Flådestyring

Green Driving øger sikkerheden og får bundlinjen og miljøet til at trives

Fleet Completes Top 5 tips om Green Driving og hvordan du sparer på både omkostninger og miljø.

Bruger du erhvervskøretøjer i din virksomhed? Så har du måske hørt begrebet “Green Driving”. I de sidste par år har det været noget af et buzz word, og flertallet af de førende leverandører af telematikløsninger tilbyder i dag en række funktionaliteter og funktioner, der gør det muligt at ‘coache’ dine chauffører til at køre mere miljøvenligt, administrere vedligeholdelsesomkostninger og reducere flådens samlede brændstofforbrug.

I dette blogindlæg vil vi give dig et par metoder til at få din flåde til at trives ved at gøre den grønnere. Før vi giver dig top 5, vil vi gerne svare på et par indledende spørgsmål, som du måske allerede tænker på.

 
Hvad er Green Driving?

Green Driving er et udtryk, der beskriver en type kørestil, af enhver form for køretøj, der skal bruge den mindste mængde brændstof (ressourcer) for at komme fra A til B. Det handler i høj grad om at have et bevidst fokus på en jævn kørestil, hvordan ruterne planlægges, og hvordan bilerne i det hele taget kan benyttes, så virksomhedens CO2-udledning forbliver så lille som muligt .

 

Hvorfor skal jeg bekymre mig om Green Driving?

Det er miljøet, det handler om. Da køretøjer stadig næsten udelukkende kører på fossile brændstoffer, er de store bidragsydere til den globale opvarmning. Ved at minimere mængden af gasser og giftige partikler i luften, reducerer vi den skade, vi forårsager på vores planet. Men hvis ‘miljøkortet’ ikke kan overbevise dig, så kan det måske gøre en forskel at fortælle, at det også handler om at spare penge. Ja, penge sparet direkte på virksomhedens bundlinje, hvis du bruger Green Driving. Besparelsen opstår, når du bruger mindre brændstof, og reducerer dine vedligeholdelsesomkostninger som følge af en mere jævn kørsel. Endelig minimerer du risikoen for trafikulykker og fartbøder ved at træne dine chauffører i at  betjene og føre deres biler både sikrere og grønnere.

 

  

Få mere at vide om vores “grønne” løsninger

{{cta(‘e8e72617-196a-4bb4-a95a-7e700a4b8613’)}}

 

Top 5 tips til grøn kørsel

1. Invester i en flådestyringsløsning

Det første skridt handler om at få adgang til de rigtige data. Ved at investere i en flådestyringsløsning som Fleet Completes har du taget det første skridt i retning af Green Driving og sikret dig adgang til vigtige data. Denne data skal du bruge for at kunne analysere ydeevne og brugsrate for din bilpark.


2. Hold din flåde opdateret

Sørg for at holde din flåde så ny og opdateret som muligt. Nye køretøjer er mere miljøvenlige end ældre køretøjer. Teknologien i lejede eller nye køretøjer sørger for, at den samlede udledning holdes på et minimum.

 

3. Beløn din bedste chauffør.

Motivation er nøglen til at engagere dine chauffører og medarbejdere til at køre bedre og grønnere. Nøgleelementer i en grøn køreadfærd er hastighed, bremsning og acceleration. Med adgang til data vil du være i stand til at give en score baseret på hver chaufførs kørselsadfærd. Dette gør det muligt at arrangere månedlige konkurrencer blandt dine chauffører og gøre det sjovere at køre grønt. Bonussen er, at du samtidig oplever, at dine brændstofomkostninger vil falde og at den generelle slitage mindskes.

 

Hvordan motiverer du dine chauffører til at køre bedre?

Download e-bog og få gode råd til et motivationsprogram, der øger sikkerheden!

{{cta(‘5a8f0126-302c-458a-9cf3-d76703495f57’)}}{{cta(‘efb1c7a4-3d92-4591-9c7f-755a209c56b5’)}}

  

4. ‘Sharing is caring’

Ved at investere i en flådestyringsløsning, vil du kunne analysere, om du faktisk har brug for antallet af køretøjer, du har til rådighed. For nogle virksomheder vil en ’carsharing’ løsning (også kaldet puljebilsløsning eller delebilsløsning) være den ideelle løsning for at hjælpe flåden til grønnere kørsel og besparelse på bundlinjen. Med Chauffør-ID-løsninger kan du nemt styre en flåde med flere arbejdere end biler. Dette vil spare dig for både brændstof, leasingomkostninger og selvfølgelig forbedre miljøet ved at fjerne udledninger fra overflødige køretøjer.

5. Sikring af regelmæssig vedligeholdelse

Brug din flådestyringsløsning til at holde styr på, hvornår dine køretøjer skal til service. Motorer, der kører som smurte, vil udlede færre mængder toksiner i luften. Vær også opmærksom på dine dæk, da dæk uden korrekt tryk, vil øge dit samlede brændstofforbrug.

Related Articles