Flådestyring til enkeltmandsvirksomheden

 

Flådestyring er ikke et nyt koncept, og især store virksomheder har for længst indset fordelene ved at indføre GPS-baseret flådestyring i deres køretøjer. Det hjælper dem til at effektivisere driften og sikre, at deres ressourcer, menneskelige som mekaniske, udnyttes optimalt. Og det har de i høj grad brug for. I et marked, hvor de store spillere i højere og højere grad presses på effektivitet og pris fra mindre men mere agile online udbydere, skal alt skæres ind til benet for at sikre konkurrenceevnen.   

Små udbydere forbedrer kundeoplevelsen og presser de store

Også serviceniveauet er er i mange brancher under pres. Mange online udbydere tilbyder øjeblikkelig respons på supportopkald eller time-til-time levering af deres varer. Denne ekstraordinære kundeoplevelse projekteres af kunden over på andre brancher, der måske ikke har systemer eller organisation til at imødekomme samme høje niveau af service. Det er langsomt med til at ændre vores markedsbillede. Service og kundeoplevelse optræder vigtigere end selve produktet, og kunden vælger den leverandør, der kan levere den bedste kundeoplevelse. Derved bliver den lille adrætte udbyder pludselig konkurrent til store etablerede virksomheder.

Når virksomheder implementerer flådestyring i dag, er det ikke blot for at øge effektiviteten men også for bedre at kunne tilbyde kunderne den ekstraordinære kundeoplevelse og service, de har lært at forvente. Derfor er det ikke heller ikke længere kun et værktøj for store virksomheder med flere biler og chauffører. Flådestyring er præcis lige så relevant for den lille enkeltmandsvirksomhed, der ønsker at yde den bedst mulige service.

Flådestyring letter administrationsbyrden

Langt størstedelen af den 600.000 styk store danske erhvervsbilflåde består af enkeltmandsvirksomhedernes håndværkerbiler. Det vil sige den lokale VVS’er, tømrer eller elektriker. En spørgerunde blandt disse håndværkere viser, at det administrative arbejde, der er nødvendigt for at drive deres virksomhed, udgør den største hovedpine.

Håndværkere er fantastiske til deres håndværk og oftest ikke fokuserede på at lave regnskab eller indberette kørselsdokumentation. Men de vil alle gerne yde en god service! Og selvom enkeltmandshåndværkeren ikke har brug, at kontoret kan se på et kort, hvor han er henne, så vil hans kunder have stor glæde af det.  De vil gerne vide, om han er på vej, og hvornår han kommer. De vil gerne have dokumentation for, at den tid han har været hos dem, også er den tid, han fakturerer. De vil gerne vide, at han leverer til tiden og overholder de aftaler, der er indgået.

Alt sammen noget et GPS-baseret flådestyringssystem kan levere. Ganske automatisk.

Et uforløst potentiale for mindre virksomheder

Lige nu har det skandinaviske flådestyringsmarked en belægning på ca. 20%, hvilket dækker over, at de fleste store virksomheder har udstyret deres biler med GPS. Men med næsten 80% tilbage, eksisterer der et stort uforløst potentiale for alle de mange mindre håndværkervirksomheder.

Så hvorfor har de ikke kastet sig over teknologien endnu?

Det kan skyldes, at det indtil for nyligt har været en relativ kompliceret opgave at få udstyret monteret i bilen. Bekymringer som: Hvem er den rigtige udbyder, hvilken GPS skal jeg bruge, hvordan finder jeg ud af systemet, er der komplicerede kontrakter og bindingsperioder, der ikke er til at komme ud af igen?

Desuden er GPS-teknologien også stadig belagt med myter som: ”Kan naboen se, hvor jeg er?” eller ”Måske kan SKAT holde øje med mig”.

Mange har simpelthen meldt sig ud af den overvejelse. Og nogle er stået helt af ræset på baggrund af frygt eller utilstrækkelig viden.

Frygten for GPS-teknologi imødekommes af virksomhederne

Det er der dog heldigvis flere flådestyringsvirksomheder, der har simplificeret deres løsninger og betingelser.

Et eksempel på dette er Fleet Complete, der har mange års erfaring med flådestyring og elektroniske kørebøger. Vi har igennem de seneste år gennemført en gennemgribende reformation af vores produkter, service og betingelser, således at vi i dag leverer et brugervenligt, simpelt produkt, der hverken kræver installation eller har nogen bindingsperiode, og som kan anskaffes direkte på hjemmesiden.

Vi har simplificeret anskaffelsesprocessen, og gjort produktet tilgængeligt for alle, der måske ikke har den store tekniske IT-snilde. Så alt fra køb, levering og installation er noget alle kan gå til uden forhåndsviden.

Interessen fra markedet er stor, og efterhånden som det går op for de mindre virksomheder, at flådestyring ikke er en teknologisk mundfuld, som er svær at gabe over, men snarere en hurtig vej til glade kunder, forudser vi en kraftig stigning i belægningsprocenten på det danske flådestyringsmarked. Hvem vil ikke gerne lægge arm med de store – og vinde?

Date published.   mar. 13, 2018  |  Author: Janne Beeken