Hvordan flådestyring med POI (Points-Of-Interest) kan bruges i din brancheFor virksomheder med medarbejdere på farten er flådestyring et helt uundværligt værktøj, når det kommer til at skabe overblik, bedre service og øget sikkerhed.

Det er selvfølgelig GPS-trackeren, som installeres i bilen, der udgør kernen i løsningen. Den sender hele tiden oplysninger om bilens position, som derefter kan vises som en prik på kortet. Men med den rigtige flådestyringsplatform er der mange, mange flere fordele. Flådestyring fra Fleet Complete indeholder en række værktøjer, der kan være særdeles nyttige, når det gælder om at optimere de daglige aktiviteter.

I denne blog skal det handle om modulet ’Områder’, der benytter sig af geofencing – også kaldet Points-Of-Interest eller POI.

Hvad er POI?

Et ’Point-Of-Interest’ kan forstås som et 'digitalt hegn', som man sætter omkring bestemte områder efter eget valg. Ved hjælp af nogle enkle indstillinger, vil det udløse en alarm, når køretøjer kommer ind i eller forlader områderne. Alarmen kan sendes som en meddelelse til mobiletelefonen, tablet eller computer. 

Man kan også sagtens undlade alarmen og blot bruge data fra det valgte område i relevante rapporter.

 

8-28-2019 10-31-43 AM (2)


Der er mange eksempler på, hvorfor det kan være en fordel at overvåge biler og maskiners placering i forhold til udvalgte Points-of-Interest.

Byggepladser

For virksomheder i byggebranchen, hvis personale og materiel opholder sig på skiftende lokationer, kan brugen af Points-of-Interests i områdemodulet hjælpe til at bevare overblikket over timeforbruget og relaterede omkostninger fordelt per projekt.

Ved at kende fordelingen af medarbejdere og maskiner på de enkelte pladser, kan man effektivt vurdere produktiviteten og holde øje med unødvendigt overarbejde eller nedetid.

Den helt oplagte fordel ved brugen af ’Points-Of-Interest’ og alarmer, er naturligvis overvågning af maskiner og større aktiver, som man under ingen omstændigheder ønsker skal forlade byggepladsen i utide.


Kurér- og transportbranchen

For fragt- og transportvirksomheder giver områdemodulet overblik over kørsel til og fra større kundedestinationer, hvor afhentnings- eller leveringsstedet kan variere en smule fra gang til gang.

At kunne kombinere flere adresser, kontorer, indgange o.l. i et samlet område, gør det let at dokumentere de enkelte transporter for en enkelt kunde og skaber grundlag for korrekt fakturering.


Tyverisikring

Flådestyring er ikke kun designet til at optimere den daglige drift, men også til at øge sikkerheden for dine værdier.

Ved at GPS-overvåge værdifulde maskiner, køretøjer e.l. og markere de ønskede områder, vil du blive alarmeret, når de forlader de lagerfaciliteter, byggepladser eller lignende steder, hvor de til enhver tid bør befinde sig. I tilfælde af tyveri eller uautoriseret brug udenfor arbejdstid, vil du blive informeret omgående, så du enten kan kontakte politiet eller tage en snak med ’låneren’.


Salgspersonale

Ledelse af kørende salgspersonale kan være udfordrende. Kommer de rundt til de områder, I har aftalt, og tager de altid den hurtigste vej? Er der evt. flere sælgere, der besøger samme område uden at vide det?

Ved hjælp af Points-Of-Interests i områdemodulet, er det muligt at definere små eller større områder – specifikke butikker og virksomheder, byer eller hele regioner – som forventes besøgt et vist antal gange i en given periode.

Baseret på medarbejdernes bevægelser og aktivitet, giver det mulighed for at coache dem til bedre besøgsplanlægning og et mere effektivt kørselsmønster. Og dermed bedre resultater for både dem og dig.


Entreprenører og anlægsgartnere

I brancher hvor størrelsen på arealer kan have betydning, ser vi områdemodulet blive brugt til en hurtig beregning af kvadratmeter. Det gælder f.eks. entreprenører eller anlægsgartnere, der skal give et tilbud på flisebelægning eller vedligeholdelse af store grønne områder.

Ved at trække ganske få streger på kortet, og dermed markere det ønskede område, vil systemet øjeblikkeligt fortælle dig, hvor mange kvadratmeter arealet udgør. 

 

Mange andre muligheder

Der findes en lang række andre anvendelsesmuligheder for brugen af modulet ’Områder’ i Fleet Complete’s flådestyringsløsning.

Og så er der jo alle de andre moduler, som vi slet ikke har været inde på her; ’Opgaver’, ’Udgifter’, ’Kunder’, ’Påmindelser’, ’Rapporter’ o.s.v. Alle sammen udviklet med henblik på at give dig mest mulig indsigt i din forretning. For som vi siger hos os – overblik gi’r overskud!

Tag kontakt til os hvis du har brug for vejledning, eller hvis du bare har lyst til at vide mere.

 Date published.   aug. 22, 2019  |  Author: Kirsten Tange