Er GPS flådestyring overvågning?

 

Hvornår er overvågning overvågning? Og er overvågning altid negativt? Og hvad er det lige præcis hvem kan se, når man har en GPS installeret i bilen? Vi prøver at give dig svarene her, for overvågning er en bekymring, vi møder i vores hverdag med GPS-teknologi og software.

GPS-overvågning øger konkurrenceevnen

Mange virksomheder, der ikke har prøvet at have GPS enheder i deres køretøjer har en skepsis overfor produktet inden, de lærer det at kende. De ringer ind til os, fordi de oplever, at konkurrenter med GPS-enheder og f.eks. flådestyring agerer hurtigere og vinder markedsandele.

Overvågning af medarbejdere

Mange føler, at installation af GPS-enheder i f.eks. medarbejdernes biler er svært, da det indledningsvis ofte bliver oplevet som ubehageligt, at nogen kan se, hvor du er hvornår. Det vi med et negativt ladet ord kalder ’overvågning’. For hvad skal de bruge det til, det de ser? Overvågning er helt klart defineret, og man må IKKE overvåge medarbejdere, men kun installere GPS’er efter klart foreskrevne regler med formål i virksomhedens drift. Tro det eller ej, men reglerne for overvågning er relativt nye og begrundet i videovervågning. Læs mere om reglerne for overvågning herunder.

Læs om reglerne for overvågning af medarbejdere her

Når en ny kunde ønsker at indføre GPS enheder i deres hverdag, er det netop alleroftest med baggrund i virksomhedens drift, f.eks. at de ønsker at kunne optimere planlægning af opgaver i marken – og øge konkurrenceevnen for ikke at blive rendt over ende.

 

Hvad overvåger systemet?

Planlægning af opgaver i marken, er langt lettere hvis man ved hvor det enkelte køretøj befinder sig, og hvilken person, der sidder i køretøjet. Disse oplysninger gør det muligt for en ’opgave-fordeler’, at sende det rigtige køretøj og den rigtige mand til den pågældende opgave. Dette sparer tid, reducerer omkostninger, skaber kundetilfredshed og øger virksomhedens popularitet.

Hos Fleet Complete oplever vi, at en del af personalet, føler at virksomhedens viden om, hvor de befinder sig, er et udtryk for at virksomheden ønsker at overvåge personalet. Virksomhedens ledelse er således fanget mellem, at skulle sikre virksomhedens overlevelse ved at optimere driften, og samtidigt sikre sig at personalet kan se fordelene ved denne optimering, f.eks. at dette i længden kan medvirke til at sikre deres job.

Læs hvordan man får medarbejderne med på GPS-overvågning her

En af de store fordele ved Fleet Complete systemet er, at det kan opsættes på en sådan måde, at de enkelte ledere kun kan se, hvor medarbejderne i deres egen afdeling befinder sig lige nu, men ikke hvor de har kørt tidligere.

Systemet indeholder en mulighed for, at virksomheden kan trimme indholdet af værktøj, instrumenter og reservedele i de enkelte køretøjer. Dette kombineret med medarbejdernes særlige evner, interesser, certificeringer, etc., kan endda give den enkelte en mere interessant hverdag. GPS’en kan også hjælpe med at dokumentere arbejdssedler, køretid, pauser o.l. korrekt, hvilke ofte sparer en del tid.

Systemet kan opsættes således, at ansatte kan se, hvor alle kolleger er, således de kan trække på hinandens hjælp, mødes det rigtige sted, etc.

Læs hvordan små virksomheder vækster ved hjælp af digital styring af deres biler her.

Overvågning og GDPR

Overvågning er blevet endnu mere relevant med den nye Persondataforordning fra 25. maj 2018, der har til formål at beskytte dine personlige data. Hos Fleet Complete lever vi naturligvis op til reglerne fra forordningen, hvor brugerne til enhver tid har ret til sletning af data.

De personlige data, der sendes fra GPS-enheden i dit køretøj, ind til vores server, er dine data. Vi bruger dem til at beregne dine kørte ture, og andre turrelaterede informationer som opholdstider, afstande mv.

Vi sikrer, at data anonymiseres jvf. GDPR forordningen, og bruges til at gøre vores systemer så brugervenlige som muligt. De anonymiserede data bruges til give vores kunder en række automatiserede forudsigelser. Yderligere bruger vi anonymiserede data til at give dig trafikoplysninger i dit navigationssystem. Vi hjælper desuden vejdirektoratet med at bedre planlægge vejnettet etc.

Vi føler, at det er vigtigt, at du som forbruger er oplyst inden, du vælger den rette udbyder til services, der har med dine data at gøre.

 

Overvågning brugt korrekt

Hos Fleet Complete oplever vi, at selv den mest skeptiske del af personalet, hurtigt ser fordelene i de mange nye muligheder, og hurtigt får skuldrene ned, når de oplever at de netop ikke bliver overvåget. GPS’en er et værktøj for at gøre alles hverdag lettere. Det gælder selvfølgelig først og fremmest om at følge reglerne for overvågning, bruge sin sunde fornuft, samt involvere medarbejderne så tidligt i processen som muligt. Det gør dem ansvarlige og til ambassadører for systemet, så firmaet hurtigere kan se og gøre brug af alle fordelene.

 

Læs mere på vores blog:

Hvad er flådestyring, og hvorfor har min virksomhed brug for det?

Date published.   jun. 01, 2018  |  Author: Janne Beeken