Passer en GPS kørebog til alle biler – og kan jeg bruge den til navigation?

FAQ-spørgsmål om navigation-min-1Som del af vores blog-serie med svar på de spørgsmål, vores kunder ofte stiller, har jeg fundet lidt information til dig, der tænker på, om kørebogen mon passer i din bil, hvordan den sidder, og om den kan bruges til navigation og tyverisikring? God læselyst.

Passer GPS'en/kørebogen til alle biler?

Når man først har fundet ud af fordelen ved at anskaffe sig en kørebog med hardware – altså én der bliver monteret i OBD stikket i din bil, så melder spørgsmålet sig – har min bil overhovedet sådan ét, og hvor er sidder det henne? Det kan du læse om i vores blog post her.

Generelt er alle nyere biler fra 2001 og frem til i dag er udstyret med et OBD stik. Ofte er stikket placeret i venstre side under instrumentbrættet. Sidder stikket et uhensigtsmæssigt sted, kan du bruge det ekstra kabel, vi har sendt med i pakken til at placere det bedre.

Er du nysgerrig hvordan sådan en OBD fungerer, kan du læse om det her

Kan jeg flytte kørebogen fra bil til bil?

Ja, man kan let flytte GPS'en fra bil til bil, f.eks. hvis du har fået en ny bil eller bruger flere biler forretningsmæssigt. Det er dog vigtigt at huske, at du så skal ændre nummerpladen i systemet. At du skifter mellem biler betyder hverken noget for dit abonnement eller for systemet. Vi anbefaler dog ikke daglige skift, da det slider på enheden.

Hvis du har flere biler, som du gerne vil have kørselsregnskab på anbefaler vi, at du køber flere enheder eller opgraderer til et flådestyringssystem. Læs mere om flådestyring på FleetComplete.dk eller ring til en af vores salgskonsulenter på tlf. 45480104, så du får den løsning, der bedst matcher dit behov.

Kan jeg bruge kørebogen som GPS-navigation?

For mange er det svært at skelne hvordan en GPS-enhed fungerer, og hvad man lige kan bruge den til, for mulighederne virker jo uendelige. Vi har forklaret i detaljer hvad en GPS er for en størrelse her.

Du kan ikke umiddelbart bruge din kørebog som GPS-navigation – i hvert fald ikke den type GPS-navigation de fleste tænker på, når de siger det. Systemet logger din kørsel, men er ikke et navigationssystem. Du kan dog bruge den som ren GPS (placering), hvis du tilkøber vores tracking-system. Det bruger folk til at kunne se placering på et kort, f.eks. i tilfælde af tyveri.

Kan jeg bruge kørebogen som tyverisikring?

Nej ikke alene, det der sker, hvis GPS'en fjernes fra OBD stikket er, at den blot vil stoppe med at registrere din kørsel. Skulle dette ske ved en fejl, afsluttes turen og der vil opstå huller i din kørsel. Det du skal gøre, hvis du vil tyverisikre din bil er at købe vores tracking med alarmcentral. Læs mere om det her.

Læs om hvad bil-tracking kan her

Hvis du har købt tracking fra os, har du en fastmonteret en VT-10 enhed i din bil, og i tilfælde af tyveri ringes du op af alarmcentralen. Herefter kan vi oftest være behjælpelig med at finde nøjagtig placering på din bil, men der er dog flere faktorer spiller ind, når en bil skal spores alt efter, hvordan tyvene har grebet det an. Situationen er forfærdelig for kunden, men dagligdagskost for os, og vi gør altid alt hvad vi kan for at hjælpe, når vores kunders biler bliver stjålet. Læs en god historie om det her. - Og her.

Date published.   jul. 06, 2020  |  Author: Kirsten Tange