Flådestyring

Download tachograf data automatisk og få overblik over køre/hviletider

Kravet om at anvende tachograf (også kaldet fartskriver) på lastbiler og busser kan virke som en sur pligt, du kun udfører for at undgå bøder. I virkeligheden er informationen fra tachografen meget nyttig, hvis dataene modtages på det rigtige tidspunkt og i det rigtige format. Læs med her hvis du vil vide mere om, hvordan ny teknologi kan gøre det nemmere at håndtere tachograf data, og hvilke ekstra fordele, det kan give dig.

Formålet med fartskriveren er i sig selv meget rimeligt: lastbilchaufførerne styres til at tage hvilestop på det rigtige tidspunkt for at undgå farlige situationer forårsaget af træthed. De, der ikke følger reglerne, sætter deres eget og ikke mindst andres liv i fare, såvel som lastbilen og de transporterede varers sikkerhed. Og så er der selvfølgelig risikoen for at få bøder for at overskride køre- og hviletidsbestemmelserne for vejtransport.

Vi hos Fleet Complete arbejder sammen med mange transportvirksomheder og vi ved, hvor meget bøvl der kan være forbundet med administration af tachografer. Hvis tachograf data kun er tilgængelige i lastbilen for den enkelte chauffør, har logistikchefen og andre kontormedarbejdere aldrig et klart og rettidigt overblik over, hvor mange chauffører, der bryder køre- og hviletidsreglerne og hvornår. Den daglige resterende køretid kan kun beregnes vha. mavefornemmelsen eller ved at ringe til hver enkelt chauffør. At skulle bevæge sig fysisk ud til hver lastbil for at kopiere data er både tidskrævende og besværligt for kontormedarbejderne – eller modsat, at skulle have lastbilerne til at køre forbi kontoret kan medføre lange omveje. Det er både ineffektivt og dyrt.

I samarbejde med Tachografservice har vi i flere år arbejdet for at forbedre denne situation. Vores mål er at gøre administrationen af tachograf data så let og bekvem for vores kunder som muligt. Fleet Complete’s flådestyringsløsning med indbygget Tacho Modul gør det muligt at udnytte tachograf data proaktivt – ikke kun til at skabe klarhed set i bakspejlet.

Få mere at vide om løsninger til transportbranchen 

Klik her og send os dine informationer! Så vender vi hurtigt tilbage. 

{{cta(‘ee6107c0-4a36-4762-b037-9ea0789bc16a’)}}{{cta(‘a7604f26-478b-4a8c-bedc-a5d25aaa85d9’)}}

Her er tre essentielle måder, hvorpå transportvirksomheder kan få mest muligt ud af deres tachograf data.

1. Se hvordan dine chauffører arbejder

Hvis du bruger Fleet Complete’s tachografløsning, er køretøjerne og deres tachografer konstant forbundet til mobilnetværket under kørslen. Fleet Complete analyserer tachografoplysningerne og giver dig et visuelt overblik over chaufførernes arbejdstid via et overskueligt farveskema:

• Violet = Køretid
• Grøn = Arbejdstid (tid, når føreren arbejder, men ikke kører, for eksempel pålæsning)
• Blå = Klar til arbejde
• Grå = Hvileperiode

Tacho_module_2-the-best-view-to-use (1)
Under det visuelle skema kan du se køre- og hviletidskravene. Der vises for eksempel, hvis der er kørt for længe, eller hvornår hvileperioden var kortere end påkrævet.

Derudover har du et nemt overblik over, hvor meget køretid hver chauffør har tilbage i dag og i denne uge, og hvornår den næste længere pause skal begynde.

Med disse oplysninger kan du planlægge stop og forudsige ankomsttidspunktet for varerne til destinationen. Og hvis en chauffør har tendens til at overskride køre- og hviletidskravene, kan du hurtigt få oplysninger om det og ringe til chaufføren. Det øger sikkerheden og reducerer risikoen for at få bøder.

2. Download tachograf-filer via mobilnetværk

Ud over at overholde køre- og hviletidsreglerne skal tachografens data opbevares og opdateres regelmæssigt på kontoret. Data skal kopieres fra førerkortet mindst hver 28. dag og fra tachografens hukommelse mindst hver 90. dag. Da lastbiler ofte er på lange rejser, er overholdelse af disse regler en udfordring for mange transportselskaber.

Ny og smart teknologi klarer dette i et snuptag! Med Fleet Complete’s løsning kan du downloade tachografdata via mobilnetværket, mens lastbilen kan være tusindvis af kilometer væk. Alt du behøver er et tachografkort, som du forbinder til computeren med en kortlæser, på et tidspunkt hvor lastbilens motor er i drift (det er nødvendigt for at systemet skal fungere og sende data).

3. Brug automatisk download

Hvis du har mere end 1-2 lastbiler, kan download af data være en temmelig tidskrævende opgave. For større lastbilflåder tilbyder vi en mulighed for automatisk download. Det fungerer ved, at systemet selv aflæser tachograferne efter en vis tidsperiode, og gemmer dem på serveren. Relevante brugere kan herefter tilgå og downloade disse filer ved at logge ind i Fleet Complete-systemet.

For at aktivere automatisk download skal virksomhedens tachografkort tilføjes “korthotellet” på Fleet Completes kontor, så systemet kan godkende og downloade data, som en autoriseret bruger ville kunne. Selv om data ifølge reglerne skal kopieres fra førerkortet mindst hver 28. dag og hver 90. dag fra tachografhukommelsen, foregår den automatiske download tidligere end nødvendigt for at være på den sikre side. Systemet forsøger at kopiere data fra førerkortet hver 20. dag og fra tachografhukommelsen hver 60. dag. På den måde kopieres dataene inden den påkrævede tid, selvom lastbilen er uden for rækkevidde eller ikke foretager nogen ture i et par dage.

Via internetforbindelse, og når automatisk download af tachograf-filerne er slået til, har du adgang til data når og hvor du vil.

Ved hjælp af disse metoder behøver brugen af tachografer ikke være en sur pligt. Der findes løsninger, der kan hjælpe dig med at visualisere og bruge information i realtid, og endda helt fjerne opgaven med at skulle kopiere tachograf data manuelt.

Læs meget mere på vores supportsider, om anvendelsen af tachografer, eller kontakt os i dag for et uforpligtigende tilbud.

Related Articles