GPS Tracking med kørebog - hvad er det?

autolog.dkblog.ecofleet.com62101396-d8d698b99caf08e90191930c049a8174a4990eb6

GPS tracking – hvad er det? Selvom det er en hverdag for os, er der mange, der har spørgsmål til GPS tracking systemers brug og funktioner. Derfor kommer der her en lille introduktion og beskrivelse til jer, der gerne vil vide lidt mere.

GPS tracking er en GPS-sporingsenhed, der normalt 'bæres' af et køretøj eller person/ting i bevægelse. Enheden bruger Global Positioning System til at bestemme og spore sin præcise placering. De registrerede lokaliseringsdata gemmes i sporingsenheden eller overføres til en central lokalitetsdatabase eller internetforbundet computer ved hjælp af et mobilt (GPRS eller SMS), radio- eller satellitmodem indlejret i enheden. Dette gør det muligt for enhedens placering at blive vist mod en kortbaggrund enten i realtid eller senere gennem analyse af sporet ved hjælp af GPS tracking software. 

GPS Tracking software

Når GPS enheden har tracket køretøjet, er det derefter softwaren, som afgør, hvad man kan gøre med dataene. Hos Fleet Complete har vi (udover Autolog kørebogsproduktet) en række produkter, som gør GPS tracking spændende. Fleet Complete flådestyring bruges af virksomheder, der har behov for at optimere firmaets kørselsmønstre, arbejdsgange og –opgaver samt omkostninger. Dette gøres via Fleet Completes software, der er modulopbygget med relevante features såsom vedligehold af bil, opgavestyring, KPI, rapporter – bare for at nævne et par stykker.

GPS Tracking med alarm

Er du ejer af en ny bil og forlanger dit forsikringsselskab, at du får monteret forsikringsgodkendt GPS tracker i bilen? Så er du langtfra den eneste. Forsikring og Pension har indført en kontrolordning for at sikre, at certificerede sporingssystemer lever op til de minimumskrav nævnt i deres vejledning om sporingssystemer.

Der er en del krav til sporingsenheden, og her er et par highlights;

  • Maximalt have et strømforbrug på 20 mAh i hvile
  • Skal være udstyret med batteri-backup således, at systemet virker selvom strømmen til bilens batteri afbrydes
  • Sende og logge alarmer, såfremt den primære strømforsyning afbrydes - eller der opstår lav spænding
  • Som minimum kunne spores i hele Europa med fuldgyldig GSM-dækning
  • Være tilsluttet til en alarmcentral

GPS Tracking med kørebog

Hvis du i forvejen har en forsikringsgodkendt GPS tracker fra Fleet Complete, kan du tilkøbe vores kørebog til din løsning. Dette giver dig et enkelt og brugervenligt system samlet et sted. Vi kalder vores kørebog Autolog, fordi den automatisk registrerer alle dine ture og dermed sikrer dig alle dine skattefrie kørepenge. Via Fleet Complete app'en kan du til enhver tid se din bils placering og lave din kørebog, uanset hvor du er. Se hvordan kørebogen virker her.

Date published.   aug. 19, 2019  |  Author: Janne Beeken