Fleet management og andre strategier for at vækste flåden

 

Vi har spurgt en række fleet management eksperter om strategier for vækst. Læs et sammendrag herunder, og få gode ideer til, hvordan I kan få mere ud af jeres forretning og biler.

Sæt fingeren på de ømme punkter og øg effektiviteten med fleet management data

Først er det nødvendigt at kaste et blik på de interne arbejdsgange for at forstå de mekanikker i virksomheden, som kan hæmme bundlinjen.

 Den største udfordring vores kunder typisk står over for er ineffektive bilflåder. Problemerne kan omfatte dårlig brændstoføkonomi, høje vedligeholdelsesomkostninger og lav udnyttelsesgrad, som kan være et tegn på ineffektive arbejdsgange, der igen fører til at færre opgaver færdiggøres.  I Danmark er timelønnen høj, hvilket betyder at bare få justeringer, der effektiviserer medarbejdernes tid, kan have en stor effekt.

 Det er her fleet management kommer ind i billedet. Allerede fra dag ét kan data fra systemet danne grundlag for optimering af arbejdsgange relateret til kørsel, og det er et alletiders værktøj til at få øje på de områder, der kan forbedres.

 ”Det er meget virksomhedsspecifikt, hvad du får ud af at analysere fleet management data, men det er en proces, som alle kan få gavn af i form af øget effektivitet og bedre ressourceudnyttelse. I processen skal du definere, hvordan tingene fungerer nu, hvad dit mål er, og så lad dataene gøre sit job.

Grav ned i statistikkerne og brug dem til at træffe de rigtige beslutninger. Når de områder, der kan forbedres, indledningsvis er identificeret, kan virksomhederne opbygge en strategi med nye processer og teknologier

 Peter Svendsen -  Product Specialist – Fleet Management firma

 Fleet management øger udnyttelse af bilerne

 Med et indbygget bookingmodul i din fleet management løsning får du overblik over brugen af de enkelte biler; hvornår, hvor langt og hvorhen der køres i dem. Det er muligt at få en beregning af brugen i en periode eller på bestemte dage, lokationer, typer af køretøjer eller afdelinger. Det betyder, at du ved, hvor mange biler, der kan spares væk, eller hvordan de evt. skal placeres for at forbedre udnyttelsen af dem.

 Læs mere om fleet management og analyse af bookingmønstre

Fleet management forbedrer vedligehold af materiel og mindsker nedetid

Virksomheder i f.eks. byggeri- og entreprenørbranchen bør nøje overveje vedligeholdelse og reparation af deres biler og andet tungt materiel, og hvordan omkostninger til dette kan nedbringes. Håndtering af garantier, reservedele og teknikere kan have gavn af en mere automatiseret tilgang.

 Med den rette teknologi, som f.eks. fleet management med påmindelsesmodul, kan virksomheder forudsige vedligeholdelses- og servicehændelser mere effektivt, håndtere mobile reparationer og forbedre teknikernes produktivitet. Resultatet er mindre nedetid i udstyr og mere omkostningseffektive operationer.

Bare små justeringer som kan mindske uplanlagt nedetid, gør en kæmpe forskel. Tungt materielt er dyrt i drift, så bare et par timers mere drift per maskine per dag, giver et stort udslag på bundlinjen.”

Martin Bentsson – Vice President i større byggevirksomhed

Læs hvordan HOLM EL & VVS nedsætter maskintimer med fleet management

 Hvornår skal man lease, leje eller købe nye biler og maskiner?

Enhver flådeejer bør overveje en blanding af nyt og brugt udstyr samt leasing eller leje af udstyr, der bruges mindre ofte. Køb af brugte biler og maskiner er ofte hensigtsmæssigt.

Indkøb af nyt udstyr er at foretrække, når du vil tilføje eller erstatte biler og maskiner med høj brugsfrekvens. Hvis du omvendt har brug for en bestemt bil eller maskine til et projekt, men ikke er sikker på, om den skal bruges ofte, kan leasing være en mulighed.

Leasing kombinerer en mindre månedlig betaling med en kortere forpligtelsesperiode. Når en leasing-kontrakt udløber, kan man vælge at købe bilen/maskinen eller levere den tilbage til forhandleren.

Flådeejere bør konsultere en skatterådgiver for at se, om dette er relevant for dem og hvordan leasing evt. kan afskrives. En troværdig forhandler kan guide dig gennem valgmulighederne og hjælpe med at vælge, hvad der er bedst.”

Thomas Hansen – Direktør entreprenørvirksomhed

Få styr på de forskellige typer af leasing her

Der er naturligvis mange områder, som virksomheder kan fokusere på for at skabe vækst. Det drejer sig om at løse de specifikke udfordringer, som hvert firma står over for, og vælge de rigtige teknologier, der kan hjælpe med at løse dem. Fleet management er kun én af dem, men det er en teknologi, der spænder bredere end man umiddelbart kan forestille sig, og som rummer værktøjer til at forbedre forretningsgange i hele virksomheden.

 Læs mere om hvordan fleet management og forretningsforståelse går hånd i hånd

Her er nogle af de fleet management  løsninger, som kan påvirke bundlinjen positivt:

Fleet management GPS tracking

Fleet management med opgaveløsning

Fleet management med indbygget Tacho løsning og tacho kort hotel

Fleet management med booking

Date published.   aug. 27, 2018  |  Author: Janne Beeken