Delebiler til små og store virksomheder. Hvorfor er det så populært?

A woman standing outside beside a car while looking at her mobile phone.


Markedet for delebiler er eksploderet i det sidste årti og har siden 2010 vækstet med over 15% om året. Hvorfor er det så populært?

Mange forbinder delebiler med private brugere, men det er i høj grad også en tendens, som virksomheder og andre organisationer med medarbejdere på farten har fået øjnene op for. 

Læs om hvorfor Det Danske Forsvar har valgt en delebilsløsning fra Fleet Complete >

Denne blog skitserer, hvordan en delebilsløsning kan hjælpe både små og store virksomheder med at strømline deres forretning og imødegå udfordringer såsom høje driftsomkostninger, reducerede budgetter og begrænsede ressourcer.

Øg medarbejdernes mobilitet

Den første fordel, som delebiler giver virksomheder, er medarbejdernes mobilitet. En delebilsløsning giver disse virksomheder mulighed for at tilbyde deres medarbejdere bedre transportmuligheder. Det kan være medarbejdere, der hverken har egen bil eller firmabil, og som med en delebil kan spare både omkostninger og tid.

Det kan også være en fordel at tilbyde en delebil til medarbejdere, som i forvejen kører firmakørsel i egen bil. Med delebiler slipper man for at holde styr på kørselsregnskaber og godtgørelse, som hurtigt kan løbe op.

Øg effektiviteten og omkostningsbesparelser

Delebiler indebærer ikke bare bedre mobilitet for medarbejdere og en mere effektiv brug af køretøjerne, men reducerer også de samlede transportomkostninger betragteligt.

En mere effektiv transport betyder ofte, at man kan skære ned på antallet af biler og dermed også reducere omkostningerne til anskaffelse, brændstof, parkering og vedligeholdelse. Bilflåder er dyre at vedligeholde, og selvom bilerne ikke køres dagligt, koster de stadig penge i leasing, køb og vedligeholdelse – penge der naturligvis kan bruges bedre andre steder.

Få flere fordele med en digital delebilsløsning

Med en GPS-baseret digital løsning som Fleet Complete Carsharing, der er designet til booking og deling af firmabiler, følger der endnu flere fordele! Ved hjælp af en app har medarbejdere mulighed for selv at booke et køretøj, når de har brug for det. De kan oprette reservationer og modtage beskeder om kommende bookinger direkte på deres smartphone. Medarbejdere har adgang til appen, uanset hvor de er, og har altid et komplet overblik over ledige og reserverede biler.

Hvis man ønsker at undgå besværet med nøgler, kan løsningen gøres nøglefri. I så fald får man adgang til bilen ved at benytte enten app’en, en nøglebrik eller et personligt RFID-kort. Bilnøglerne kan så opbevares skjult i selve bilen. Det kan være en fordel, hvis man f.eks. har en bil holdende på en byggeplads, i lufthavnen e.l., hvor der ikke lige er noget sted at hente eller aflevere nøglerne.

Ved hjælp af den digitale booking undgår man også besværlige Excel- eller Google-dokumenter. Al reservation og brug af bilerne automatiseres og dokumenteres nøjagtigt, hvilket gør brugen af delebiler meget nemt at overskue og rapportere om.

 

 

Træf beslutninger baseret på data

Standardrapporter og analyseværktøjer i Carsharing-løsningen giver maksimal gennemsigtighed og hjælper dig med at forstå den faktiske brug af virksomhedens biler.

Mange virksomheder kommer til at købe for mange biler, som ikke udnyttes fuldt ud. Med et bedre overblik over anvendelsen, kan du se, om der er biler, der er underudnyttet, eller om de biler man har, er fordelt mest hensigtsmæssigt på virksomhedens forskellige lokationer.

På den måde bliver det hurtigt muligt at reducere unødvendige omkostninger og forbedre virksomhedens bundlinje.

Et andet eksempel fra det virkelige liv, er en kunde, som opdagede at mange biler kun blev brugt til korte ture til lufthavnen, hvor de så stod stille i længere tid. For dem var det billigere at reducere antallet af biler og så lade medarbejderne tage en taxa.

Sådanne forhold og mange andre kan kodes ind i løsningen, som så automatisk vil foreslå medarbejderen, der er i færd med at foretage reservationen, at tage en taxa (eller en cykel… 😊). Den vil også kunne fortælle, hvis andre medarbejdere skal samme vej indenfor samme tidsrum, og derfor foreslå, at man kører sammen. Og meget mere!

Automatiseret rapportering reducerer ikke kun administrationstiden, men fjerner også menneskelige fejl, og data er derfor til at stole på, når beslutningerne skal træffes.

Som en ekstra fordel ved at sænke de månedlige kørselsomkostninger, vil du også optræde mere miljømæssigt ansvarlig og styre virksomhedens CO2-udledning bedre. Det bidrager alt sammen til et bedre omdømme og sundere omgivelser for alle.

 

Kort fortalt om Fleet Complete Carsharing til delebiler

Deleøkonomien er i stærk vækst og forventes at fortsætte med at vokse i overskuelig fremtid. Både små og store virksomheder har brug for de rigtige værktøjer, der hjælper dem med at udnytte tendensen og samtidig holder deres driftsomkostninger lave.


Fleet Complete Carsharing tilbyder den nødvendige funktionalitet. Fordelene omfatter:

  • Et komplet flådestyringssystem inkl. reservationssystem + booking-app.
  • Information om ledige biler og automatiske notifikationer vedr. reservationer.
  • Nøglefri adgang til bilen med app, nøglekort eller RFID.
  • Detaljeret analyse og rapportering om udnyttelsen af delebilerne.
  • Farvel til manuelle Excel-ark og kalendere. Løsningen gør alt det administrative arbejde for dig og viser, hvilke køretøjer der er tilgængelige til enhver tid.
  • Booking-app’en vil foreslå brugerne det nærmeste ledige køretøj og vise dets placering på et online kort.

 

Vil du vide mere?

Tag kontakt hvis du vil se en demo eller bare vide mere om Fleet Complete Carsharing 

Tag kontakt

 

 

Date published.   jun. 02, 2021  |  Author: Kirsten Tange