<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=309609029588200&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blog

Look here for inspirational, cost saving, and money making updates!

square-icon Feature Post

 

 

Redaktør for Børsen, Jørgen Høg, har interviewet Ecofleets CMO og partner Robert Holm om digitaliseringsprocessen i Ecofleet. Det kom der denne artikel ud af bragt i Børsen 31. oktober 2017:

Af Jørgen Høg

Ecofleet er i gang med at uddanne sine medarbejdere til at kunne tage den digitale udfordring op på markedet for at opnå fortsat vækst. Sidste år 20 pct. vækst. Næste år 40 pct. vækst både på den samlede omsætning og på antallet af kørende enheder.

Robert Holm er direktør for Ecofleet Danmark, og han lukker gerne op for lidt af virksomhedens ambitiøse vækstplan. Men han understreger samtidig også, at vejen til succes på det digitale marked kræver to veje: Man skal få skabt en forståelse for digitalisering både internt i egen virksomhed og eksternt hos kunderne.

"Vi vil i 2018 fokusere både på det danske og på eksportmarkeder i bl.a. England, Tyskland og USA. Får vi eksportmarkederne med, er det realistisk, at vi kan skabe en vækst på 40 pct. i forhold til i år," siger Robert Holm.

Virksomheden er i gang med at genopfinde sig selv ved at omlægge alle processer til en simplificeret, automatiseret og digital tilgang til sine egne forretningsprocesser. Målsætningen er, at hele kunderejsen fra prospekt til kunde skal være 100 pct. digital og med en 100 pct. tilfreds kundeoplevelse.

Ændret mindset

"Vores største udfordring i digitalisering er at ændre mindsettet hos vores egne medarbejdere, før vi kan forvente det fra kunderne," siger Robert Holm. Han mener, at det er en stor omvæltning at lære at tænkte digitalt for alle.

"Vi kan ikke sælge digitale løsninger ordentligt, før vi selv forstår digitaliseringen. Vi har et BtB-marked, hvor vi oplever, at en række kunder løber meget hurtigt digitalt set, mens andre mindre virksomheder løber langsomt," siger han.

"Vi er alle opfostret med en meget lineær tankegang. Vi gik i skole for at uddanne os til et fag, som vi fik et job indenfor. Og mange ville ønske, at det kunne forblive sådan og tænker stadig systembevarende. Alle skal være forberedte på, at vores virksomhed ændrer sig i et tempo, som tager pusten fra mange. Vi er derfor i gang med at omskole vores medarbejdere til at bedre kunne tage denne digitale udfordring op. "

Spild af tid

Robert Holm vil gerne sikre, at hans medarbejdere arbejder med kundeservice i stedet for ordre- eller dataindtastning.

"Vi har et stort talentpotentiale i vores medarbejdere, og vi spilder deres tid ved at lade dem gøre noget, som teknologien kunne klare for dem."

Ecofleet er specialiseret i GPS-baserede løsninger til kørselsregistrering og opgavestyring. De er en af de førende udbydere af telematik i Skandinavien, Baltikum og Europa i over 20 lande med over 80.000 kørende enheder.

Firmaer, der benytter Ecofleets flådestyring har og får i fremtiden samme fordele ved digitalisering som Ecofleet, hvis potentialet i systemerne udnyttes. Det er bl.a. øget kundeservice, gennemsigtighed, deling af data, strømlining af arbejdsprocesser mv.

"Færre manuelle indtastninger og arbejdsgange. Den menneskelige vinkel er jo det, vi er gode til," siger Robert Holm.

Branche under pres

Direktøren mener, at kundeservice er det vigtigste konkurrenceparameter.

"Det vil sige, at vores kunder ikke sammenligner os med produktkonkurrenter, men med den serviceoplevelse de får. Vi har markedets bedste produkt, nu jagter vi også at kunne give kunderne markedet bedste service," siger direktøren. Han understreger, at Ecofleets styrke er innovation. Man bestræber sig på ikke at kigge på konkurrenter, men på hele udviklingen inden for it.

En helt ny måde

"Vores sælgere skal f.eks. kunne måles på, hvor mange der bruger softwaret frem for, hvor mange enheder de sælger - det er en helt ny måde at anskue vores forretning på," mener Robert Holm.

Han kalder Ecofleets produkt for unikt, men det er hele oplevelsen af at handle hos virksomheden, der er det afgørende.

"Vi er gode til at forstå, at vores medarbejder gemmer på mange kompetencer, de måske ikke selv er klar over. Vi skal bare hjælpe dem til at finde dem frem og gøre dem klar til at imødegå fremtiden med stor optimisme. "

Læs artiklen i Børsen

  Nov 09, 2017     jannebeeken