Hvad er fordelene ved delebiler til virksomheder

Delebiler til medarbejderne – også kaldet Corporate Carsharing - er hastigt på vej til at blive meget populært blandt virksomheder. Det reducerer omkostningerne, letter administrationen og øger medarbejdernes mobilitet. Hvis I har medarbejdere på vejene – i egne biler eller i firmabiler – så læs med her. Måske er det også noget for jer.

Først lige ganske kort om hvad en delebilsløsning til virksomheder egentlig er! Når vi taler om det her hos Fleet Complete, mener vi en løsning, hvor I har en række biler, som I ønsker, at nogle medarbejdere skal deles om. Vi udstyrer hver bil med en GPS-enhed, og giver jer fuld adgang til vores flådestyringsplatform, hvor alle bilerne kan ses og al data samles. Jeres medarbejdere får en booking app, hvorfra de kan foretage reservationer – og så er I næsten kørende!

(Læs mere om fordelene under billedet) 

DK-INFOGRAPHIC_2_CARSHARING_V3-small

Populariteten er stigende, fordi delebiler medfører en lang række fordele for både medarbejdere og virksomheder. Lad os se nærmere på nogle af dem herunder.

1. Lavere omkostninger til drift og administration af firmabilerne.

En delebilsløsning hjælper med at sikre, at hver enkelt bil udnyttes bedst muligt, og medfører i mange tilfælde, at antallet af firmabiler kan reduceres. Et hurtigt kig i systemet giver et let overblik over:

  • hvilke biler der er i brug hvornår, og hvilke kan evt. undværes
  • på hvilke lokationer der er den største efterspørgsel, og om nogle biler bør flyttes til en anden adresse for at opnå en bedre udnyttelse
  • hvordan udgifterne til kørsel fordeler sig på de forskellige afdelinger i virksomheden

Hvis et mindre antal biler er nok til at møde efterspørgslen, er der mange penge at spare på køb eller leasing af nye køretøjer og de ekstra udgifter, der følger med det til vedligeholdelse og brændstof.

 

2. Medarbejdernes mobilitet øges

Med firmadelebiler tilbydes alle medarbejderne en pålidelig transportløsning, især dem der ikke allerede har egen firmabil eller privatbil men som alligevel har behov for at være mobile.

Delebilerne kan i forvejen bookes til det ønskede tidspunkt, så medarbejderen kan føle sig sikker på at have et egnet køretøj, når vedkommende har brug for det. Når tidspunktet nærmer sig, kan medarbejderen se i app’en, præcis hvor bilen holder parkeret, så han undgår at skulle lede efter den.

 

3. Forbedret kørselsadfærd

Folk har en tendens til at være mere ansvarlige med et køretøj, man har lånt, så delebilschauffører kører typisk mere forsigtigt end almindelige bilister. Desuden virker det også præventivt at vide, at flådeadministratoren kan kigge med i systemet og eksempelvis modtage notifikationer, hvis det går lidt for hurtigt ude på vejene.

 

4. Reduceret CO2-udledning

At indføre delebiler er en enkel måde for virksomheder at signalere miljøvenlighed. Ved at optimere ruter og udnyttelsen af de enkelte biler, kan virksomheder reducere brændstofforbruget og den samlede CO2-udledning. Det er en stor fordel for miljøet, men det er også gavnligt for virksomheden og dens omdømme.

5. Gratis kørende reklamer

Delebiler kan ”brandes” i virksomhedens farver og udstyres ofte med logo og firmanavn. På den måde fungerer de som gratis reklame, når medarbejdere kører gennem byens gader, og skaber en synlighed som man ellers skal betale mange penge for.

_MG_4766Telia Eestis delebiler skaber god synlighed i bybilledet!

 

6. Nemmere og billigere parkering

For nogle virksomheder kan det være et problem at skaffe parkering til alle medarbejdernes egne biler. Med firmadelebiler behøver medarbejderne muligvis ikke længere at køre på arbejde, hvilket giver dem mulighed for at spare penge på parkering. Og - hvis delebilerne gør det muligt at reducere vognparkens størrelse, så  frigøres parkeringspladser på arbejdspladsen.

 

7. Besparelser for medarbejdere

Medarbejdere, der har firmadelebiler til rådighed, kan undgå mange omkostninger ved at eje et personligt køretøj. Besparelserne kan fungere som en lønforhøjelse, som arbejdsgivere ellers ikke ville være i stand til at give.

 

8. Få indsigt og viden baseret på data

Med data fra delebilssystemet er det slut med gætterier såsom ”Har vi biler nok?”, ”Var det Hansen, der kørte i den sidst?”, ”Hvor stort er kørselsbehovet egentlig” o.s.v.

Systemet gør det ganske nemt at eksportere brugsrapporter baseret på datoer, afdelinger og adresser, som så kan bruges til at optimeres flådens størrelse og effektivitet.

En af Fleet Complete’s estiske kunder, Telia Eesti, låner også deres delebiler ud til privat brug mod en modregning i lønnen. I deres tilfælde benytter økonomiafdelingen data direkte fra systemet til at regulere lønudbetaling. 

 

9. Forbedre medarbejdernes produktivitet

En delebilsløsning med online booking og nøglefri adgang vil lette hverdagen for både brugere og administratorer. Der er altid en bil, når der er brug for det, og der spildes ikke tid på at opdatere Excel ark eller på at lede efter bil eller nøgler. Nøglerne findes i bilen, der blot låses op ved hjælp af app’en eller ved at scanne et ID-kort i forruden. Der skal heller ikke længere bruges tid på at undersøge, hvem der har kørt i bilen hvornår og hvorhen.

 

Mere information? 

Få mere inspiration og læs mere om delebiler i nogle af disse links: 

Download e-bog: Alt hvad der er værd at vide om delebiler til medarbejdere >

Nyhed: Forsvaret indfører delebilsløsning fra Fleet Complete >

Case: Carsharing får Telias delebiler ud på vejene >

Produktinfo: Sådan analyserer du bookingmønstre for dine firmadelebiler >

 

 

Tag kontakt til os, hvis du vil vide mere om vores løsninger!

Vi vil glæde os til at hjælpe dig videre! 

Tag kontakt
 

 

Date published.   nov. 30, 2021  |  Author: Kirsten Tange