bestemte køretøjer. De kan lide at køre samme køretøj.
  • Sikkerhedsproblem i et køretøj.
  • Køretøjet er ikke korrekt udstyret til det job, brugeren skal udføre.
  • Brugeren undgår køretøjet på grund af manglende vedligeholdelse, det er snavset eller lugter.

Nogle af de mest almindelige årsager til lav udnyttelse af flåden:

 • For mange køretøjer på samme sted.
  • Møder reserveres i kontorets åbningstid, typisk kl. 10-14.
  • Aktiviteter udenfor kontortid er hovedsagelig reserveret til tirsdag til torsdag.

Hvis rapporten viser biler med en meget lav brugsrate, kan det være værd at overveje:
• Kan et køretøj være mere nyttigt et andet sted?
• Skal det kasseres?
• Skal der indføres andre transportmidler i spidsbelastningstider, såsom cykel, taxi eller bildelingstjenester?

Kunder, der har flyttet køretøjer eller fjernet overflødige biler og ombyttet dem med en elcykel eller en elbil til de korte byture, ser ofte en stor reduktion af de samlede flådeomkostninger.

Konklusioner fra benyttelsesgradsrapporten

Tricket er at tilbyde andre former for transport til spidsbelastningsperioderne. Og ellers kigge på arbejdsgange og analysere på data ud fra jeres specifikke virksomhedssituation. Bookingmodulet sammen med benyttelsesgradsrapporten giver dig oplysningerne, så du kan tage de rigtige beslutninger.

Relaterede emner

Ecofleet har flere grafer, tabeller og rapporter, der viser forskellige data fra forskellige vinkler for at hjælpe vores kunder med at få et indblik i brugen af køretøjer.

Booking benyttelsesgrads-matrix

Benyttelsesgrads-matrixen ser på nøgletal, såsom Bookingtid, Brugstid, Afstand, som alle kan sorteres ud fra parkeringspladser.

ut2.png

Bookinggrafer sorteret efter brugstidspunktet

For at se brugsmønstre er det nogle gange interessant at se tingene fra en anden vinkel. På dette område ser vi, om der er bestemte dage eller tider på den dag, hvor køretøjet er mere i brug end andre.
ut3.png

Flere konklusioner fra analyse af din flåde:

Læs om kommuners fordele ved at centralisere bilflåden

Læs hvordan et samlet puljebilssystem effektiviserer din flåde

Læs hvordan kørselsregistrering og forretningsforståelse går hånd i hånd

Læs hvordan data fra flådestyring er en guldmine af viden for virksomheder

Ecofleet har flere moduler i flådestyringssystemet, der hjælper dig med at få mest muligt ud af din flåde i forskellige aspekter fra forskellige målbare parametre. Bed om et møde for at få det præciseret for at passe til dine behov.

  Mar 23, 2018     jannebeeken