Ét samlet system til puljebiler gør din virksomhed mere effektiv

Virksomhedernes puljebiler kan nu let håndteres af ét samlet bookingsystem. Systemet gør brugen af firmabiler mere gennemsigtig og nedsætter omkostninger ved at reducere kørsel og antal køretøjer.

Bookingløsningen til puljebiler er en del af Fleet Completes GPS-baserede flåde- og team management service, der inkorporerer organisationens køretøjer i en enkelt database. Her kan du på ethvert tidspunkt se, hvor køretøjerne er placeret, og hvor mange puljebiler, der er til rådighed for booking. Systemet betaler sig allerede på den første dag, fordi du kan straks se, hvor mange puljebiler er i brug på én gang, og hvilke ture firmabilerne kører. Desuden sikrer Fleet Completes bookingløsning at den forvirring og fejl, der kan ske ved manuel booking, undgås.

 "Delebilsordninger er en stigende tendens i store virksomheder over hele verden," siger Fleet Completes produktchef Kalmer Kärblane. "Stræben efter større effektivitet og lavere omkostninger gør, at samme løsninger også indføres i små og mellemstore virksomheder."

Ubrugte ressourcer er en udgift

Udover tidsbesparelser og øget gennemsigtighed, vil systematisk brug af bookingsystemet til puljebiler reducere driftsomkostningerne til bilparken, og give en detaljeret oversigt over, hvor mange køretøjer rent faktisk bruges. Hver ubrugt puljebiler er lig med en bestemt omkostning, fordi en ubrugt puljebiler ikke vil bringe nogen fordel for virksomheden.

"Vores erfaring viser, at de fleste virksomheder har købt for mange puljebiler, og ressourcen vil ofte være mindre end fuldt udnyttet. Fleet Completes nye bookingsystem til puljebilsordninger giver et klart overblik over brugen af bilparken og takket være denne mulighed kan du reducere unødvendige omkostninger. Det giver ingen mening at betale for f.eks. leasing, når køretøjet kun anvendes et par gange om ugen i en time om dagen, "forklarer Kärblane.

Hvis virksomheden kan reducere sin bilpark med bare ét køretøj, vil besparelserne fra reducerede udgifter til leasing, brændstof og vedligeholdelse være bemærkelsesværdige. Bookingsystemet til delebiler er en bemærkelsesværdig mulighed for at optimere virksomhedens bilpark. Det gør ingen forskel, om bilparkens størrelse er 10 eller 100 enheder, den positive effekt er garanteret.

"Det giver mening at etablere et bookingsystem, som sikrer, at alle maskiner anvendes i videst muligt omfang. Der er ingen mening i at beholde en puljebil for ’just in case’. Det er mere rimeligt at tage en taxa enkelte gange, når alle virksomhedens puljebiler er i brug,” rådgiver Kärblane.

Synkronisering til andre systemer

Selv om det er et separat system, kan du også synkronisere dine reservationer med din almindelige arbejdskalender, hvor du er også i stand til at styre og annullere dine ture. Udover reservation, kan dine planlagte ture også deles med kollegaer; for eksempel hvis Robert kører fra København til Odense og har 3 tomme pladser i bilen, kan kolleger med samme behov tilmeldes, og dette vil undgå unødige ekstra ture i samme retning.

Systemet til puljebiler giver effektivitet i alle detaljer

Fleet Completes bookingsystem til puljebiler er forskellig fra andre lignende systemer, fordi brugeren kun indtaster hans eller hendes behov, og systemet vælger derefter det mest passende køretøj. Dette vil hjælpe med at forhindre en situation, hvor nogle puljebiler er mere populære og mere brugt, mens andre puljebiler forbliver ubrugt. Systemet sikrer den mest effektive udnyttelse af køretøjerne.

Da den mest egnede puljebil er valgt af systemet, ikke en bruger, kan din virksomhed reducere antallet af køretøjer, og sikre maksimal udnyttelse af de resterende køretøjer. Systemet præudfylder desuden din kørebog, tilføjer organisationsspecifikke oplysninger til din booking, styrer ture relateret til bookingen og giver statistikker over køretøjet brugs.

Analyser og statistikker på flådens brug giver et klart overblik over antallet af køretøjer, der anvendes på forskellige tidspunkter. "Vores kunders erfaring er, at normalt sidder mange af puljebilerne ubrugt det meste af tiden. Lad os sige, du har 15 puljebiler i din bilpark, og 95% af tiden kunne dit team klare sig med kun 10 puljebiler. Din flåde kunne dermed reduceres med hele fem puljebiler. Ja, nogle af turene skal så foretages med en taxa eller lejet bil, men omkostningerne er klart lavere end den unødvendige vedligeholdelse og leasing i fem ubrugte puljebiler." forklarer Kalmer Kärblane.

Date published.   jan. 20, 2017  |  Author: Janne Beeken