Blog

square-icon Feature Post

Enestående kundeservice i virksomheder, der har med service og leveringer at gøre, afhænger af effektivitet og pålidelighed - to faktorer, der kan forbedres væsentligt med moderne flådestyringssoftware.

En nylig undersøgelse viser, at indførelse af flådestyring i køretøjer medførte en reduktion på 14,8% i gennemsnitlig kørsel pr. job/opgave, og en 23% stigning i antallet af servicekald udført pr. dag, pr. tekniker.

Stor undersøgelse viser, at flådestyring effektiviserer for 92% af brugerne

Uden at vi skal regne alt for længe, ved vi godt, at tid er lig med penge. Jo kortere tid mellem start og afslutning på en opgave, jo bedre.

Læs hvordan Green Wave øger produktiviteten med flådestyring med opgavestyring her

Fokus på effektivitet har flere fordele end blot hurtig levering. Avanceret flådestyringssoftware kan også hjælpe med at finde den nærmeste chauffør eller den hurtigste rute til en opgave for at minimere unødvendig arbejdstid samt brændstof- og driftsomkostninger.

Herunder ser vi nærmere på de enkelte softwarefunktioner, der forbedrer leverings- og reaktionstider.

Synlighed i real-time

Måske er den mest oplagte komponent den synlighed i real-time, der er muliggjort af tracking-softwaret. Med et enkelt klik har logistikchefer et komplet billede af, hvor hver af deres chauffører er, og et skøn over, hvor lang tid det vil tage at nå deres destination. Ved at bruge Fleet Completes Find Nærmeste-funktion er det så let som ingenting at forbedre jeres responstid.

Du vil også kunne identificere og sende hjælp, hvis noget går galt under en levering, som f.eks. en af jeres biler bryder sammen eller er ude for en ulykke. Ved at undgå ineffektive nedetider som disse sikrer du, at din responstid er så kort som muligt. Det har selvfølgelig også en direkte indvirkning på at holde din kundetilfredshed høj.

Læs om let opgavestyring til serviceorienteret forretningsmodel her

Analyser historiske data

GPS tracking tilbyder langt mere end bare at finde den nærmeste ledige chauffør. Du kan f.eks. holde øje med, både på skærmen og ved hjælp af historiske data, at chaufførerne bruger de mest effektive ruter, og fordelt på den mest hensigtsmæssige måde imellem chaufførernes udgangspunkter. På den måde kan du undgå såkaldt ineffektiv ’stjernekørsel’ og nemt effektivisere kørslen til glæde for alle parter.

Læs her hvordan du sikrer konkurrenceevnen med datadeling for transportsektoren

Øjeblikkelig kommunikation for alle parter


Før i tiden ville administratoren på kontoret modtage en forespørgsel fra en kunde, kontakte chaufføren og sende disse oplysninger retur til kunden. Det var en tidskrævende, frustrerende proces, der ofte var baseret på gætteri og god tro - to ting, der næsten er forsvundet fra moderne virksomhedsdrift. I dag, ved modtagelse af en forespørgsel, er det et spørgsmål om at se på en skærm og på ét sekund få et præcist svar, som kan videreformidles øjeblikkeligt.

 Automatiseret opgavestyring giver strømlinet levering


Mere detaljeret fungerer Fleet Completes opgavestyring således: Når en kontormedarbejder får oplysningerne om en ny opgave, går han ind på web-platform og tildeler den til en person - for eksempel den nærmeste tilgængelige chauffør til opgaven. Chaufføren på farten en ny opgave-alarm på deres smartphone eller tablet, og kan navigere til placeringen vha. flådestyringssoftwaret. På stedet kan han udfylde en specifik rapport direkte på sin tablet/smartphone, tilføje fotos og en underskrift og fuldføre opgaven. Alle disse oplysninger sendes direkte tilbage til kontormedarbejderen. En stor fordel ved dette er at undgå de manuelle processer som at transportere rapporter og fotos til kontoret og sætte dem til en computer.

Alle virksomheder med mobile medarbejdere kan gøre deres arbejdsprocesser meget lettere, hurtigere, gennemsigtige og mere konkrete med opgavestyring. Løsningen kan også bruges til styring af underleverandørers opgaver. Hastigheden på informationsflowet stiger, og hele virksomheden bliver dermed mere effektiv. Denne positive forandring betyder flere penge til virksomheden og mere frigivet tid, man kan bruge på andre projekter eller opgaver.

Stadig i tvivl? Læs mere uddybende om 8 gode grunde til flådestyring i din virksomhed

 

 

  okt. 01, 2018     Janne Beeken