Sådan sænker du omkostningerne til firmabilerne

Vidste du, at for mindre end 1 euro om dagen kan du reducere dine flådeomkostninger med op til 50%, hvis du bruger flådestyringssoftware?

Flådestyring er ikke bare GPS-sporing og ruteplanlægning. Med et stigende antal flådestyringsværktøjer til rådighed, har din virksomhed mulighed for at spare tusindvis af euro om måneden – selvfølgeligt afhængigt af hvor mange biler I har. Gang det med 12 for at se, hvor meget I kan spare om året.

Det er nogle seriøse besparelser, som i stedet kan investeres i virksomhedens vækst.

austin-distel-744oGeqpxPQ-unsplash-jpg

I denne blog giver vi dig en oversigt over hvilke mulige besparelser, du kan se frem til, når flådestyring udnyttes bedst muligt, og vi bakker det op med konkrete eksempler fra virkelige kundehistorier rundt om i verden.

Stop med at brænde penge af på brændstof

Brændstof er den største udgift, jeres bilflåde medfører. Og jo flere køretøjer I har – jo højere er omkostningerne på daglig basis.

Her er et eksempel fra den virkelige verden.

"Vores firmabiler kører i alt cirka 26.000 kilometer om dagen, hvilket medfører brændstofomkostninger på cirka 3.500 € dagligt," siger Günter Flicker, flådechef hos J.R. Company i Østrig. "Takket være vores flådestyringssystem sparer vi mellem 300 og 400 € om dagen svarende til en reduktion på cirka 10% – hvilket igen svarer til besparelser på op til 90.000 € om året. Det er mange penge!"

Og hvordan er det muligt? Det er det fordi flådestyringssoftware hjælper J.R. Company med at planlægge deres ruter bedre, holde styr på bilernes vedligeholdelse og overvåge kørselsadfærd.

  • Bedre planlagte ruter medfører færre kilometer på vejen
  • Mindre tomgang har en massiv indflydelse på jeres brændstofbesparelser – over ½ liter i timen
  • Mindre aggressiv kørsel forbrænder mindre brændstof
  • Velholdte køretøjer kører mere økonomisk


CarPass_V1.00_00_20_10.Still005 (1)

 

Skru ned for vedligeholdelsesomkostninger

Fik vi nævnt, at ’blødere’ kørsel ikke bare forbrænder mindre brændstof? Det hjælper også med at holde jeres køretøjer i topform.

Kan du huske den dejlige dag, hvor du med glæde betalte en meget stor regning, da du hentede din bil fra mekanikeren?

Nej vel?

Aggressiv kørsel slider både dæk og bremser hurtigere.

"Siden implementeringen af dette system har vi reduceret slid på vores køretøjer med 30%. Vi har set en tydelig sammenhæng mellem chaufførens kørselsadfærd og behovet for reparation og service, og vi har nydt godt af en omkostningsreduktion på op til 50%," sagde Flicker, Fleet Manager hos J.R. Company.

Jordan Burke fra PTR, et biludlejningsfirma med base i Indiana, USA, forklarer også: ”Ved hjælp af Fleet Complete’s flådestyringssystem, er det nemt for os at trække diagnostiske koder, aktuelle kilometertal, tomgangstider o.l. Hos os er tomgangstimer en stor bekymring, fordi de har en stor effekt på det overordnede slid på motoren."

Så når I begynder at kigge nærmere på den daglige kørselsadfærd såsom hastighed, acceleration, hårde opbremsninger o.l. kan I proaktivt dæmme op for dårlige kørevaner blandt chaufførerne. Men jeres mekaniker, som vil se mindre til jer, vil måske synes det er lidt træls…

CarPass_V1.00_02_07_20.Still001

 

Opnå bedre forsikringspræmier

Også forsikringsselskaber tilskynder til brugen af flådestyring. Det er påvist, at brugen af systemer til overvågning af aggressiv kørsel reducerer risikoen forbundet med ulykker betydeligt. Det samme gælder størrelsen på de bøder, man som virksomhed kan komme til at betale, hvis en chauffør træder lidt ved siden af. 

"En af vores yndlingsfunktioner er ”brødkrummestien”, som viser helt nøjagtigt, meter for meter, hvad der er sket," siger Marcus Liew, administrerende direktør for CarPass, et australsk firma, der leverer udlejningskøretøjer til Uber-chauffører og andre transportselskaber. 

"Så sammenholder vi det med vores dashcam-optagelser, som vi har i alle vores biler," fortsætter han. "Vi sender det til vores forsikringsselskab, som en fin lille pakke, der fortæller præcis, hvad der skete ude på vejen. Hvis det er tredjeparts skyld, så vil det fremgå ret nøjagtigt. Vi elsker alt ved platformen." 

 

CarPass_V1.00_02_12_01.Still014 (1)

 

Indfør delebiler til jeres medarbejdere

Flere og flere virksomheder har fået øjnene op for delebiler – også kaldet carsharing - til deres ansatte, hvilket kan reducere deres flådeomkostninger drastisk. Ved at indføre et bookingsystem bliver det muligt at få 100% overblik over anvendelsen og udnyttelsesgraden af de enkelte biler. Det gør det ofte muligt at spare overflødige køretøjer væk og at optimere slitagen.

Carsharing giver ikke kun en mere effektiv brug af jeres firmabiler, men har også vist sig at kunne sænke de samlede flådeomkostninger med op til 30%. 

Fleksibiliteten ved at kunne reservere et køretøj, når man har brug for det, har gjort booking apps og nøglefri adgang til et stort hit blandt medarbejderne.

 

Carsharing with app-1

"Vi mener, at reduktionerne i vores bilflåde gav os mulighed for at spare omkring 30% på omkostningerne. Som et resultat kan vi nu købe andre og nyere køretøjer”, siger Juozas Stundys, chef for design- og udviklingsafdelingen i politiets informationsråd i Litauen, som er en af de Fleet Complete-kunder, som benytter vores delebilsløsning.

Optimering af ressourcer er generelt et varmt emne over hele linjen. Flåder er dyre at vedligeholde, og selvom køretøjer ikke anvendes dagligt, koster de stadig penge i vedligeholdelse - penge, der kunne bruges bedre på andre områder.

Carsharing er en fantastisk mulighed for at sænke omkostningerne til driften af bilflåden og på samme tid bevare medarbejdernes mobilitet.

Såå… det var dét!

Vi har her fortalt om nogle eksempler på de store besparelser, som flådeejere i den virkelige verden har opnået ved at anvende flådestyring.

Og det bedste er – det vil koste dig mindre end 1 euro om dagen!*

 

 

Mere information? 

Få mere inspiration og læs mere om at spare penge og om delebiler i nogle af disse links: 

Inspiration: Spar penge med flådestyring

Download e-bog: Alt hvad der er værd at vide om delebiler til medarbejdere >

Nyhed: Forsvaret indfører delebilsløsning fra Fleet Complete >

Case: Carsharing får Telias delebiler ud på vejene >

Produktinfo: Sådan analyserer du bookingmønstre for dine firmadelebiler >

 

 

Tag kontakt til os, hvis du vil vide mere om vores løsninger!

Vi vil glæde os til at hjælpe dig videre! 

Tag kontakt


* Per køretøj


 

 

Date published.   jan. 07, 2022  |  Author: Kirsten Tange