Kom helt tæt på Team Jumbo-Vismas sportsdirektører

NL_NL_FC_JumboVisma_1000x655_Banner (1)-1I sportens verden er det afgørende at komme foran konkurrenterne – og den bedste måde er at være fuldt forberedt.

Spørg bare Team Jumbo-Visma, et professionelt, hollandsk cykelhold, som har danske Jonas Vingegaard ombord. Når det kommer til planlægning af et løb, afsøger de alle muligheder – bl.a. benytter de sig af Fleet Complete som deres officielle leverandør af flådestyringsteknologi til at hjælpe sig under løb og andre events.

 

Du undrer dig måske over hvilken slags forberedelse, der indgår i et løb? Og hvilken rolle flådestyring spiller inden for professionel cykling?

For at få et førstehåndssvar og et indblik i sporten fik vi chancen for at tale med Team Jumbo-Vismas sportsdirektør, Addy Engels. Han førte en af holdbilerne under Giro d'Italia, og han fortæller her mere om, hvordan holdet forbereder sig til et cykelevent, hvordan et løb udspiller sig, og hvilken rolle flådestyringssteknologi spiller i denne sammenhæng.

Forberedelse før løbet

Team Jumbo-Visma har en meget travl dagsorden, fordi de deltager i alle de store løb, som f.eks. Giro d'Italia, Tour de France og Vueltaen.

Hvad angår planlægning af disse løb sker der meget mere bag kulisserne, både før og under løbet, end blot at stille cykler frem. Generelt kan planlægningen opdeles i to kategorier: logistiksiden og sportssiden.

Lad os begynde med at se på sportssiden.

Denne del af forberedelsen dækker ting, der gælder for direkte cykelrytterne på holdet og deres præstationer under løbet. "Vi sætter mål og beslutter, hvem der kører hvilke løb," fortæller Engels. "For hvert løb beslutter vi os for den strategi og taktik, vi vil bruge, og det omfatter selvfølgelig også input fra rytterne."

En anden afgørende del af denne planlægning er at undersøge de specifikke elementer, som en rytter vil møde under løbet. "Vi tjekker hver etape i løbet fra streetview-billeder og tager detaljerede noter om alt det, vi skal være opmærksomme på, herunder hvor der er forhindringer, hvor banen bliver smal, og hvor den er udsat for vind," forklarer Engels.

Med sportssiden dækket går vi nu videre til logistiksiden.

Denne forberedelse omfatter flere elementer bag kulisserne, der består i at gøre sig klar til et løb, herunder ressourcestyring og koordinering af holdmedlemmer.

"Det er vores ansvar at sørge for, at alle holdmedlemmer udfylder den bedst egnede rolle hver dag," siger Engels. "Dette omfatter endda holdmedlemmer, der sørger for, at kufferterne kommer videre til det næste hotel, og holdmedlemmer, der giver vandflasker til cykelrytterne under løbet."

En anden stor del af logistikplanlægningen drejer sig om at styre holdkøretøjerne, som spiller en afgørende rolle i selve løbet.

"Bilerne bliver pakket med alt, hvad vi kunne få brug for under et løb. Jeg kontrollerer også dæk og udskifter, når det er nødvendigt. Og så kommer jeg naturligvis brændstof på," siger Engels. "Bilerne bliver også vasket og rengjort, så de ser pæne og nye ud til næste dag. De er jo holdets visitkort."

Team Jumbo Visma Sport Diretor Addy Engels smiling while standing beside a Team Jumbo Visma athlete.Image courtesy of Team Jumbo-Visma


Et kig bag kulisserne på løbsdagen

Med alt forberedt er Team Jumbo-Visma klar til løbet, men der er stadig en masse, der skal gøres bag kulisserne, mens løbet foregør.

Ud over holdets cykelryttere har Team Jumbo-Visma to køretøjer med holdmedlemmer, der kører sammen med rytterne under løbet.

"I den første bil har vi to sportsdirektører og en mekaniker. I den anden bil er der en sportsdirektør og en mekaniker. Den første bil har den største arbejdsbelastning og det højeste stressniveau. Derfor er der to direktører i den første bil, så den ene kan fokusere på kørsel og den anden på coaching," fortæller Engels.

Med flere ansvarsområder midt i et højintensitetsløb er det bestemt ikke nogen lille opgave at være holdmedlem i køretøjerne.

 "Der er nogle tidspunkter, hvor der ikke sker meget, mens der er andre tidspunkter, hvor jeg skal gøre tre ting på samme tid," fortæller Engels. "Kørslen er temmelig intensiv, fordi du i 5-6 timer er maksimalt koncentreret om at køre rigtig tæt på de andre biler og cykelryttere."

Alligevel er holdmedlemmerne i bilen altid klar til at hjælpe deres ryttere på enhver tænkelig måde.

 "Når en rytter har brug for dig, er det vigtigt at køre til enden af fortroppen med det samme," siger Engels. "Du skal sørge for, at rytterne har mad og drikke, at deres dæk fornyes, når det er nødvendigt, eller endda give demen helt ny cykel, hvis der opstår et større problem."

Så hvordan kommunikerer cykelrytterne med holdmedlemmerne i køretøjerne?

"Vi har kontakt med rytterne via de berømte "ører", hvor hver cykelrytter bærer en radio med headset og mikrofon. Hvis en rytter siger noget, kan vi alle høre det, også holdmedlemmerne i de to biler," fortæller Engels.

Fra kommunikation til hydrering og udstyr sikrer køretøjets holdmedlemmerne altså, at cykelrytterne er i gode hænder under løbet, så de kan præstere deres bedste.

Trainingskamp Alicante

Image courtesy of Team Jumbo-Visma

Hvor kommer flådestyring ind i billedet?

Med en forståelse af travlheden i eventforberedelsen og vigtigheden af køretøjer i et løb er det nemt at se, hvorfor Team Jumbo-Visma har brug for optimal synlighed og kommunikation på tværs af hele deres bilflåde.

Det er her Fleet Completes flådestyringssoftware kommer ind i billedet. Ved hjælp af GPS- enheder, der tilsluttes direkte til flådestyringsplatformen, får holdet et tydeligt og øjeblikkeligt overblik over ethvert køretøjs status, herunder:

 

  • Køretøjets nøjagtige placering
  • Hvilke holdmedlemmer er i bilen
  • Hvor meget og hvor hurtigt et køretøj kører
  • Hvilket løb et køretøj er involveret i

 

Da han bliver spurgt om de andre fordele ved flådesporing, siger Team Jumbo-Vismas sportsdirektør, Jan Boven, følgende:

 "Vores træning og events kan nå op på 4000 km om ugen, hvilket betyder øget brændstofforbrug og højere slitage af køretøjer. Fleet Completes platform giver os en dybere indsigt, som vi kan bruge til at garantere sikkerheden og til at spare tid og penge. Det er afgørende med rettidige vedligeholdelsesadvarsler, nøjagtig sporing af kilometertal og motordata for at holde vores køretøjer i topstand, vores chauffører sikre på farten og vores flåde økonomisk ansvarlig."

Med Fleet Completes sporingsløsning kan Team Jumbo-Visma sikre, at de altid er opdaterede og har alle nødvendige statusoplysninger for deres flåde.

Team Jumbo-Visma GIF

 

Udstyret med værktøjer til succes

Takket være grundig forberedelse, dygtige cykelryttere, dedikeret personale og nyttig teknologi har Team Jumbo-Visma alt, hvad de behøver for fortsat at sætte deres præg på professionel cykling.

Da han bliver spurgt om, hvad han er mest stolt af, når det kommer til deres succeser indtil nu, svarer Engels:

"Når jeg ser på holdet, er jeg mest stolt af udviklingen i løbet af de sidste 5 år. Vi er gået fra at være "den grimme ælling" til det bedste hold i verden."

Med Team Jumbo-Vismas massive fremskridt og en lys fremtid forude, ønsker vi i Fleet Complete dem lykke på turen, og glæder os til at spille en rolle, når de fortsat vil kæmpe om topplaceringer fremover.

 

Ønsker du mere information om vores løsninger? 

Tag kontakt

 

 

Date published.   maj 31, 2021  |  Author: Galina Korshunova