IC Isolering på jagt efter stjålet firmabil gennem Nordsjælland

Natten til den 28. august 2016 blev en af IC isolerings firmabiler stjålet fra firmaets adresse i Værløse. Da ejeren af virksomheden Morten Offenbach ringede til politiet, fik han svaret; ”Det er bare hærværk, og det er godt, du har flådestyring, så du ved, hvor bilen skal hentes.”

IC Isolering tager selv affære

Morten Offenbach tog sagen i egen hånd og fik både rute og sidst registrerede placering fra sit flådestyringssystem Fleet Complete. Sidst registrerede placering var Smidstrup Strandvej, hvor han rigtig nok fandt bilen skrællet for IC Isolerings logo-klistermærker. Udover sidste registrerede placering viser flådestyringen også se hele ruten, der gik fra Værløse gennem Dronningmølle og Smidstrup-egnen. Derudover kan man se de præcise steder, bilen har holdt stille samt varigheden af stoppene.

Hvad lavede tyvene på stoppene?

Allieret med et par venner tog Morten Offenbach ud til de steder bilen havde besøgt i løbet af natten for at se, om der var noget at observere. På ét stop fandt de blodplettede klude og en samling knivblade med rester af klistermærker på præcist det sted, bilen havde holdt. Det må have været der,  de skrællede logo af bilen, og sandsynligvis skåret i sig selv i processen.

Et andet stop, hvor de opholdt sig i 2,5 timer, var et boligområde, hvor de måske bor eller måske har begået indbrud?

Det sidste stop, hvor bilen blev efterladt, fik de øje på et overvågningskamera. De formåede at fremskaffe et klip, hvor man kunne se IC isolerings bil samt en Suzuki, som tyvene tilsyneladende forlod stedet i. Kun bilen fra IC Isolering blev tilbage.

IC isolering serverer beviserne for politiet

Morten Offenbach valgte at ringe til politiet igen for at fortælle om de fundne beviser. Måske havde bilen været brugt til indbrud eller lignende kriminelt, som kunne opklares ved hjælp af de beviser, de havde indsamlet. Både eksakt rute med eksakte tidspunkter, varighed, eksakte stop, billeder fra overvågning og muligvis tilmed DNA fra de implicerede var til rådighed. Politiet gentog, at de desværre ikke har ressourcer til almindeligt hærværk. Bilen var fundet, så der blev ikke ført politirapport på det.

IC Isolering følte det var utilfredsstillende hjælp fra politiet. Fordi man har flådestyring og kan se, hvor bilen er efterladt, er det ikke ufarligt at hente en stjålet bil på egen hånd. Og beviserne kunne undersøges for at hjælpe opklaring af eventuelle andre kriminelle sager.

Det var dog en ’happy ending’ for IC Isolering. Bilen er nu tilbage hos rette ejer og ingen kom til skade i processen. Men hvorfor den blev stjålet, skrællet og efterladt fik de aldrig noget svar på.

NB! Opdatering på sagen:

Efter politiet fik set denne artikel, tog de aktion på sagen og undskyldte for de oplevelser Morten havde haft. Der blev lavet politirapport og taget imod bevismaterialet fra gerningsstederne. Via DNA-prøver fra de blodplettede klude fandt de gerningsmanden, som havde flere sager på sig. Vedkommende blev udvist fra landet

Date published.   sep. 01, 2016  |  Author: Janne Beeken